Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Βρυξέλλες ζητούν από την Ελλάδα να "σεβαστεί τις δεσμεύσεις της"
  • [02] Βαλβέρδε: «Τώρα ολοκλήρωσα έναν κύκλο, όμως δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον»
  • [03] Συνεδριάζει η Εκλογική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ, ενόψει συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου
  • [04] "Πόρτα" θρησκευτικού τουρισμού στη Μ. Ανατολή ανοίγει η Βέροια

  • [01] Οι Βρυξέλλες ζητούν από την Ελλάδα να "σεβαστεί τις δεσμεύσεις της"

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας να "σεβαστεί τις δεσμεύσεις της".

    Η Επιτροπή "ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει" στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, δήλωσε σήμερα μια από τις εκπροσώπους της, την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα.

    "Η Επιτροπή παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής", είπε η εκπρόσωπός της Πία Αρενκίλντε.

    Επίσης,ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε ότι το Βερολίνο θα περιμένει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

    Τέλος,ο επικεφαλής του προσωρινού ταμείου στήριξηςτης ευρωζώνης,Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι "μία έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν καταστροφική" για τη χώρα.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος, Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Βαλβέρδε: «Τώρα ολοκλήρωσα έναν κύκλο, όμως δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον»

    "Adios Ernesto" θα τραγουδήσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στον Βαλβέρδε στην προγραμματισμένη φιέστα της Τετάρτης, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αυτή θα είναι η τελευταία τους ευκαιρία να αποχαιρετίσουν από κοντά τον Ισπανό τεχνικό, αφού μετά το τελευταίο ταξίδι του με τους «ερυθρόλευκους» και πρώτο δικό του στην Αυστραλία... ξαναφεύγει, όπως ανακοίνωσε έγκαιρα μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ, ο προπονητής που οδήγησε και φέτος σε νταμπλ την ομάδα του Πειραιά, χαρακτηρίζει ανεκτίμητη την εμπειρία του στον Ολυμπιακό και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Λέει ότι ολοκλήρωσε πλέον έναν κύκλο και προσθέτει: «Μπορεί να ξανάρθω... μπορεί και όχι».

    Εκτός από τους πέντε τίτλους, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αφήνει παρακαταθήκη επίσης στον Ολυμπιακό την ευγένεια, το ήθος και το σεβασμό με τον οποίο αντιμετώπιζε όσους τον περιέβαλαν αυτά τα τρία χρόνια. Αρνείται να πάρει μαζί του φεύγοντας όλη τη δόξα. «Ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί». Και μιλά για τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στους δύο προέδρους του Ολυμπιακού, Κόκκαλη και Μαρινάκη, με τους οποίους συνεργάστηκε στις ισάριθμες θητείες του.

    «Το καλό κλίμα στην ομάδα οφείλεται στον καλό χαρακτήρα των παικτών και στις νίκες», μας διορθώνει όταν το αποδίδουμε σ? εκείνον. «Βλέπαμε μέχρι ημιτελικό στο Γιουρόπα Λιγκ», αποκαλύπτει και ως απαραίτητα στοιχεία για μια μεγάλη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ επιλέγει: «Καλούς παίκτες, νοοτροπία μεγάλης ομάδας και... τύχη»! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν γνωρίζει που θα τον βρει η νέα χρονιά. Πάντως θα έπαιρνε στη νέα ομάδα του αρκετούς Έλληνες από το ρόστερ του Ολυμπιακού, εφόσον βέβαια αυτοί δεν έμεναν στους «ερυθρόλευκους», ενώ δεν διστάζει να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου. Στη συνέχεια διαψεύδει πως τον προσέγγισε η Μπαρτσελόνα πριν αναλάβει ο Βιλανόβα στη θέση του Γκουαρντιόλα και παραδέχεται πως στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ θα υποστηρίζει την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Όσο για το EURO... πιστεύει στο "repeat" της Ισπανίας, πιστεύει και στην εθνική Ελλάδας λόγω... καρδιάς.

    [03] Συνεδριάζει η Εκλογική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ, ενόψει συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου

    Στις 14.45 έχει προγραμματιστεί να γίνει συνεδρίαση της δεκαμελούς Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπου αναμένεται να συζητηθεί η στάση που θα τηρήσει το Κίνημα και πώς θα απαντήσει στη βολιδοσκόπηση Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Η συνεδρίαση θεωρείται σημαντική καθώς ο κ. Βενιζέλος, αμέσως μετά, στις πέντε το απόγευμα, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ στο γραφείο του στη Βουλή.

    [04] "Πόρτα" θρησκευτικού τουρισμού στη Μ. Ανατολή ανοίγει η Βέροια

    «Πόρτα» θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ανοίγει η Βέροια, μετά τη συνάντηση που είχε η δήμαρχος της περιοχής Χαρούλα Ουσουλτζόγλου?Γεωργιάδη με τη δήμαρχο της Ραμάλα Janet Michael.

    Η δήμαρχος της Ραμάλα και μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, επισκέφτηκε το νομό Ημαθίας, πλαισιωμένη από μία αντιπροσωπεία πενήντα ατόμων.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης βρέθηκε και στη Βέροια και είχε επαφές με την κ. Ουσουλτζόγλου: «Έχουμε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με την επαρχία της Ραμάλα. Η Βέροια λέγεται Μικρή Ιερουσαλήμ λόγω των πολλών βυζαντινών εκκλησιών και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να έχουμε μία συνεργασία με έναν ορθόδοξο δήμο της Μέσης Ανατολής» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η δήμαρχος της Βέροιας.

    Στη διάρκεια της συνάντησης των δημάρχων έγινε αναφορά στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο πόλεων και εξετάστηκε η προοπτική συνεργασίας, θέμα για το οποίο θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα συζητήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 May 2012 - 12:30:31 UTC