Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης
  • [02] Κοινό μέτωπο Μέρκελ - Ολάντ για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
  • [03] Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές
  • [04] Επιστρέφει σήμερα η ελεγχόμενη στάθμευση
  • [05] Πέθανε ο Κάρλος Φουέντες

  • [01] Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

    Σε νέες κάλπες οδηγείται η χώρα, καθώς σε ναυάγιο κατέληξαν οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο για το σχηματισμό κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σήμερα στις 13.00 θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.

    Αν δεν συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς άλλο πρόσωπο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό μεταξύ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων και συγκεκριμένα μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου, και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη.

    Αύριο θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών και την Παρασκευή η εκλογή προέδρου της Βουλής.

    [02] Κοινό μέτωπο Μέρκελ - Ολάντ για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

    Με κοινό μέτωπο για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και την ανάγκη εφαρμογής των όρων των συμφωνιών, με την προσθήκη μέτρων για την ανάπτυξη εμφανίστηκαν νωρίτερα απόψε η Καγκελάριος της Γερμανίας Aγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά την πρώτη επίσημη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

    «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη», δήλωσε εμφατικά η κυρία Μέρκελ, ενώ ο κ. Ολάντ τόνισε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πρέπει να επιτρέψουμε στους Έλληνες να βρουν λύσεις».

    Οι δύο ηγέτες, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την πρώτη τους συνάντηση στο Βερολίνο, χρησιμοποίησαν ωστόσο διαφορετικό τόνο και διατυπώσεις σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση και τις επικείμενες, νέες, εκλογές.

    [03] Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές

    Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές προσέρχονται σήμερα στις κάλπες στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους, σε μια «θερμή» πολιτική συγκυρία.

    Ωστόσο, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα Πανεπιστήμια είναι τόσο υποτονικό, ώστε δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα παλαιότερων ετών.

    Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.

    Αυτοί που περιμένουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους είναι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων των Αριστερών Κινήσεων, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένοντας να αποτυπωθεί και στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές η άνοδος των ποσοστών του κόμματος στις βουλευτικές.

    [04] Επιστρέφει σήμερα η ελεγχόμενη στάθμευση

    Από σήμερα, επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων.

    Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, θα είναι φθηνότερη και το καινούργιο σύστημα θα διαχειρίζεται η ΔΑΕΜ (η εταιρεία πληροφορικής του δήμου Αθηναίων).

    Τις προηγούμενες ημέρες, δημοτικοί αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων φυλλάδια, με τα οποία ενημέρωναν επίσημα για την επαναλειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

    [05] Πέθανε ο Κάρλος Φουέντες

    Ο Μεξικανός συγγραφέας Κάρλος Φουέντες έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ανακοίνωσετο βράδυ της Τρίτηςο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

    Ο Φουέντες ήταν από τους γνωστότερους συγγραφείς του Μεξικού και πολλά μυθιστορήματά και διηγήματά του, όπως "Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους", η "Αύρα" και "Ο γέρο Γκρίνγκο" μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

    "Λυπάμαι βαθύτατα για το θάνατο του Κάρλος Φουέντες, του Μεξικανού και παγκόσμιου συγγραφέα που θαυμάζαμε και εκτιμούσαμε. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη", ανέφερε ο Καλδερόν.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Φουέντες, που είχε τιμηθεί με το βραβείο Θερβάντες το 1987, πέθανε λόγω καρδιολογικών προβλημάτων σε νοσοκομείο της μεξικανικής πρωτεύουσας.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 May 2012 - 6:30:33 UTC