Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Θα είναι ουσιαστική η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα
  • [02] Σεξ και σιέστα για μακροημέρευση
  • [03] Επιστολή Τσίπρα σε Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι
  • [04] Οικολόγοι Πράσινοι: Χρειαζόμαστε προτάσεις που να δίνουν λύσεις
  • [05] Μήνυμα του Ζαν Λικ Μελανσόν στον Αλέξη Τσίπρα
  • [06] ΔΝΤ: Καμία ανακοίνωση για την Ελλάδα μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Θα είναι ουσιαστική η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του, προδιέγραψε ότι η αυριανή συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έλαβε σήμερα διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είναι ουσιαστική, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Οπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτές τις στιγμές απαιτείται «από τις πολιτικές ηγεσίες, η μέγιστη ψυχραιμία, υπευθυνότητα, καλοπιστία και γενναιοδωρία, τα οποία έλειψαν δυστυχώς στο παρελθόν και δεν έχουν φανεί έως τώρα».

    «Ο κ. Τσίπρας ας περιμένει τη συνάντηση που θα έχουμε αύριο, του λέω από τώρα πως θα είναι μια συνάντηση πολύ ουσιαστική», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «εμείς θέσαμε ένα μόνο όριο: Να μην βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης, να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

    [02] Σεξ και σιέστα για μακροημέρευση

    Η ευεργετική επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στη σωματική και ψυχική υγεία, ο ρόλος της σεξουαλικής ζωής ως ασπίδα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου, συζητήθηκαν σε ιατρικό συνέδριο και σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σεξ αλλά και η "σιέστα" αποτελούν τις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και σημαντικό παράγοντα καλής υγείας και μακροζωίας.

    Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, οι άνδρες που διατηρούν ενεργό σεξουαλική ζωή κάνοντας σεξ, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και με μεγαλύτερο αριθμό επαφών την εβδομάδα βιώνουν σταθερές συναισθηματικές σχέσεις, προστατεύονται από το στρες και τα καρδιακά επεισόδια, ενώ θεωρείται από τα καλύτερα είδη άσκησης για καύση θερμίδων.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Ανδρέα Μελιδώνη, η Ικαρία κρατά τα σκήπτρα της μακροζωίας με ποσοστά 1,1 των ανδρών και 1,6% των γυναικών να είναι άνω των 90 ετών. Εκτιμάται, ότι παγκοσμίως 102 εκατομμύρια είναι άνω των 80 ετών με προοπτική να γίνουν 161 εκατομμύρια το 2025 και 395 το 2050.

    [03] Επιστολή Τσίπρα σε Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι

    Την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, θα ζητήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που θα στείλει αύριο στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ.Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.

    [04] Οικολόγοι Πράσινοι: Χρειαζόμαστε προτάσεις που να δίνουν λύσεις

    Συγκεκριμένο περιεχόμενο στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Αυτό επισήμανε στη δήλωσή της η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη μετά την ωριαία συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή σήμερα το βράδυ.

    «Ακούσαμε με προσοχή τις προτάσεις του κ.Τσίπρα. Η οριακή μας απουσία από τη Βουλή δεν μας επιτρέπει να επηρεάσουμε τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε προγραμματικές προτάσεις που να δίνουν λύσεις και διέξοδο για τη χώρα, που βρίσκεται στη δίνη μιας ατέρμονης κρίσης και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε μόνο πίσω από ένα πλαίσιο που να λέει «αντιμνημόνιο» είπε η Ι. Κοντούλη επισημαίνοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν έγκαιρα παρουσιάσει, προεκλογικά, τις προτάσεις τους που όχι μόνο λένε όχι στο μνημόνιο αλλά δίνουν και τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

    [05] Μήνυμα του Ζαν Λικ Μελανσόν στον Αλέξη Τσίπρα

    Ενθουσιώδες μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα για τα εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ που φέρει τον τίτλο «η λαϊκή εξέγερση ξεκίνησε στην Ευρώπη», έστειλε ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς της Γαλλίας και υποψήφιος για την προεδρία Ζαν Λικ Μελανσόν.

    Ο κ. Μελανσόν αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός μόλις καταψήφισε τις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επέλεξε με ξεκάθαρο τρόπο την Αριστερά για να τις αντιμετωπίσει. Προσθέτει ότι αυτή η λαϊκή αντίσταση εκφράστηκε μέσα από μαζικές ψήφους για την άλλη Αριστερά της Ελλάδας, με ποσοστό που ξεπερνάει το 30%.

    Η ανάδειξή του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη πολιτική δύναμη της Αριστεράς, δίνει ξανά ώθηση στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πέραν της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού, τονίζει ο κ. Μελανσόν στο μήνυμά του, ενώ σημειώνει ότι τον εξοργίζει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

    Αυτή η ανόητη και νοσηρή γοητεία για την άκρα δεξιά, επισημαίνει ο κ. Μελανσόν εκφράστηκε και στη Γαλλία, με την αισχρά δυσανάλογη σημασία που δόθηκε στη Μαρίν Λεπέν από τα ΜΜΕ στο διάστημα ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών.

    Επίσης, συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν στον ΣΥΡΙΖΑ κόμματα και προσωπικότητες της αριστεράς.

    Ειδικότερα, μηνύματα έστειλαν:

    Το ΑΚΕΛ, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, η Ενωμένη Αριστερά Καταλονίας, το Κόμμα των Κομμουνιστών της Καταλονίας, «Η Αριστερά» - Γερμανία, το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας, το «Κόμμα της Αριστεράς» - Γαλλία, η Αριστερή Συμμαχία Φινλανδίας,το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας, SINN FEIN - Ιρλανδία, Μπλόκο της Αριστεράς - Πορτογαλία, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας, Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας, Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας, Κόμμα Εργαζομένων 2006 Ουγγαρίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα ΠΓΔΜ, Βουλγαρική Αριστερά, Σοσιαλιστική Συμμαχία Ρουμανίας, Ελβετικό Κόμμα Εργασίας, Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Τσεχίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βαλωνίας Βρυξελλών, Σοσιαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων(MST)- Αργεντινή και Κίνημα των Ελευθέρων του Νότου - Αργεντινή.

    [06] ΔΝΤ: Καμία ανακοίνωση για την Ελλάδα μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Κύκλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επαναλαμβάνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα σχόλιο για την Ελλάδα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση.

    Την ίδια στιγμή, πηγή του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για αποχώρηση του Πολ Τόμσεν και αντικατάστασή του από τον Αμπέμπε Σελασιέ.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, στο ΔΝΤ κρατούν στάση αναμονής για όλο το πλαίσιο της συνεργασίας με την Ελλάδα. Όλα, ακόμη και τα πρόσωπα, θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας. Δηλαδή, αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση, αν θα γίνουν νέες εκλογές και ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 May 2012 - 18:30:31 UTC