Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πρωτοβουλία τώρα στον Κ. Παπούλια
  • [02] Στον τελικό ο Ολυμπιακός
  • [03] Κ. Παπούλιας: Ενδυνάμωση των παραδοσιακών δεσμών Ελλάδας-Γαλλίας
  • [04] Κεντροαριστερή κυβέρνηση και "πρωτιά" του ΣΥΡΙΖΑ, "δείχνει" δημοσκόπηση της Metron Analysis

  • [01] Η πρωτοβουλία τώρα στον Κ. Παπούλια

    Δεν συμμετέχουμε σε "κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου", δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Την άρνηση σε μια τέτοια κυβέρνηση την έχει δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, απορρίπτοντας την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση και ασκώντας κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ελπίζω στη φάση των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοινώνοντας ότι επιστρέφει αύριο στη μία το μεσημέρι την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που απέβη άκαρπη.

    Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του αναρωτήθηκε τι θα αλλάξει αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.

    Φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα της αναζήτησης κυβερνητικής λύσης, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

    «Στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο κ. Τσίπρας τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

    «Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική», είναι η απάντηση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ελπίδα που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας να μείνει ο κ. Κουβέλης σταθερός στη θέση του και να μην συμμετάσχει σε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

    Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να «αγωνιά» για την δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία, αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ και καταλήγει: «Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς».

    [02] Στον τελικό ο Ολυμπιακός

    Πανηγυρική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να διεκδικούν τον τίτλο με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Κυριακή (21:00).

    Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επικράτησε 68-64 της Μπαρτσελόνα, στο δεύτερο ημιτελικό στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.Οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν στον «μικρό τελικό» (18.00) τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 66-64.

    [03] Κ. Παπούλιας: Ενδυνάμωση των παραδοσιακών δεσμών Ελλάδας-Γαλλίας

    Τη πεποίθηση ότι οι παραδοσιακοί δεσμοί Ελλάδος - Γαλλίας θα ενδυναμωθούν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Φρανσουά Ολάντ εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας υπογραμμίζοντας πως η μάχη που προετοιμάζεται να δώσει ο κ.Ολάντ χάριν της ανάπτυξης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, θα είναι μεγάλης σημασίας για την ανάκαμψη της χώρας μας.

    «Με ειλικρινή χαρά σας εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου και τις καλύτερες ευχές μου για επιτυχία στα καθήκοντα που θα ασκήσετε στην υπηρεσία της Γαλλίας και του λαού της, ενός λαού φίλου της Ελλάδος» αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και υπογραμμίζει πως «οι παραδοσιακοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες μας, είναι γνωστοί και είμαι πεπεισμένος ότι οι δεσμοί αυτοί θα ενδυναμωθούν κατά την διάρκεια της Προεδρίας σας».

    [04] Κεντροαριστερή κυβέρνηση και "πρωτιά" του ΣΥΡΙΖΑ, "δείχνει" δημοσκόπηση της Metron Analysis

    Κυβέρνηση συνεργασίας με κεντροαριστερό προσανατολισμό, επιθυμούν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Επενδυτής».

    Το 50% των ερωτωμένων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με καθαρή αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη: Η Ν.Δ. υποχωρεί στο17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

    Με την αναγωγή, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται στο 25,5%, έναντι 21,7% της Ν.Δ. -που και αυτή αυξάνει τη δύναμή της-, 14,6% του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.

    Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για τον τρόπο που ψήφισαν οι πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα? χωρίστηκε στα δύο. Δηλαδή τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική... αυτοδυναμία στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 May 2012 - 20:30:31 UTC