Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζει σήμερα τις διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Λήγει σήμερα η μετενέργεια για τις κλαδικές συμβάσεις
  • [03] Εντείνουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι
  • [04] Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός
  • [05] Τουλάχιστον 11 νεκροί από την πτώση μικρού αεροσκάφους στο Νεπάλ
  • [06] Ο όμιλος Yahoo! αντικατέστησε τον γενικό του διευθυντή

  • [01] Συνεχίζει σήμερα τις διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Οι διαβουλεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης θα συνεχισθούν σήμερα στις 19.30.

    Ο κ. Παπούλιας θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

    Ο κ. Παπούλιας δε θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν πρόκειται να παραστεί στη συνάντηση ως έκφραση έντονης δυσφορίας καθώς --όπως ανέφεραν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ--, από πουθενά δεν προκύπτει σύγκληση θέσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Αφού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις τα πρακτικά από τις συναντήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας.

    Από την πλευρά του, ο Φ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ωστόσο, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου είπε ότι δυστυχώς έως τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας Οικουμενικής Κυβέρνησης. Και αναφέρθηκε στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μετέχει ή ακόμη και να δώσει ψήφο ανοχής».

    [02] Λήγει σήμερα η μετενέργεια για τις κλαδικές συμβάσεις

    Λήγει σήμερα η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οπότε και ψηφίστηκε από τη Βουλή.

    Με τη λήξη της μετενέργειας οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων παύουν να ισχύουν και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα. Διασώζονται, εφόσον υπάρχουν, τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

    Η κατάργηση της μετενέργειας συμπαρασύρει 152 συμβάσεις που έχουν λήξει και καλύπτουν περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Παραμένουν ακόμη σε ισχύ 23 κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις, όπως των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, των οποίων η μετενέργεια λήγει από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.

    [03] Εντείνουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι

    Οι ευρωπαίοι εταίροι εντείνουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, παράλληλα όμως ανοίγουν "παράθυρο" για επανεξέταση του χρονοδιαγράμματος τήρησης των συμφωνηθέντων.

    Περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, ζητεί για την Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους να επανεξετάσουν το χρονοδιάγραμμά τους και εν ανάγκη να βελτιώσουν τις συμφωνίες με την Ελλάδα.

    Ανησυχία για τα όσα διαδραματίζονται στην ελληνική πολιτική σκηνή, εξέφρασε και ο Λευκός Οίκος, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατέστησε σαφές οτι δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο για την Ελλάδα, εκτός από την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

    [04] Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

    Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των φάιναλ φορ ανήκει στον νέο πρωταθλητή Ευρώπης, τον Ολυμπιακό.

    Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν από το -19 (53-34), σκότωσαν τη... Λερναία Ύδρα, που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δια χειρός Πρίντεζη στην εκπνοή επικράτησαν 62-61 των Ρώσων, στον τελικό του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

    Η πειραϊκή ομάδα πανηγύρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 1997, όταν και πάλι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

    [05] Τουλάχιστον 11 νεκροί από την πτώση μικρού αεροσκάφους στο Νεπάλ

    Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πτώση μικρού αεροσκάφους με 21 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σε αεροδρόμιο στο βορειοδυτικό Νεπάλ, ανακοίνωσαν οι αεροπορικές αρχές.

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι επέζησαν με σοβαρά τραύματα, ενώ επτά πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Νεπάλ.

    Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπινόντ Σινγκ, "επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες σκοτώθηκαν".

    Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των ξένων που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India μετέδωσε νωρίτερα ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και τέσσερις Ινδοί.

    Το αεροσκάφος, τύπου Dornier 9N-AIG, είχε απογειωθεί από την τουριστική πόλη Ποκχάρα του δυτικού Νεπάλ με κατεύθυνση την πόλη Τζόμσον στην ορεινή περιοχή Μάστανγκ όταν συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Τζόμσον, δήλωσε ο Ριτισκάντρα Λαλ Σουμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Ο όμιλος Yahoo! αντικατέστησε τον γενικό του διευθυντή

    Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Yahoo! ανακοίνωσε ότι όρισε προσωρινό γενικό διευθυντή τον Ρος Λέβινσον, αντικαθιστώντας τον Σκοτ Τόμσον.

    Ο Τόμσον «εγκατέλειψε την εταιρεία» σημειώνει η Yahoo! σε ανακοίνωσή της η οποία δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά την εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο Τόμσον αναμενόταν να παραιτηθεί αφού ανακαλύφθηκαν κάποιες ανακρίβειες στο βιογραφικό του.

    Εδώ και αρκετές ημέρες επικρατεί αναστάτωση στην εταιρεία μετά την αποκάλυψη που έκανε ένας σημαντικός επενδυτής, η εταιρεία Third Point LLC, ότι ο Τόμσον δεν έχει λάβει πτυχίο στην πληροφορική, όπως αναφέρει το βιογραφικό του.

    Εξάλλου η Yahoo! ανακοίνωσε ότι ο Φρεντ Αμορόσο ορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τώρα ο Τόμσον.

    Ο Λέβινσον, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν παγκόσμιος διευθυντής του κλάδου μέσων ενημέρωσης της εταιρείας, είναι ο πέμπτος γενικός διευθυντής που αναλαμβάνει τα ινία του Yahoo! τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 May 2012 - 6:30:36 UTC