Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λιγότεροι οι άνθρωποι της Τέχνης στη νέα Βουλή
  • [02] Δεν θα κλείσει το εργοστάσιο της Opel στο Russelsheim
  • [03] ΔΝΤ: Κανένα σχόλιο για την Ελλάδα πριν σχηματιστεί κυβέρνηση
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Πρόταση για κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων
  • [05] Αλ. Τσίπρας: "Όχι" σε συνεργασία με τη ΝΔ

  • [01] Λιγότεροι οι άνθρωποι της Τέχνης στη νέα Βουλή

    Στη δυσκολότερη όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα, εκλογική μεταπολιτευτική αναμέτρηση, οι... δυνάμεις της Τέχνης, αν και "πολυπληθείς" στις υποψηφιότητες, φαίνεται να καταλαμβάνουν λιγοστές θέσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Και εδώ εκπλήξεις. Οι "σίγουροι" Κώστας Καζάκος, Γιάννης Βούρος δεν πήραν το δαχτυλίδι και ονόματα όπως της Βάνας Μπάρμπα και του Γιώργου Γερολυμάτου που σε άλλες εποχές είχαν πολλές ελπίδες, δεν βλέπουν...Βουλή.

    Όσο για τα νέα πρόσωπα από τον χώρο της Τέχνης, από μια πρώτη ανάλυση, πρόκειται για λιγότερο σταρ, με λίγο ή -σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν καθόλου- τηλεόραση, καθώς και μεγαλύτερη πνευματικότητα και ουσία που φαίνεται να έχουν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τον ελληνικό λαό στις δύσκολες ώρες...

    [02] Δεν θα κλείσει το εργοστάσιο της Opel στο Russelsheim

    Η Opel ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκίνητων που βρίσκεται στο Russelsheim στη Γερμανία, θα εξακολουθήσει να αποτελεί τη μοναδική παραγωγική μονάδα του ευρωπαϊκού δικτύου της μάρκας ακόμη και στην περίπτωση που αποφασιστεί η κατασκευή της νέας γενιάς του Opel Astra να γίνεται σε άλλο εργοστάσιο.

    Η Opel εξέδωσε την ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις που δημιούργησε ανάρτηση της Κυριακάτικη online έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)» το βράδυ της 6ης Μαΐου. Στην ανάρτηση αναφερόταν ότι το Opel Astra στο μέλλον θα παράγεται μόνο στην Αγγλία και την Πολωνία και κατά συνέπεια το εργοστάσιο του R?sselsheim «κινδυνεύει».

    Ο Karl-Friedrich Stracke, CEO της Adam Opel AG, δήλωσε τα εξής:

    «Το εργοστάσιο του R?sselsheim είναι η μοναδική παραγωγική μονάδα του Ευρωπαϊκού δικτύου της Opel όπου κατασκευάζεται το Insignia, επομένως απολαμβάνει μοναδική θέση. Πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις του είδους για τις οποίες προγραμματίζουμε περαιτέρω βελτιώσεις της απόδοσης, κάτι που μεταφράζεται σε πρόσθετες επενδύσεις».

    Πέρσι, περίπου 149.800 μονάδες της ναυαρχίδας της Opel κατασκευάστηκαν στο R?sselsheim, αλλά και 12.600 μονάδες του πανομοιότυπου αδερφικού μοντέλου Buick Regal για την αμερικανική αγορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η παραγωγή του Astra ξεκίνησε στο R?sselsheim το 2011. Συνολικά μόνο 18.300 Astra κατασκευάστηκαν πέρσι στο Russelsheim. Η συνολική παραγωγή του επιτυχημένου συμπαγούς μοντέλου της Opel πέρσι στην Ευρώπη ανήλθε στις 328.900 μονάδες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Η Opel παρουσίασε τη στρατηγική της για την παραγωγή του μελλοντικού Astra στους Ευρωπαίους εκπροσώπους εργαζομένων της («EEF»). Αφού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τους EEF, η εταιρεία θα αποφασίσει σχετικά με το ποια εργοστάσια θα κατασκευάζουν την επόμενη γενιά Astra από το 2015.

    Η διοίκηση θα αναζητήσει υποστήριξη ενός σχεδίου επένδυσης άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της επόμενης γενιάς Astra και τη λειτουργία των εργοστασίων σε τρεις βάρδιες, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η απόδοση.

    Η προσεχής απόφαση κατανομής της παραγωγής του επόμενου Astra αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου το οποίο στοχεύει στη μελλοντική ευρωστία και βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Opel.

    Σε διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η εταιρία επιχειρεί τώρα πλήρη ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της, σε επίπεδο εσόδων και δαπανών, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] ΔΝΤ: Κανένα σχόλιο για την Ελλάδα πριν σχηματιστεί κυβέρνηση

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέφυγε να τοποθετηθεί στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι κανένας δεν κάνει δηλώσεις εκ μέρους του Ταμείου, χωρίς προηγούμενη έγκριση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Πρόταση για κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

    Πρόταση πέντε σημείων για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον Πρόεδρο της ΝΔ, κατά τη συνάντηση - διάρκειας περίπου 15 λεπτών - που είχαν στο πλαίσιο της πρώτης διερευνητικής εντολής, που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε μετά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε "φιλικό κλίμα" και την οποία χαρακτήρισε "σύντομη και ουσιαστική", πως ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτό που δήλωσε χτες».

    «Σεβόμενοι απολύτως την απόφαση του λαού και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον τρίτο κόμμα, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε τρίτοι κατά σειρά την ευθύνη για σχηματισμό κυβέρνησης», είπε και συμπλήρωσε πως «όλες οι δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές, έχουμε μερίδιο ευθύνης για να δοθεί λύση πολιτική».

    [05] Αλ. Τσίπρας: "Όχι" σε συνεργασία με τη ΝΔ

    «Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ σε δήλωση που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό, ψήφο διακυβέρνησης, ζήτησε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς, προκειμένου να απεμπλακεί η χώρα από το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι αυτό που ζήτησε, το εννοεί.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων, από την ανάσχεση της ύφεσης και της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, από την ακύρωση των μέτρων λιτότητας και την αντικατάστασή τους από μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και φορολογίας του συσσωρευμένου πλούτου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη των φτωχών και των αδύναμων στρωμάτων.

    Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας απέρριψε την πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ λέγοντας ότι οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς και υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς, έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και τα νέα επώδυνα μέτρα που αυτό προβλέπει από τις επόμενες κιόλας μέρες για τον ελληνικό λαό. Με αυτά τα δεδομένα, σημείωσε, «δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως την κατονομάζει ο ίδιος, αφού οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις του στο μνημόνιο δεν αποτελούν σωτηρία, αλλά τραγωδία για το λαό και τον τόπο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 May 2012 - 16:30:32 UTC