Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ευρωζώνη θα μπορουσε ίσως να αντέξει σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας», δηλώνει ο Β. Σόιμπλε
  • [02] Η καρδιά του μπάσκετ χτυπά στην Πόλη
  • [03] Το πρώτο προεκλογικό "ντιμπέιτ" στην ιστορία της Αιγύπτου
  • [04] Δύο γυναίκες λήστεψαν 80χρονο παντοπώλη στο Καλαμωτό Θεσσαλονίκης
  • [05] Προϋπολογισμός λιτότητας και για το ΔΝΤ - Κλείνει γραφείο στην Αργεντινή
  • [06] Ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ρόμα
  • [07] Ακυρώσεις και αλλαγές στο Φεστιβάλ Αθηνών για οικονομικούς λόγους
  • [08] H τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων
  • [09] "Ομπρέλα προστασίας" για 369 νησιωτικούς υγρότοπους
  • [10] Λιτότητα ή έξοδο από την Ευρωζώνη, επιθυμεί για την Ελλάδα το 73% των Γερμανών
  • [11] Πειρατεία σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο- Δεν υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί
  • [12] Ο Ερντογάν εύχεται στον Ολάντ μια "νέα εποχή" στις σχέσεις Τουρκίας - Γαλλίας

  • [01] «Η Ευρωζώνη θα μπορουσε ίσως να αντέξει σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας», δηλώνει ο Β. Σόιμπλε

    «Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Rheinische Post και επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

    «Τα κράτη της Ευρώπης και οι ιδιώτες πιστωτές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι από την πλευρά της πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι επικίνδυνο να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Αυτό είναι ανοησία» καταλήγει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιτότητα ή έξοδο από την Ευρωζώνη, επιθυμεί για την Ελλάδα το 73% των Γερμανών

    [02] Η καρδιά του μπάσκετ χτυπά στην Πόλη

    Οι τεχνικοί του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, και του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, μιλώντας χθες στην συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων της Ευρωλίγκα, δήλωσαν ικανοποιημένοι που δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο φάιναλ φορ, ενώ ο Μπερτομέου δήλωσε σε ερώτηση για πιθανά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων: «Τα μέτρα που είχαμε πάρει παλιότερα, π.χ. στο Βερολίνο θα πάρουμε και φέτος. Έχουμε συνεργαστεί τέλεια και με τις δύο ομάδες εξάλλου. Θα διεξαχθεί ένα ήσυχο και ασφαλές φάιναλ φορ».

    Ο προπονητής του κατόχου του τίτλου Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, είπε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Εχουμε τέσσερις μεγάλες ομάδες στην Πόλη. Από τον Παναθηναϊκό μπορώ να σας υποσχεθώ πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Επαναλαμβάνω, είναι εκπληκτικό που ξαναείμαστε εδώ. Η ΤΣΣΚΑ παίζει εκπληκτικά όλη τη σεζόν και θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Ο Ολυμπιακός για μας είναι καλό που έχει προκριθεί. Υπάρχουν προβλήματα παντού».

    [03] Το πρώτο προεκλογικό "ντιμπέιτ" στην ιστορία της Αιγύπτου

    Η Αίγυπτος οργάνωσε χθες Πέμπτη, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ένα τηλεοπτικό "ντιμπέιτ" ανάμεσα στους δύο κύριους υποψήφιους των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Μαΐου.

    Η τηλεοπτική αναμέτρηση διήρκεσε 90 λεπτά και έφερε αντιμέτωπους τον πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου και πρώην υπουργό Εξωτερικών Αμρ Μούσα και τον Αμπντέλ Μονέιμ Αμπούλ Φούτουχ, ένα μετριοπαθή ισλαμιστή και πρώην κορυφαίο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Δύο γυναίκες λήστεψαν 80χρονο παντοπώλη στο Καλαμωτό Θεσσαλονίκης

    Θύμα ληστείας από δύο γυναίκες έπεσε 80χρονος ιδιοκτήτης παντοπωλείου στο χωριό Καλαμωτό Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι άγνωστες εισήλθαν στο κατάστημα του ηλικιωμένου κι αφού τον ακινητoποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας του άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

    Στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και αναζητούνται, ενώ το 80χρονο θύμα είναι καλά στην υγεία του.

    [05] Προϋπολογισμός λιτότητας και για το ΔΝΤ - Κλείνει γραφείο στην Αργεντινή

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υιοθέτησετην Πέμπτη ένα προϋπολογισμό λιτότητας που προβλέπει πάγωμα μισθών και μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων, όπως το κλείσιμο του μόνιμου γραφείου του ΔΝΤ στην Αργεντινή.

    Το ΔΝΤ ανέφερε σε ανακοίνωση πως το διοικητικό συμβούλιό του ενέκρινε ένα προϋπολογισμό 997 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2012-2013 (Μάιος-Απρίλιος), αυξημένο κατά 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο.

    "Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει", επισήμανε το ΔΝΤ.

    Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός στον προϋπολογισμό αυτό είναι το πάγωμα των μισθολογικών δεικτών για τους εργαζομένους του ΔΝΤ. Η απόφαση αυτή ελήφθη το Μάρτιο από το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι των χωρών μελών.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ρόμα

    Την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρόμα, μετά τη λήξη της περιόδου στο καμπιονάτο (απομένει μία αγωνιστική) ανακοίνωσε στους "τζιαλορόσι" ο Λουίς Ενρίκε. Αυτό που ακουγόταν και γραφόταν στον Τύπο ως φήμη, είναι, πλέον, γεγονός, καθώς ο Ισπανός ενημέρωσετην Πέμπτητους ποδοσφαιριστές πως το ματς της Κυριακής με την Τσεζένα θα είναι το τελευταίο του στην τεχνική ηγεσία των "Ρωμαίων".

    Ο Λουίς Ενρίκε, μετά τηχθεσινή προπόνηση κάλεσε στο κέντρο του γηπέδου τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές, κάθισε πάνω σε μία μπάλα και τους ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την ομάδα.

    Η διοίκηση έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με τους υποψήφιους αντικατατάτες του.

    [07] Ακυρώσεις και αλλαγές στο Φεστιβάλ Αθηνών για οικονομικούς λόγους

    Χωρίς «Μπερλίνερ Ανσάμπλ» και Μπομπ Γουίλσον, ούτε και Βασιλικό Θέατρο της Στοκχόλμης, αλλά με το βερολινέζικο θίασο «Σαουμπίνε» αντ' αυτών, προχωρά το Φεστιβάλ Αθηνών, στην αναμφίβολα δυσκολότερη διοργάνωση της τελευταίας επταετίας, από τότε που το ανέλαβε ο Γιώργος Λούκος.

    Για οικονομικούς και διαδικαστικούς λόγους, το «Μπερλίνερ Ανσάμπλ» ματαίωσε τις δύο παραστάσεις του- Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον και το μονόλογο «Απλά περίπλοκο» του Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Κλάους Πάιμαν.

    [08] H τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων

    Η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους εθελοντικούς οργανισμούς της χώρας μας, προκειμένου να οργανώσουν πιο αποτελεσματικά τη δράση τους, αποτέλεσε το αντικείμενο της εκδήλωσης με θέμα "Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων", που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Microsoft Ελλάς με τη συνεργασία της οργάνωσης Eurocharity.

    Όπως τονίστηκε, η Microsoft υποστηρίζει το έργο των Μη Κυβερνητικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ) παρέχοντάς τους δωρεάν λογισμικό, καθώς και ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους που αυτοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν παραγωγικά τα εργαλεία της πληροφορικής, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών τους. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50 Μη Κυβερνητικοί και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.

    [09] "Ομπρέλα προστασίας" για 369 νησιωτικούς υγρότοπους

    Ομπρέλα προστασίας στους υγροτόπους των μικρών νησιών ανοίγει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Ειδικότερα, κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων και τον καθορισμό των όρων και περιορισμών προστασίας και ανάδειξης των μικρών παράκτιων υγροτόπων.

    Συνολικά ο κατάλογος περιλαμβάνει 369 υγροτόπους (περιφέρεια Αττικής 6, Στερεάς Ελλάδας 33, Θεσσαλίας 10, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 8, Βορείου Αιγαίου 90, Νοτίου Αιγαίου 102, Ιονίων Νήσων 51, Κρήτης 69).

    [10] Λιτότητα ή έξοδο από την Ευρωζώνη, επιθυμεί για την Ελλάδα το 73% των Γερμανών

    «Συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» είναι η άποψη του 73% των Γερμανών, οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά από την εταιρεία ερευνών Toluna und Thoering Heer & Partner.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, το 60% των Γερμανών αντιμετωπίζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τη Γαλλία ως σοβαρή απειλή για το ευρώ, ωστόσο το 50% θεωρεί ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν επαρκούν, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθούν με στρατηγική ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης. Μόνο το 25% πιστεύει ότι εφαρμόζεται η σωστή πολιτική, αλλά εκείνοι που συμφωνούν τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης να αναλαμβάνουν τα βάρη των χρεωμένων εταίρων τους φθάνουν το 30%.

    Περισσότεροι, ωστόσο, από τους μισούς ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τους Έλληνες και δείχνουν κατανόηση για την οργή τους

    [11] Πειρατεία σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο- Δεν υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί

    Δεν υπάρχουν Ελληνες ναυτικοί στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «ΣΜΥΡΝΗ» με σημαία Λιβερίας της εταιρείας DYNACOM TANKERS MANAGEMENT LTD, το οποίο κατέλαβε άγνωστος αριθμός πειρατών 300 ναυτικά μίλια ανατολικά του Ομάν και κατευθύνεται προς τη Σομαλία.

    Το πλοίο, σύμφωνα, με πληροφορίες είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, μεταφέροντας 135.000 μετρικούς τόννους πετρελαιοειδών.

    [12] Ο Ερντογάν εύχεται στον Ολάντ μια "νέα εποχή" στις σχέσεις Τουρκίας - Γαλλίας

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε χθες βράδυ στον Φρανσουά Ολάντ για να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας και ευχήθηκε να αρχίσει μια νέα εποχή στις τουρκο-γαλλικές σχέσεις, ανακοινώθηκε σήμερα από συνεργάτες του.

    Ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα, κατά την τηλεφωνική συνομιλία, "οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να ελευθερωθούν από τεχνητής φύσης θέματα που τις πλήττουν".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 May 2012 - 8:30:32 UTC