Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Φ. Ολάντ θα ψηφίσει ο κεντρώος Μπαϊρού
  • [02] Ο Γ. Αλαφούζος παρουσίασε το "Σωματείο Φίλων Παναθηναϊκού"
  • [03] Η Ελλάδα χρειάζεται και πάλι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, αναφέρει σε άρθρο του ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Ντ. Μπακογιάννη: «Η Δημοκρατική Συμμαχία θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές»
  • [05] Ολοκλήρωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι την προεκλογική εκστρατεία τους στην Αθήνα
  • [06] Στο νοσοκομείο με αναπνευστική κρίση ο Τζούλιο Αντρεότι
  • [07] Ένοπλος οφειλέτης κρατά ομήρους σε υπηρεσία είσπραξης φόρων στο Μιλάνο
  • [08] Μαρινάκης: «Θέλω να πετύχει ο Αλαφούζος»

  • [01] Τον Φ. Ολάντ θα ψηφίσει ο κεντρώος Μπαϊρού

    Ο Φρανσουά Μπαϊρού, ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι την Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα ψηφίσει τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, όμως αρνήθηκε να δώσει "γραμμή" στους υποστηρικτές του να πράξουν το ίδιο.

    "Προσωπικά, θα ψηφίσω τον Φρανσουά Ολάντ", είπε ο Μπαϊρού καταγγέλλοντας "την πορεία προς την άκρα δεξιά" που ακολουθεί ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. "Δεν θα δώσω γενική εντολή", πρόσθεσε.

    Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 22 Απριλίου, ο Μπαϊρού είχε συγκεντρώσει ποσοστό 9%.

    [02] Ο Γ. Αλαφούζος παρουσίασε το "Σωματείο Φίλων Παναθηναϊκού"

    "Σάρκα και οστά" πήρε σήμερα η κίνηση σωτηρίας του Παναθηναϊκού. Ιδρύθηκε το "Σωματείο Φίλων" του συλλόγου, με τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο να παρουσιάζει τους βασικούς άξονες στους οποίους θα δραστηριοποιείται.

    "Τη συμφωνία αλλά και τη σύμπνοια των μετόχων της ΠΑΕ οι οποίοι θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη σε εκλογή προσωρινής διοίκησης. Εξασφαλίζουμε, επίσης, τους πρώτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

    Με σειρά επαφών προσπαθήσαμε ν?αποτρέψουμε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη. Εμείς, εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα. Η επίλυση του θέματος είναι πλέον αποκλειστικά, αρμοδιότητα της UEFA και της ΕΠΟ", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον επιχειρηματία.

    [03] Η Ελλάδα χρειάζεται και πάλι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, αναφέρει σε άρθρο του ο Γ. Παπανδρέου

    Οι Έλληνες πολίτες, προσερχόμενοι στις κάλπες, πρέπει να σκεφθούν αν αξίζει στην Ελλάδα να στείλει, διεθνώς, ένα μήνυμα ότι ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις, που ευθύνονται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις πολιτικές που επικράτησαν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ώρα που αρχίζουν σημαντικές αλλαγές, με αρχή τη Γαλλία, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μακροσκελές άρθρο του που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο "Από τον συντηρητικό ευρωπαϊκό χειμώνα στην προοδευτική ευρωπαϊκή άνοιξη".

    «Σήμερα που οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που κατέθεσε πολλές προτάσεις για διαφορετική αντιμετώπιση της κρίσης, δικαιώνονται και η Ευρώπη αλλάζει σελίδα, η Ελλάδα χρειάζεται και πάλι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα» αναφέρει και προσθέτει:

    «Ας αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα μας, την ώρα της διαμόρφωσης των νέων συσχετισμών στην Ευρώπη, να έχει ισχυροποιηθεί με την ψήφο των πολιτών η πολιτική εκείνη δύναμη που, όχι μόνο κράτησε τη χώρα όρθια, αλλά και από την πρώτη στιγμή της κρίσης πάλεψε σε ένα καθ΄όλα εχθρικό συντηρητικό περιβάλλον για μια άλλη πολιτική, με προοδευτικό πρόσημο. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη».

    Με αφορμή, εξάλλου, τις εξελίξεις στη Γαλλία, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι αν από την αρχή της κρίσης, υπήρχε ένας Ευρωπαίος ηγέτης, όπως είναι σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, οι επιλογές για την Ελλάδα, με βάση τις προτάσεις που είχε καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση, θα είχαν εισακουστεί και οι αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές. Εμείς, τονίζει ο κ. Παπανδρέου είχαμε προτείνει αυτά που σήμερα υποστηρίζει ο κ. Ολάντ.

    Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει επίσης ότι επί «δύο ολόκληρα χρόνια, ως ελληνική κυβέρνηση, παλεύαμε, ουσιαστικά μόνοι μέσα σε ένα συντριπτικά συντηρητικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» και προσθέτει ότι «σήμερα Ελλάδα και Γαλλία μπορούν να μπουν στην πρωτοπορία της αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη».

