Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις εκλογές κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ
  • [02] Γ. Παπανδρέου: «Οι Έλληνες θέλουν να δουν πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»
  • [03] Π. Καμμένος: Η Ελλάδα δεν παραδίδεται
  • [04] Nτ. Νικολαΐδης: «Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί»

  • [01] Στις εκλογές κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην πλατεία Συντάγματος.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει ρεαλιστικό σχέδιο, το μόνο που οδηγεί στην υπέρβαση του Μνημονίου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την ΝΔ, λέγοντας ότι αυτοί που άφησαν συντρίμμια στην χώρα, δεν προχώρησαν ούτε σε ίχνος αυτοκριτικής, αλλά έχουν και το «θράσος να ζητούν να κυβερνήσουν αυτοδύναμα».

    Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε επίσης και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α μιλώντας για «μικρόβιο αλαζονείας που μεταδίδεται από την ΝΔ» και επισήμανε ότι αυτά που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α «μας οδηγούν ακαριαία έξω από την Ευρώπη, όχι γιατί θα μας διώξουν, αλλά γιατί για να επιβιώσουμε θα παρακαλάμε να μας διώξουν».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να οδηγηθεί στον εκφασισμό, ενώ τονίζοντας ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει», υπογράμμισε ότι «την Κυριακή κάθε πολίτης που θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ πρέπει στην κάλπη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ».

    [02] Γ. Παπανδρέου: «Οι Έλληνες θέλουν να δουν πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»

    Την πεποίθησή του πως οι Έλληνες θέλουν να δουν πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του τα δύο προηγούμενα χρόνια, εξέφρασε ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, στο περιθώριο συνεδρίου στο οποίο συμμετέχει, στο Ζανκτ Γκάλεν της Ελβετίας.

    Ο ίδιος πιστεύει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πως «στην Ελλάδα είμαστε όλοι λυπημένοι για το ότι έπρεπε να υποστούμε αυτή την κρίση και το ερώτημα είναι αν θα μείνουμε απλά λυπημένοι ή θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».

    Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «μειώσαμε το χρέος μας κατά 100 δισ. ευρώ, αυτό είναι μια μεγάλη ανακούφιση, μειώσαμε επίσης το έλλειμμα και όλα αυτά έγιναν μεν με μεγάλες περικοπές, θα καταστήσουν δε την οικονομία μας βιώσιμη».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση της ανεργίας, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως η ανεργία είναι πολύ υψηλή όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να λυθεί μόνον με λιτότητα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και οργανωμένη στρατηγική ανάπτυξης.

    [03] Π. Καμμένος: Η Ελλάδα δεν παραδίδεται

    Η Ελλάδα δεν παραδίδεται και ο Παρθενώνας δεν υποθηκεύεται, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, απόψε, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε πολύ σκληρές εκφράσεις κατά των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, και έκανε λόγο για «προσκυνημένους που άνοιξαν την Κερκόπορτα του Μνημονίου» και για «συμμορία συγκυβέρνησης» που συναντήθηκαν στις μυστικές λέσχες της Μπίλντερμπεργκ για να γονατίσουν την Ελλάδα, όπως υποστήριξε.

    «Μας είπαν ακροδεξιούς, αριστερούς και ουρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά είμαστε μόνον Έλληνες ανεξάρτητοι», είπε.

    Αναφέρθηκε στην κριτική που δέχεται και τόνισε ότι «λένε πως είμαστε επικίνδυνοι. Ναι, είμαστε επικίνδυνοι γι' αυτούς που έκλεψαν τους Έλληνες και υποθήκευσαν την Ελλάδα, είμαστε επικίνδυνοι για τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που νομίζουν ότι θα καθυποτάξουν τη λαϊκή βούληση».

    Επιπλέον, δήλωσε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν υπέγραψαν κανένα Μνημόνιο «ούτε στείλαμε επιστολή που να υποσχόμαστε ότι θα παραδώσουμε την πατρίδα μας» και χαρακτήρισε «προδότες της χώρας» τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προσθέτοντας:

    [04] Nτ. Νικολαΐδης: «Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί»

    Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, ο Ντέμης Νικολαΐδης ξεκαθάρισε με δήλωσή του ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τους συνεργάτες του για να σωθεί η ΑΕΚ. Επισήμανε ότι στην προσπάθεια αυτή δεν έχει αρωγούς τους Νίκο Νοτιά και Πέτρο Παππά, για τους οποίους ανέφερε πως δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν ούτε από 1 εκατομμύριο ευρώ έκαστος, ενώ τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 May 2012 - 18:30:30 UTC