Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές στις 17 Ιουνίου
  • [02] Σε δίκη παραπέμπεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [03] Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις στους βουλευτές που ορκίζονται αύριο
  • [04] Κέντρο Έρευνας «Β.Τσιτσάνης» οι παλαιές φυλακές Τρικάλων
  • [05] Διεργασίες στην Κεντροδεξιά ενόψει εκλογών
  • [06] Ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης
  • [07] Ευ. Βενιζέλος: Δεν μπορούν να επαναληφθούν ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και το εμπόριο ψευδαισθήσεων
  • [08] Τον Π. Πικραμμένο πρότεινε ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Π. Καμμένος
  • [09] Κάθοδο στις νέες εκλογές ανακοινώνει η "Δημιουργία, Ξανά!"
  • [10] Α. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα

  • [01] Εκλογές στις 17 Ιουνίου

    Στις 17 Ιουνίου, με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Συμβούλιο αρχηγών.

    Σε λίγη ώρα,ο κ. Πικραμμένοςπροσέρχεταιστο Προεδρικό προκειμένου να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, εντολή για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θέλει να τηρήσει ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Βενιζέλος: Δεν μπορούν να επαναληφθούν ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και το εμπόριο ψευδαισθήσεων

    Τον Π. Πικραμμένο πρότεινε ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Π. Καμμένος

    Α. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα

    Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

    Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις στους βουλευτές που ορκίζονται αύριο

    [02] Σε δίκη παραπέμπεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες" για το έτος 2010, που αφορά τη χρήση του 2009, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Ο πρώην υπουργός απαλλάσσεται από την ίδια κατηγορία, που αφορά τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" των ετών 1998- 2005, εξαιτίας παραγραφής του αδικήματος λόγω παρέλευσης πενταετίας.

    Το επίμαχο "πόθεν έσχες" για το οποίο καλείται να λογοδοτήσει στο ακροατήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κρίθηκε ως μη ειλικρινές, με βάση το πόρισμα που συνέταξε και απέστειλε στη Δικαιοσύνη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Βουλής, εμφανίζει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

    Επίσης του καταλογίζεται ότι δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ότι παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

    [03] Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις στους βουλευτές που ορκίζονται αύριο

    Δεν θα δοθούν βουλευτικές αποζημιώσεις στους 300 βουλευτές που θα ορκιστούν αύριο. Στο Δημόσιο Ταμείο του Κράτους θα παραμείνει η βουλευτική αποζημίωση των 300 βουλευτών που έχουν εκλεγεί στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαίου και θα ορκιστούν αύριο στις 11 το πρωί.

    Μετά από συνεννόηση που είχε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφασίσθηκε, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα, να μην καταβληθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις για τις ημέρες που αναλογούνται στους βουλευτές, μέχρι τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών.

    [04] Κέντρο Έρευνας «Β.Τσιτσάνης» οι παλαιές φυλακές Τρικάλων

    Όταν οι αρχαιολόγοι της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προχώρησαν σε διερευνητικές εργασίες στις παλιές φυλακές Τρικάλων, πριν αυτές στεγάσουν πολιτιστικό κέντρο, ήρθαν αντιμέτωποι με αναπάντεχα αποτελέσματα. Το παλιό σωφρονιστικό κατάστημα έκρυβε στα σπλάχνα του οθωμανικό λουτρό, έκτασης 850 τετραγωνικών μέτρων.

    Η μελέτη, που εγκρίθηκε από το ΚΑΣ, προβλέπει την ανάδειξη του οθωμανικού λουτρού και τη στέγαση στον όροφο του κεντρικού κτιρίου του Κέντρου Έρευνας και Πολιτισμού «Βασίλης Τσιτσάνης».

    Στον προαύλιο χώρο των φυλακών θα κατεδαφιστούν δύο παλιά κτίσματα και θα φτιαχτεί αναψυκτήριο, ενώ στη θέση του θα παραμείνει ένας ναΐσκος. Εξάλλου, οι ανασκαφές θα συνεχιστούν για την αποκάλυψη του χώρου δεξαμενής του νερού, του δαπέδου του χλιαρού χώρου και του χώρου θερμαστών και υπόκαυστων του οθωμανικού λουτρού.

    [05] Διεργασίες στην Κεντροδεξιά ενόψει εκλογών

    Η ΝΔ ετοιμάζεται για τις εκλογές και βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την ενότητα της παράταξης στο πλαίσιο της πανστρατιάς που κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε αν είχε συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη και απάντησε ότι «εγώ ό,τι έχω να πω το λέω δημόσια».

    [06] Ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης

    Την ενίσχυση της Δημοκρατικής Αριστεράς από τους πολίτες στις εκλογές του Ιουνίου, ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, "ώστε να δώσουμε κυβέρνηση που θα απαγκιστρώσει την χώρα από το αδιέξοδο και αβάσταχτο Μνημόνιο (...) και θα μετατοπίσει την πολιτική ζωή του τόπου από την βαθιά συντηρητική θέση και κατάσταση στην οποία την έχουν φέρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, σε μια προοδευτική κατεύθυνση".

    Σε δηλώσεις τουο κ. Κουβέλης ανέφερε επίσης ότι ζήτησε τον σχηματισμό αμιγώς υπηρεσιακής κυβέρνησης με επικεφαλής έναν εκ των τριών ανώτατων δικαστικών λειτουργών και με μόνη αρμοδιότητα να οδηγήσει την χώρα στις εκλογές.

    [07] Ευ. Βενιζέλος: Δεν μπορούν να επαναληφθούν ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και το εμπόριο ψευδαισθήσεων

    «Δεν μπορούν να επαναληφθούν τώρα ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και το εμπόριο ψευδαισθήσεων, που περίσσεψαν στην προηγούμενη αναμέτρηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

    [08] Τον Π. Πικραμμένο πρότεινε ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Π. Καμμένος

    Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο -ο οποίος και τελικά επελέγη- πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαφώνησε κατηγορηματικά με την πρόταση για την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο, όπως είπε, πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμφώνησαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

    Όπως είπε σε δήλωσή του, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Καμμένος πρότεινε επίσης την τοποθέτηση του καθηγητή Π. Ήφαιστου στη θέση του υπουργού Εξωτερικών και του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψα στη θέση του υπουργού Άμυνας. Επίσης είπε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις πώλησης δημόσιας περιουσίας ή να υπογράφει διατάγματα.

    Παράλληλα ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μια ενιαία εθνική θέση για το θέμα της πιθανής συζήτησης ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στις 21 Μαΐου και ζήτησε η ελληνική πλευρά να ασκήσει βέτο, ακολουθώντας τη γραμμή του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι.

    Τέλος ο κ. Καμμένος ζήτησε να γίνει ο προεκλογικός αγώνας σε κλίμα ομαλότητας και τόνισε ότι δεν πρέπει να πληγεί ο τουρισμός.

    [09] Κάθοδο στις νέες εκλογές ανακοινώνει η "Δημιουργία, Ξανά!"

    Την κάθοδό της στις νέες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε, σήμερα, η «Δημιουργία, Ξανά!», το νεοσύστατο κόμμα, που, για πολλούς, ήταν μία από τις εκπλήξεις των βουλευτικών της 6ης Μαΐου. Με ζωή μόλις εννιά μηνών, το κόμμα του Θάνου Τζήμερου κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 135.932 ψηφοφόρων ή του 2,15% του εκλογικού σώματος.

    [10] Α. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα

    Το πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε και από την προσπάθεια σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν ρίχνει γέφυρες σε πρόσωπα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 May 2012 - 12:30:34 UTC