    [04] Ντ. Μπακογιάννη: «Η Δημοκρατική Συμμαχία θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές»

    Βέβαιη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή εμφανίστηκε, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, η Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Βλέπουν απόψε όλοι εδώ το αυξανόμενο ρεύμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την πορεία της νίκης και της εισόδου της στη νέα Βουλή» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα η κ. Μπακογιάννη και χαρακτήρισε το κόμμα της κίνημα ευθύνης και ανατροπής ανάμεσα «στους δύο αδιόρθωτους των τέως "μεγάλων" κομμάτων και στους "επτά της δραχμής"».

    Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για κολοσσιαίες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο λαός, καταλογίζοντάς τους ατολμία να κάνουν ριζικές αλλαγές.

    [05] Ολοκλήρωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι την προεκλογική εκστρατεία τους στην Αθήνα

    Με μία συγκέντρωση - συζήτηση με τους πολίτες στο θεατράκι της Πλατείας Κουμουνδούρου, μπροστά από τα γραφεία τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι επέλεξαν να κλείσουν απόψε την εκλογική τους εκστρατεία στην Αθήνα.

    Η επιλογή του χώρου, όπως τονίστηκε, έγινε συμβολικά σε αυτήν την παραμελημένη γωνιά της πόλης η οποία πρέπει να επανακατακτηθεί χωρίς «επιχειρήσεις σκούπα».

    Τις θέσεις των Οικολόγων Πρασίνων, απαντώντας και σε ερωτήσεις των πολιτών, ανέπτυξαν οι δύο επικεφαλής, της εκλογικής εκστρατείας, η υποψήφια στη Β' Αθήνας Ιωάννα Κοντούλη και ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Χρήστου Μάτη, ενώ ο οικονομικός αναλυτής Κώστας Καλλωνιάτης αναφέρθηκε εκτενώς στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων.

    [06] Στο νοσοκομείο με αναπνευστική κρίση ο Τζούλιο Αντρεότι

    Στην πανεπιστημιακή κλινική Τζεμέλι της Ρώμης, λόγω αναπνευστικής κρίσης, εισήχθη ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Τζούλιο Αντρεότι.

    Σύμφωνα με τις πηγές του Τζεμέλι η κατάσταση του παλαίμαχου Ιταλού πολιτικού είναι κρίσιμη αλλά δεν φένεται να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Η αρχική αιτία της επιδείνωσης της υγείας του, ήταν μια βρογχίτιδα.

    Ο Τζούλιο Αντρεότι είναι 93 ετών, έχει λάβει το αξίωμα του ισόβιου γερουσιαστή ήταν από τα κύρια στελέχη της ιταλικής Χριστιανικής Δημοκρατίας και χρημάτισε επανειλημμένα τόσο πρωθυπουργός, όσο και υπουργός εξωτερικών.

    Στον χώρο της ιταλικής πολιτικής είναι γνωστός ως "ο ανοξείδωτος", λόγω της πολιτικής του μακροζωίας.

    [07] Ένοπλος οφειλέτης κρατά ομήρους σε υπηρεσία είσπραξης φόρων στο Μιλάνο

    Ένας άνδρας εισέβαλε ένοπλος σε γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων και οφειλών προς το δημόσιο Equitalia, λίγο έξω από το Μιλάνο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο άνδρας αρνείται να πληρώσει χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ και κρατά όμηρους υπαλλήλους της Equitalia. Αρχικά οι όμηροι ήταν δώδεκα, αλλά τώρα φέρονται να μειώθηκαν στους δυο.

    Ο ένοπλος άνδρας απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει και ζητάει να μιλήσει με δημοσιογράφους. Οι καραμπινιέροι είναι σε διαρκή επαφή μαζί του και προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.

    Η εταιρία Equitalia είναι υπεύθυνη για την είσπραξη οφειλών προς το ιταλικό δημόσιο και τους διαφόρους δήμους της χώρας και χιλιάδες πολίτες έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους, κυρίως στο Διαδίκτυο, για το ότι ακόμη και η οφειλή για ένα πρόστιμο που αφορά παράβαση με Ι.Χ. αυτοκίνητο, μπορεί, μέσα σε λίγα χρόνια, να τριπλασιαστεί.

    [08] Μαρινάκης: «Θέλω να πετύχει ο Αλαφούζος»

    Το έχει πει αρκετές φορές στο παρελθόν, το επανέλαβε και σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της πειραϊκής ομάδας. «Θέλω δυνατό Παναθηναϊκό κι εύχομαι πραγματικά να πετύχει το εγχείρημα του κ. Αλαφούζου», τόνισε ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων», σχετικά με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ για τη σωτηρία της ΠΑΕ.

    Για το θέμα που «καίει» τον Ολυμπιακό, αυτό του νέου προπονητή, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, ενώ δεν έκρυψε την προτίμησή του στον Πορτογάλο μέσο, Πάουλο Μασάδο που αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ξεκαθάρισε πως η διοίκηση δεν έχει περιοριστεί μόνο στην ισπανική αγορά για το νέο προπονητή: «Κοιτάμε στην Αγγλία, τη Γαλλία και αλλού». Στο σημείο εκείνο τόνισε ότι ο Πασιένσια «?είναι ένας πολύ καλός προπονητής, που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 May 2012 - 18:30:32 UTC