Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανανεώσιμη ενέργεια και "καθαρές" μεταφορές στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
  • [02] Από την πένα και το μικρόφωνο στα έδρανα
  • [03] Απεβίωσε ο μουσικός Άνταμ Γιοκ, ιδρυτικό μέλος των Beastie Boys
  • [04] Β. Σόιμπλε: Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις
  • [05] "Εφυγε" σε ηλικία 48 ετών ο Ρασίντ Γιεκινί
  • [06] Αποκλείστηκε από το τουρνουά του Μονάχου ο Μάρκος Παγδατής

  • [01] Ανανεώσιμη ενέργεια και "καθαρές" μεταφορές στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

    Επενδύσεις ύψους 5 τρισ. δολαρίων χρειάζονται έως το 2020 σε ανανεώσιμη ενέργεια, ενεργειακή αποδοτικότητα και πιο «καθαρές» μεταφορές, για να περιοριστεί η άνοδος της μέσης θαρμοκρασίας του πλανήτη, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA). Στην περίπτωση που δεν τεθούν προτεραιότητες, διαφορετικές από τις σημερινές, ακόμη και σε ένα περιβάλλον μέτρων λιτότητας σαν το σημερινό, ο κόσμος διατρέχει σοβαρά τον κίνδυνο να ανέλθουν οι θερμοκρασίες κατά 6 βαθμούς Κελσίου, προειδοποιεί.

    «Υπουργοί, έχετε μπροστά σας μια εξαιρετική ευκαιρία» είπε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του IEA, Ρίτσαρντ Τζόουνς στους υπουργούς 23 χωρών, που συμμετέχουν στη διήμερη τρίτη υπουργική συνάντηση για την καθαρή ενέργεια (Clean Energy Ministerial), στο Λονδίνο. «Παρακαλώ, πάρτε στα σοβαρά την προειδοποίησή μας για ανεπαρκή πρόοδο στον τομέα της καθαρής ενέργειας» συνέχισε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των χωρών, που συνολικά αντιπροσωπεύουν το 80% της παγκόσμιας ενεργειακής κατανάλωσης.

    «Με τις σημερινές πολιτικές, αναμένουμε αύξηση κατά ένα τρίτο της χρήσης ενέργειας και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έως το 2020 και σχεδόν διπλασιασμό, έως το 2050. Αυτό θα ωθήσει, πιθανά, τις παγκόσμιες θερμοκρασίες κατά 6 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον. Μια τέτοια έκβαση θα φέρει τις μελλοντικές γενιές αντιμέτωπες με σημαντικές ταλαιπωρίες, οικονομικές, περιβαλλοντικές και ενεργειακής ασφάλειας» υπογράμμισε ο Ρίτσαρντ Τζόουνς.

    Τα μέτρα λιτότητας στο οποία προχωρούν οι κυβερνήσεις, καθώς προτάσσεται η ανάγκη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, απειλούν με καθυστέρηση την απογείωση των τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με τις περικοπές στους κρατικούς προϋπολογισμούς να έχουν οδηγήσει στις χαμηλότερες επενδύσεις καθαρής ενέργειας στα τελευταία τρία χρόνια. Οι επενδύσεις αυτές εκτινάχθηκαν στο ιστορικό ρεκόρ των 263 δισ. δολαρίων το 2011, αλλά τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2012 έδειξαν ότι οι επενδυτικές διαθέσεις στον τομέα υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, στα 27 δισ. δολάρια.

    [02] Από την πένα και το μικρόφωνο στα έδρανα

    Πολλοί πιστεύουν ότι πολιτική και δημοσιογραφία δεν απέχουν σημαντικά. Αρκετοί είναι οι δημοσιογράφοι που συμπεριλαμβάνονται στα κομματικά ψηφοδέλτια, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου και είτε διεκδικούν μία θέση στα βουλευτικά έδρανα είτε έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια Επικρατείας, σε μη εκλόγιμες θέσεις.

    Με το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι κατεβαίνουν ο Θανάσης Χειμωνάς στην Α' Αθήνας, οι Πέτρος Ευθυμίου και Γιώργος Καστρινάκης στη Β' Αθήνας, η Εύα Καϊλή στην Α' Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Καρύδης στην Α' Πειραιά, ο Κυριάκος Μαντούβαλος στη Β' Πειραιά, οι Δέσποινα Αφεντάκη, Αντώνης Λιάρος και Παντελής Ασπραδάκης στην Περιφέρεια Αττικής, η Σοφία Γιαννακά στην Αιτωλοακαρνανία, ο Διονύσης Μποτώνης στη Ζάκυνθο, η Χρύσα Αράπογλου στην Α' Θεσσαλονίκης, η Μαρία Καγκελίδου στη Β' Θεσσαλονίκης και, τέλος, ο Δημήτρης Κατσιπανέλης στην Πρέβεζα.

    Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ περιλαμβάνεται ο Γιάννης Μιχελάκης ενώ υποψηφιότητα θέτουν οι Φωτεινή Πιπιλή και Μανώλης Μαυρομάτης στην Α' Αθήνας, οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Άδωνις Γεωργιάδης, Τάνια Ιακωβίδου στη Β' Αθήνας, η Μαρία Τσέγκα στην Α' Πειραιά, οι Κώστας Γκιουλέκας και Μελίνα Καραπαναγιωτίδου στην Α' Θεσσαλονίκης, η Χριστίνα Σερεπίσιου στην Αιτωλοακαρνανία, ο Γιάννης Ανδριανός στην Αργολίδα, οι Νατάσα Ράγιου και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην Αχαΐα, ο Παντελής Μαραβέλιας στα Δωδεκάνησα, οι Σίμος Κεδίκογλου και Ματίνα Ρέτσα στην Εύβοια, ο Ζήσης Πάτσικας στην Ημαθία, οι Ελένη Κουντουράκη και Κώστας Παπαγεωργίου στο Ηράκλειο, η Κατερίνα Ζαχείλα στη Λάρισα, η Ελένη Βλάσση στο Λασίθι, ο Χρήστος Μπουκόρος στη Μαγνησία, ο Ερχάν Ιμάμ Μουσταφά στη Ροδόπη, η Φωτεινή Αραμπατζή στις Σέρρες και, τέλος, η Άρια Αγάτσα στη Βοιωτία.

    Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ έχει περιληφθεί ο Νίκος Μπογιόπουλος, ενώ υποψήφιοι είναι οι Λιάνα Κανέλλη και Γιώργος Φιλιππάκης στην Α' Αθήνας, η Λούλα Καρατζά - Κονδύλια στη Β' Αθήνας, η Αθηνά Ζυμάρη στη Β' Πειραιά, ο Στάθης Κεραμυδάς στην Αχαΐα, ο Γιώργος Αντωνίου στην Αργολίδα και η Λαμπρινή Πίττακα στο Ηράκλειο.

    Υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ είναι ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Β' Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας στην Α' Αθήνας, ο Παναγιώτης Νιζάμης στη Β' Πειραιώς, η Χρυσή Παπαδάκη στα Χανιά και ο Νίκος Πουρτσίδης στη Ροδόπη.

    Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται οι Μανώλης Κυπραίος και Στάθης Σταυρόπουλος, ενώ κατεβαίνουν ως υποψήφιοι οι Βασίλης Μουλόπουλος, Γιάννης Μαμουζέλος και Χρυσόστομος Στυλιανός στην Α' Αθήνας, οι Γεώργιος Παπαδόπουλος (Τετράδης) και Αντώνης Νταβανέλος στη Β' Αθήνας, ο Αθανάσιος Λαζαρίδης στη Β' Πειραιά, ο Νάσος Αθανασίου στην Περιφέρεια Αττικής, ο Ελευθέριος Αρβανίτης στην Α' Θεσσαλονίκης, η Αναστασία (Νατάσσα) Γκάρα στον Έβρο και ο Γιώργος Βαρεμένος στην Αιτωλοακαρνανία.

    Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο Τέρενς Κουίκ και ο Σωτήριος Στανωτάς-Τόγκας, ενώ ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς κατεβαίνει ως υποψήφιος, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στην Περιφέρεια Αττικής. Επίσης, κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ο Μάριος Βουτσίνος στο Λασίθι, η Ειρήνη Παπαγιάννη στην Καβάλα, ο Αθανάσιος (Σάκης) Παπαδημητρίου στη Δράμα, η Δέσποινα (Μπέττυ) Γιάννα στη Μαγνησία, ο Αθανάσιος Βλάχος στα Τρίκαλα, ο Γιώργος Χρυσικός στη Βοιωτία, ο Βασίλης Χήτος στα Ιωάννινα και ο Ευγένιος Παπαδόπουλος στην Πιερία.

    Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, υποψήφια είναι η Πόπη Διαμαντάκου, ενώ κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ο Μάκης Γιομπαζολιάς στην Α' Αθήνας, οι Γρηγόρης Ψαριανός, Παναγιώτης Παναγιώτου, Μυρσίνη Λιοναράκη και Ανδρέας Παπαδόπουλος στη Β' Αθήνας, ο Νίκος Τσώνης στη Μεσσηνία, ο Δάμων Δαμιανός στη Ροδόπη και η Βασιλεία Ζερβού στο Ηράκλειο.

    Η Λίνα Κλείτου και ο Αδαμάντιος Σεϊτανίδης περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ στη Β' Αθήνας κατεβαίνει ως υποψήφιος ο Γιώργος Κοντογιάννης.

    Με την Κοινωνική Συμφωνία, κατεβαίνουν ως υποψήφιοι η Φαίη Μπέη στην Α' Αθήνας, ο Αλέξανδρος Λυμπέρης στη Βοιωτία και η Μαρία Αλεξάκη στην Ευρυτανία.

    Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατεβαίνουν ως υποψήφιοι οι Γιώργος Δελαστίκ και η Ματίνα Παπαχριστούδη στην Α΄ Αθήνας, οι Αθηνά Μος-Σύψα και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου στη Β' Αθήνας, οι Αναστάσιος Αναστασιάδης και Λεωνίδας Βατικιώτης στην Περιφέρεια Αττικής, οι Κατερίνα Θωίδου και Παναγιώτης Σηφογιωργάκης στη Β' Πειραιά, η Τριανταφυλλιά Πολίτη στην Α' Θεσσαλονίκης, η Σουλτάνα Κατσάνη στην Κορινθία, ο Γιώργος Παυλόπουλος στη Λακωνία, ο Νίκος Μανάβης στη Λέσβο, ο Ιωάννης Ελαφρός στη Φθιώτιδα, ο Νάσος Μπράτσος στη Σάμο, ο Πέτρος Πομώνης στη Ζάκυνθο και ο Θανάσης Σκαμνάκης στην Αχαΐα.

    Με τους Οικολόγους Πράσινους, υποψηφιότητα θέτουν ο Γιώργος Καραμέρος στη Β' Αθήνας και ο Κώστας Καλογράνης στην Περιφέρεια Αττικής

    Τέλος, με την Χρυσή Αυγή, κατεβαίνει ως υποψήφιος ο Ηλίας Λέντζος στη Β' Αθηνών.

    [03] Απεβίωσε ο μουσικός Άνταμ Γιοκ, ιδρυτικό μέλος των Beastie Boys

    Ο Άνταμ Γιοκ, ιδρυτικό μέλος του πρωτοπόρου συγκροτήματος της χιπ-χοπ μουσικής Beastie Boys, πέθανε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη μετά από μια μάχη τριών ετών με τον καρκίνο. Ήταν 47 ετών.

    Ο Γιοκ είχε ιδρύσει το συγκρότημα μαζί με τους Μάικ Ντάιαμοντ και Άνταμ Χόροβιτς. Το τρίο έγινε διάσημο την δεκαετία του 1980, όχι μόνο για την μουσική του αλλά εν μέρει κι επειδή το αποτελούσαν εβραϊκής καταγωγής νέοι από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σε ένα μουσικό είδος στο οποίο κυριαρχούσαν οι αφροαμερικανοί καλλιτέχνες. Το συγκρότημα πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως σε 20 χρόνια.

    Ο Γιοκ έγινε επίσης γνωστός στην πορεία των ετών ως σκηνοθέτης κι ακτιβιστής.

    Τον περασμένο μήνα, είχε απουσιάσει όταν το συγκρότημα εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

    Αρχικά το συγκρότημα των Γιοκ, Ντάιαμοντ και Χόροβιτς έπαιζε πανκ ροκ, πριν να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα της χιπ-χοπ, κερδίζοντας τρία βραβεία Γκράμι (1998, 2007).

    [04] Β. Σόιμπλε: Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε ότι αν από τις εκλογές στην Ελλάδα προκύψει μία πλειοψηφία που δεν δέχεται τις δεσμεύσεις της χώρας, θα πρέπει η Ελλάδα να υποστεί τις συνέπειες.

    Κατά την διάρκεια ομιλίας στην Κολονία, ο Γερμανός ανέφερε ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθελοντική και πρόσθεσε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα και στην Γαλλία δεν θα επηρεάσουν την γερμανική οικονομική πολιτική.

    [05] "Εφυγε" σε ηλικία 48 ετών ο Ρασίντ Γιεκινί

    Ενας από τους κορυφαίους επιθετικούς που ανέδειξε το αφρικανικό ποδόσφαιρο, δεν βρίσκεται πια στην ζωή.

    Ο λόγος για τον γνωστό στους Ελληνες φιλάθλους, Ρασίντ Γεκινί, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών από μία «περίεργη ασθένεια», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, που έδωσαν στην δημοσιότητα, η οικογένεια του εκλιπόντος και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας.

    Ο Γεκινί ήταν ο παίκτης που έστειλε την εθνική Νιγηρίας στο Μουντιάλ του 1994 (σ.σ. βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την εθνική Ελλάδας), ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το κύπελλο εθνών Αφρικής.

    Εκτός από την πατρίδα του (Σούτινγκ Σταρς και Γκεϊτεγουέι), ο Γεκινί, αγωνίσθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού με την Άφρικα Σπορτς, στην Πορτογαλία με την Σετουμπάλ, στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, στην Ισπανία με την Χιχόν και στην Ελβετία με την Ζυρίχη.

    [06] Αποκλείστηκε από το τουρνουά του Μονάχου ο Μάρκος Παγδατής

    Ο Μάρκος Παγδατής αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που διεξάγεται στο Μόναχο.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής του τένις, ηττήθηκε στον προημιτελικό από τον Γερμανό, Τόμι Χάας με 6-1, 7-6 και έμεινε εκτός διοργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 May 2012 - 8:30:30 UTC