Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου"
  • [02] Σήμα κινδύνου από τα ΑΕΙ, λόγω οικονομικών προβλημάτων
  • [03] Φ.Σαχινίδης: Θα αποφασίσουν οι αρχηγοί για το ομόλογο των 435 εκατ.
  • [04] "Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων"
  • [05] Σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επαναφέρουν οι Financial Times
  • [06] Ομπράντοβιτς: «Ίσως να είναι το τελευταίο φάιναλ φορ με τον Παναθηναϊκό»

  • [01] "Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου"

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εκτίμησε σήμερα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου που υπέγραψαν τον Μάρτιο οι 25 εκ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, παρότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει εκφράσει την επιθυμία να προστεθεί σε αυτό μια συνιστώσα μέτρων ανάπτυξης.

    Ερωτηθείς στις Βρυξέλλες μήπως γνωρίζει αν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου, ο Μπαρόζο απάντησε μονολεκτικά "όχι", χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

    Στο μεταξύ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στο Παρίσι για να συναντηθεί με τονΦρανσουά Ολάντ.

    Στη συνάντηση των δύο ανδρών θα συζητηθούν ευρωπαϊκά θέματα, η κατάσταση στην ευρωζώνη και ειδικά το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας και "πιθανά μέτρα για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [02] Σήμα κινδύνου από τα ΑΕΙ, λόγω οικονομικών προβλημάτων

    Η ανάγκη να δοθούν από το υπουργείο Παιδείας λύσεις στα υπερεπείγοντα θέματα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και των διοικητικών τους προβλημάτων αναδείχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση στο υπουργείο, για τον νέο νόμο που αφορά στη λειτουργία των ιδρυμάτων, της επιτροπής στην οποία συμμετέχουν οι πρυτάνεις.

    Η επιτροπή, που συνεδρίασε για δεύτερη φορά, έθεσε μόνο τα επείγοντα ζητήματα, λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης. Τονίστηκε, μάλιστα, προς τα στελέχη του υπουργείου που συμμετέχουν στην επιτροπή, ότι, από 1ης Ιουλίου, δεν θα υπάρχει καθόλου χρηματοδότηση και, από 1ης Σεπτεμβρίου, δεν θα υπάρχουν διοικήσεις στα ιδρύματα (Σύγκλητοι και Πρυτανικές αρχές) καθώς επίσης και ότι σε πολλές σχολές δεν θα υπάρχουν κοσμήτορες και πρόεδροι.

    [03] Φ.Σαχινίδης: Θα αποφασίσουν οι αρχηγοί για το ομόλογο των 435 εκατ.

    Εντός των προσεχών ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση προεγγραφής με την οποία θα γίνει η διαδικασία προσωρινής ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

    Σε ότι αφορά την απόφαση για το ομόλογο των 435 εκατομμυρίων που λήγει στις 15 Μαΐου και δεν έχει ενταχθεί στο PSI, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση από τους αρχηγούς.

    «Θα πρέπει να γίνει μια συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, έτσι ώστε να ξέρουμε ποια είναι η άποψη, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, διότι δεν θα μπορούσα να πάρω οποιαδήποτε πρωτοβουλία και να δεσμεύσω τις επόμενες κυβερνήσεις χωρίς να έχω την άποψη που θα εκφράσουν οι αρχηγοί των κομμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [04] "Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων"

    «Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων» τονίζει σε σημερινές συνεντεύξεις του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος χθες βράδυ συμμετείχε σε εκδήλωση του Διεθνούς Κέντρου Ευρωπαικής Μόρφωσης στη Βιέννη.

    Ο ίδιος επισημαίνει πως, θεωρητικά, η Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύει μόνον ένα 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, θα μπορούσε να εξέλθει από την Ευρωζώνη, όμως το βήμα της αυτό θα ακολουθήσουν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

    Στη συνέντευξή του στην «Ντι Πρέσε», αναφέρει ότι τον ανησυχεί πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και επισημαίνει πως οι αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων είναι πολύ σκληρές, πολλοί Ελληνες δεν έχουν καμία προοπτική και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα γίνει αποδεκτή μακροπρόθεσμα για μια νέα κυβέρνηση, η συμφωνία μείωσης του ελλείμματος.

    [05] Σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επαναφέρουν οι Financial Times

    Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει αυξηθεί στο 90% για ορισμένους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Το δημοσίευμα επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι αγορές ετοιμάζονται για μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επικαλούμενοι την υποχώρηση πάνω από 10% των τιμών των ελληνικών μετοχών το τελευταίο διήμερο και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου πάνω από 200 μονάδες βάσης (2 ποσοστιαίες μονάδες).

    Ο αναλυτής της βρετανικής τράπεζας RBS Χάρβιντερ Σάιαν δήλωσε: «Θεωρώ ότι το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι περίπου 90% και πολύ πιθανό για τους προσεχείς λίγους μήνες, αν οι πολιτικοί δεν συμφωνήσουν στα μέτρα λιτότητας».

    Ο επικεφαλής αναλυτής για τίτλους σταθερού εισοδήματος της Investec Asset Management Τζον Στόπφορντ δήλωσε: «Ο επόμενος μήνας είναι απόλυτα κρίσιμος για την Ελλάδα. Αν γίνουν ξανά εκλογές στα μέσα Ιουνίου και οι ψηφοφόροι απορρίψουν και πάλι τη λιτότητα, η έξοδος από το ευρώ μπορεί να έρθει σύντομα».

    [06] Ομπράντοβιτς: «Ίσως να είναι το τελευταίο φάιναλ φορ με τον Παναθηναϊκό»

    Η δήλωση πιθανής αποχώρησης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού στο τέλος της χρονιάς επισκίασε την αναχώρηση της «πράσινης» αποστολής για την Κωνσταντινούπολη, ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Ο «Ζοτς» απάντησε σε ερώτηση για το αν θα είναι το τελευταίο φάιναλ φορ του με τον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας φανερά εκνευρισμένος: «Αν είναι να μην απαντήσω ξανά, τότε ναι! Ίσως να είναι το τελευταίο φάιναλ φορ».

    «Είναι πολύ εύκολο να πούμε αν είμαστε έτοιμοι ή όχι. Η ΤΣΣΚΑ μας έχει κερδίσει δυο φορές. Αυτή την φορά θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και να σκοράρουμε περισσότερους πόντους» είπε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός και συνέχισε: «Πρώτα προέχει η ΤΣΣΚΑ. Θα πάμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τις ευκαιρίες μας. Κάθε ημιτελικός είναι δύσκολος. Το καλοκαίρι περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομπράντοβιτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 May 2012 - 12:30:35 UTC