Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοδο για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Η Μέρκελ, το δημοψήφισμα και ο γερμανικός Τύπος
  • [03] Στο Φεστιβάλ Καννών ο Νικ Κέιβ σε ρόλο σεναριογράφου
  • [04] Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου ο Γ. Δραγασάκης
  • [05] Τ. Γιαννίτσης: " Κάποιοι παίζουν την τύχη του ελληνικού λαού στην ρουλέτα "
  • [06] Δ. Αβραμόπουλος: " Όποιος αποδέχεται, τις αρχές της Ν.Δ, θα βρει τον δρόμο ανοιχτό "
  • [07] Α. Λοβέρδος: Χρειάζεται προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ, με ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους

  • [01] Άνοδο για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις

    Ανοδική τάση κυρίως για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και οριακά για το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσματης 6ης Μαίου, καταγράφουν δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στης εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και REAL NEWS.

    Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει η "Real News", στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% , οι Ανεξαρτητοι Έλληνες 8,5%, το ΚΚΕ 5,9%, η Χρυσή Αυγή 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 6,9%. Οικολογοι -Πράσινοι λαμβάνουν 2,3%, ο ΛΑΟΣ 1,3%,η ΔΗΣΥ 1,7%, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9%, η ΔΡΑΣΗ, 0,8% , και το άλλο κόμμα 2,2%.

    Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%,το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, ΤΟ ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 6%. Αλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφασιστοι φθάνουν το 12%.

    [02] Η Μέρκελ, το δημοψήφισμα και ο γερμανικός Τύπος

    Την αναστάτωση που προκλήθηκε χθες μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου περιγράφουν τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ, υιοθετώντας ωστόσο μάλλον την διάψευση της Καγκελαρίας παρά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

    Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται αναφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση από την πλευρά των ελληνικών κομμάτων.

    "Το Βερολίνο αντικρούει την κυβέρνηση στην Αθήνα", είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Η Sueddeutsche Zeitung, σε άρθρο με τον τίτλο "Δημοψήφισμα για το ευρώ" και υπότιτλο "Ευρωπαίοι θέλουν να ψηφίσουν οι Έλληνες", περιγράφει τα χθεσινά γεγονότα, ενώ σε ανταπόκριση από την Αθήνα υπό τον τίτλο "Αθηναϊκή γλωσσική σύγχυση", σημειώνεται ότι "ο λόγος για τον οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη η ιδέα του δημοψηφίσματος είναι η επιθυμία πολλών να αποσαφηνιστεί επιτέλους το πώς φαντάζονται οι Έλληνες το μέλλον τους - επειδή από αυτό εξαρτάται και το μέλλον των Ευρωπαίων".

    [03] Στο Φεστιβάλ Καννών ο Νικ Κέιβ σε ρόλο σεναριογράφου

    Ο βετεράνος της ροκ, ο Νίκ Κέιβ, «αλωνίζει» από το πρωί στις Κάννες. Όχι δεν ήρθε για συναυλία, αν και θα ήταν πιθανό. Εμφανίστηκε με ρόλο σεναριογράφου στην νέα ταινία του σκηνοθέτη και «κολλητού» του, Τζόν Χίλκοουτ, «Lawless» («Παράνομοι»).

    Πρόκειται για ένα αρκετά βίαιο γουέστερν που εκτυλίσσεται στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, με ήρωες τρία αδέρφια που παρασκευάζουν και διακινούν αλκοόλ. Όταν φτάσει στην πόλη ένας αστυνομικός, με σκοπό να σταματήσει την επιχείρηση τους, θα ξεκινήσει μεταξύ τους μια αιματηρή βεντέτα.

    [04] Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου ο Γ. Δραγασάκης

    Ανοικτό αφήνει εκ νέου το ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου ή τους χρέους ο υπεύθυνος Πολιτικού ΣΧεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ κ Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξη του στην Real News.

    " Υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης του μέλλοντός μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για μονομερείς ενέργειες, εάν προκληθούμε γι' αυτό " δηλώνει χαρακτηριστικά.

    O κ Δραγασάκης παραδέχεται πάντως ότι ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός, για τον οποίο μίλησε ο Μανώλης Γλέζος, μπορεί να υπάρχει ως΄" σχεδιο Β " αν χρειαστεί να κλείσει γρήγορα το πρωτογενές έλλειμμα για λόγους εθνικής ασφάλειας ή ύψιστης κοινωνικής ανάγκης. Διευκρινίζει πάντως ότι τότε θα χρειαστούν μη συμβατά μέσα και όχι κατ' ανάγκη το συγκεκριμμένο.

    [05] Τ. Γιαννίτσης: " Κάποιοι παίζουν την τύχη του ελληνικού λαού στην ρουλέτα "

    " Κάποιοι παίζουν την τύχη του ελληνικού λαού στην ρουλέτα " λέει ο πρώην υπουργός κ.Τάσος Γιαννίτσης, μιλωντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, προειδοποιώντας ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, υπάρχει πιθανότητα να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

    Αν όμως προκύψει από τις ενέργειες τους, το δυσάρεστο γεγονός,λέει ο πρωην υπουργός, τότε θα πρέπει να " ξέρουμε με ονοματεπώνυμο ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη απέναντι σε όσους υποστούν τις συνέπειες " σημειώνει.

    [06] Δ. Αβραμόπουλος: " Όποιος αποδέχεται, τις αρχές της Ν.Δ, θα βρει τον δρόμο ανοιχτό "

    " Όποιος αποδέχεται, ενστερνίζεται και συνυπογράφει τις θέσεις και τις αρχές της Ν.Δ, θα βρει τον δρόμο ανοιχτό ", τονίζει ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Δ Αβραμόπουλος εκφράζοντας εμμέσως την αντίθεση του στα περί συνεργασιών με πόλους , ενόψει των ανακοινώσεων για επανασυσπείρωση κεντροδεξιών κομμάτων και στελεχών.

    Μιλώντας στη real news ο κ Αβραμόπουλος τονίζει " Να κόψουμε όλοι τον λαιμό μας για να συνεννοηθούμε ", για τα περί ακυβερνησίας. Δεν εξαιρεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας " Δηλώνει ότι είναι ευρωπαϊκό κόμμα, αρκεί να το δείξει στην πράξη ".

    [07] Α. Λοβέρδος: Χρειάζεται προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ, με ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους

    " Προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους " ζητάει ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Real News,που όπως λέει πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της " ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς ". Ο πρώην υπουργός Υγείας επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο λέει ότι " ο δημαγωγικός οίστρος σε περίοδο χρεοκοπίας είναι ακραία επικίνδυνος " και ξεκαθαρίζει πως " το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει στην εξεύρεση κυβερνητικής λύσης ".

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είπε πως ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να είναι τριαντάρης λέγοντας: " Μα, τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, από το 2004, τους εκλέγει η βάση του ! ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 May 2012 - 16:30:32 UTC