Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολάντ: Περισσότερη αλληλεγγύη για την Ελλάδα
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Χάρτινες προσδοκίες διασπείρονται στον λαό
  • [03] Λαγκάρντ: Εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις

  • [01] Ολάντ: Περισσότερη αλληλεγγύη για την Ελλάδα

    Με την Α. Μέρκελ θα συζητήσωγια το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βρούμε από κοινού λύσεις, ώστε να μην θεωρείται η λιτότητα ως κάτι μοιραίο, για να επιστρέψει η ανάπτυξη και για να δείξουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην ανησυχία που μας δημιουργεί η κατάσταση στην Ελλάδα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπουσυναντάται με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

    Το γεγονός ότι ο Φρ. Ολάντ επισκέπτεται τη Γερμανίδα Καγκελάριο την ημέρα της ορκωμοσίας του, ερμηνεύεται από τους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές ως ενδεικτικό «του επείγοντος» με το οποίο αξιολογεί την κατάσταση στην Ευρώπη.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Χάρτινες προσδοκίες διασπείρονται στον λαό

    Για «χάρτινες προσδοκίες», που διασπείρονται στον λαό με τους «μεν να κινδυνολογούν και να εκβιάζουν» και τους «δε να αφοπλίζουν τον λαό» έκανε λόγο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά το αδιέξοδο για σχηματισμό κυβέρνησης στο οποίο οδηγήθηκε η διαβούλευση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημηκρατίας.

    «Η κάλπη ήταν προαποφασισμένη, όπως έδειξε η υποκρισία των διερευνητικών εντολών. Μπροστά στον ελληνικό λαό τώρα στέκεται ένα καινούργιο δίλημμα, δηλαδή ένα παλιό δίλημμα με νέα μορφή: "κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά" που μπορεί να το διαμορφώσουν "δεξιά κυβέρνηση ή αριστερή κυβέρνηση". Δεν φέρνουν αλλαγή πολιτικής και τα δύο σκέλη του διλήμματος» σημείωσε η κ. Παπαρήγα και κατέληξε: «Με τα σημερινά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, η μόνη ευκαιρία και ανάγκη που έχει ο λαός, πριν είναι αργά, για να μη σβήσει η ελπίδα, είναι να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, που δεν μπορούν να το υποτάξουν, να το βάλουν στο μαντρί».

    [03] Λαγκάρντ: Εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις

    Στην πιθανότητα να υπάρξει μία «συντεταγμένη έξοδος» της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αναφέρθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.

    Σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, η Λαγκάρντ τόνισε πως «εάν οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις δεν τηρηθούν, υπάρχουν κατάλληλες αναθεωρήσεις που μπορούν να γίνουν, και αυτό σημαίνει είτε συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις και επιπλέον χρόνος αποπληρωμής, είτε μηχανισμοί εξόδου, που εν προκειμένω θα πρέπει να είναι μία συντεταγμένη έξοδος».

    «Είναι κάτι το οποίο θα απέβαινε ιδιαίτερα δαπανηρό και που θα παρουσίαζε μεγάλους κινδύνους, όμως αυτό περιλαμβάνεται μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε σε τεχνικό επίπεδο», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 May 2012 - 18:30:39 UTC