Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η καρδιά του μπάσκετ χτυπά στην Πόλη
  • [02] Πακέτα ζυμαρικών βάρους μισού... τόνου θα αγοράζουν οι Τούρκοι
  • [03] Αρνητική η αντίδραση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στην πρόταση Κουβέλη
  • [04] Εντοπίστηκαν ακόμα πέντε εκδιδόμενες γυναίκες που είναι φορείς του AIDS
  • [05] Δεύτερη νίκη για την ΑΕΚ στα πλέι οφ επικρατώντας 3-2 του Ατρόμητου
  • [06] Πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ φέρει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της MARC για τον Alpha

  • [01] Η καρδιά του μπάσκετ χτυπά στην Πόλη

    Οι τεχνικοί του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, και του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, μιλώντας σήμερα στην συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν ικανοποιημένοι που δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο φάιναλ φορ, ενώ ο Μπερτομέου δήλωσε σε ερώτηση για πιθανά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων: «Τα μέτρα που είχαμε πάρει παλιότερα, π.χ. στο Βερολίνο θα πάρουμε και φέτος. Έχουμε συνεργαστεί τέλεια και με τις δύο ομάδες εξάλλου. Θα διεξαχθεί ένα ήσυχο και ασφαλές φάιναλ φορ».

    Ο προπονητής του κατόχου του τίτλου Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, είπε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Εχουμε τέσσερις μεγάλες ομάδες στην Πόλη. Από τον Παναθηναϊκό μπορώ να σας υποσχεθώ πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Επαναλαμβάνω, είναι εκπληκτικό που ξαναείμαστε εδώ. Η ΤΣΣΚΑ παίζει εκπληκτικά όλη τη σεζόν και θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Ο Ολυμπιακός για μας είναι καλό που έχει προκριθεί. Υπάρχουν προβλήματα παντού».

    [02] Πακέτα ζυμαρικών βάρους μισού... τόνου θα αγοράζουν οι Τούρκοι

    Πακέτα ζυμαρικών βάρους μισού... τόνου θα μπορούν να αγοράζουν στο εξής οι Τούρκοι καταναλωτές σε επιλεγμένα σούπερ-μάρκετ ορισμένων πόλεων.

    Στην τιμή των ζυμαρικών θα περιλαμβάνεται και η μεταφορά στο σπίτι, αφού τα πακέτα είναι υπερβολικά μεγάλα και βαριά για να χωρέσουν στο καροτσάκι του σούπερ-μάρκετ ή σε ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο.

    Η ιταλική εταιρεία Barilla και η τουρκική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Migros Ticaret συνεργάστηκαν για την παραγωγή των γιγαντιαίων πακέτων που θα περιέχουν πέννες και θα πωλούνται έναντι 999 τουρκικών λιρών το καθένα (περίπου 430 ευρώ).

    Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έχει ανακηρύξει το χαρτονένιο πακέτο ως το μεγαλύτερο κουτί ζυμαρικών που έχει παραχθεί ποτέ. Το κουτί έχει πλάτος περίπου ένα μέτρο ενώ το ύψος του ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

    Τα ζυμαρικά θα πωλούνται σε σούπερ-μάρκετ στην Κωνσταντινούπολη, την Αδριανούπολη και την Αλικαρνασσό (Μποντρούμ). Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση της Unicef.

    Η Τουρκία είναι η πέμπτη χώρα παγκοσμίως σε παραγωγή ζυμαρικών ενώ κάθε χρόνο καταναλώνονται 450.000 τόνοι ζυμαρικών.

    [03] Αρνητική η αντίδραση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στην πρόταση Κουβέλη

    Αρνητική, εμμέσως πλην σαφώς, ήταν η πρώτη αντίδραση από το Κίνημα Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με ορίζοντα διετίας και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

    Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, είπε ότι ισχύουν όσα είχε πει στην πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένο στην ΚΟ.

    Ο κ. Καμμένος είχε τονίσει πως θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού «και αν τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, και αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους, τότε μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων, και άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, και βεβαίως τιμωρίας γι΄αυτούς που ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια».

    [04] Εντοπίστηκαν ακόμα πέντε εκδιδόμενες γυναίκες που είναι φορείς του AIDS

    Ακόμη πέντε εκδιδόμενες γυναίκες σε υπαίθριους χώρους στο Κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν προχθές από την Αστυνομία και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Συνολικά, προσήχθησαν 22 γυναίκες που εκδίδονταν παράνομα και εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι πέντε που διαπιστώθηκε ότι είναι φορείς του AIDS είναι τρεις Ελληνίδες και δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίες συνελήφθησαν και σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος τους, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων.

    [05] Δεύτερη νίκη για την ΑΕΚ στα πλέι οφ επικρατώντας 3-2 του Ατρόμητου

    Τη δεύτερη συνεχή νίκη της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας σημείωσε η ΑΕΚ, επικρατώντας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ με 3-2 (50΄ Κάρλος, 54΄, 62΄ Λυμπερόπουλος - 20΄ Επστάιν, 68΄ Τόμας). Η Ένωση έφτασε στους έξι βαθμούς και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που θα αναμετρηθούν αργότερα στην Τούμπα. Για τον Ατρόμητο, ήταν η πρώτη ήττα στα πλέι οφ.

    [06] Πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ φέρει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της MARC για τον Alpha

    Άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ καταγράφει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για την αποτίμηση του αποτελέσματος της 6ης Μαΐου, που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

    Στην εκτίμηση ψήφου, σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, το 27,7% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 20,3% ΝΔ, το 12,6% ΠΑΣΟΚ, το 10,2% Ανεξάρτητους Έλληνες, το 7% ΚΚΕ, το 5,7% Χρυσή Αυγή, το 4,9% ΔΗΜΑΡ, το 2,3% ΛΑΟΣ, το 1,8% Δημιουργία Ξανά, το 1,7% Οικολόγους- Πράσινους, το 1,5% Δημοκρατική Συμμαχία και το 1,3% Δράση. Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάμβανε 128 έδρες, η ΝΔ 57, το ΠΑΣΟΚ 36, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, το ΚΚΕ 20, η Χρυσή Αυγή 16 και η ΔΗΜΑΡ 14.

    Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου σε επαναληπτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,8% και ακολουθούν η ΝΔ με 17,4%, το ΠΑΣΟΚ με 10,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,7%, το ΚΚΕ με 6%, η Χρυσή Αυγή με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 4,2%.

    Το 85,9% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 12,8% δήλωσε ότι θα ψήφιζε κάποιο άλλο κόμμα από εκείνο που στήριξε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 May 2012 - 18:30:39 UTC