Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κίνηση καταπολεμά το άγχος
  • [02] Στην Κάρπαθο σήμερα ο Π. Καμμένος
  • [03] Εξάρθρωση δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων από την Ασφάλεια
  • [04] Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τις αποδείξεις δαπανών
  • [05] Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χημικός ευνουχισμός ενός παιδόφιλου βιαστή
  • [06] Οριστικά νοκ άουτ από το EURO ο Νταβίντ Βίγια
  • [07] Συνέδριο για διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιόδους κρίσης
  • [08] Κύτταρα δέρματος καρδιοπαθών μετατράπηκαν σε υγιή κύτταρα καρδιάς
  • [09] Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά σε μάνδρα αυτοκινήτων στο Π. Φάληρο
  • [10] Έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων ανάπτυξης, αλλά συνέχιση διαφωνιών για ευρωομόλογα

  • [01] Η κίνηση καταπολεμά το άγχος

    Η φυσική δραστηριότητα και η κίνηση, όπως επιβεβαιώνουν επιστημονικές μελέτες, βοηθά στη μείωση του άγχους, το οποίο για αρκετούς ανθρώπους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

    Περίπου τριάντα λεπτά άσκησης- κίνησης την ημέρα, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, ενισχύουν την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία συνεισφέρει στην ανεβασμένη διάθεση και την ευεξία.

    Τα παραπάνω επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η εξειδικευμένη σε θέματα διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας ψυχολόγος Φρόσω Μήτσιου.

    «Κάποιες φορές, ωστόσο, το κίνητρο που ωθεί ένα άτομο να ασκηθεί είναι τα, κυρίως αρνητικά, σχόλια που κάνουν για την εμφάνισή του άτομα τα οποία θεωρεί σημαντικά. Τα σχόλια αυτά, σε συνδυασμό με την πίεση των ΜΜΕ για μια "ιδανική" εικόνα, όπως για παράδειγμα, αψεγάδιαστες φωτογραφίες σε περιοδικά, επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση του ατόμου, δημιουργώντας πρόσθετο άγχος. Βέβαια, το άγχος προκαλείται και ενισχύεται κυρίως από τις σκέψεις που κάνουμε γύρω από διάφορα θέματα και καταστάσεις και όχι από τις καταστάσεις αυτές καθ΄ αυτές. Γι΄ αυτό και η καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους στοχεύει στην τροποποίηση των σκέψεων» επισημαίνει η κ. Μήτσιου.

    [02] Στην Κάρπαθο σήμερα ο Π. Καμμένος

    Στην Κάρπαθομεταβαίνει σήμεραο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, προκειμένου να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση για την συμπλήρωση έξι ετών από τον θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

    Τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης συνδιοργανώνουν στην Κάρπαθο, στον χώρο του μνημείου του, η Πολεμική Αεροπορία, ο δήμος Καρπάθου και ο δήμος Χανίων.

    [03] Εξάρθρωση δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων από την Ασφάλεια

    Καίριο χτύπημα στη μαφία της νύχτας κατάφερε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που με μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Αττική εξάρθρωσε δύο από τις πιο οργανωμένες σπείρες εκβιαστών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν σε «προστασίες» καταστημάτων, σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, τοκογλυφία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, στη Βορειοανατολική Αττική και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

    Από έρευνες σε σπίτια προέκυψαν ακόμα στοιχεία για ανθρωποκτονίες που αποτελούσαν «συμβόλαια θανάτου» στην Αθήνα και στην Καλαμάτα.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δύο εγκληματικές ομάδες αποτελούνταν συνολικά από τουλάχιστον 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και παλιοί γνώριμοι των Αρχών από τη δράση τους στον υπόκοσμο.

    Με συντονισμένες επιχειρήσεις, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη Νέα Μάκρη, στο Γέρακα, στον Κολωνό και σε άλλες περιοχές 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά στελέχη των ομάδων, ενώ άλλοι πέντε αναζητούνται και συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση.

    [04] Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τις αποδείξεις δαπανών

    Ακόμη και οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσιο (τεκμαρτό ή πραγματικό) εισόδημα κάτω απο το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, θα πρέπει να δηλώνουν τις αποδείξεις δαπανών για να κερδίσουν το αφορολόγητο όριο. Διαφορετικά κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο, προειδοποιεί, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών και καλεί όλους τους φορολογούμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη δήλωση των αποδείξεων που απαιτούνται για το αφορολόγητο καθώς και στον υπολογισμό των δαπανών διαβίωσης, απο τις οποίες προκύπτει το τεκμαρτό εισόδημα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο κωδικός 049 (δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών) του Πίνακα 7 του εντύπου Ε1 θα πρέπει να συμπληρώνεται ακόμα και όταν το πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας φόρου εισοδήματος. Ετσι φορολογούμενος με εισόδημα 4.800 ευρώ θα πρέπει να δηλώσει αποδείξεις δαπανών ίσες με το 25% του εισοδήματός του, δηλαδή 1.200 ευρώ. Στην περίπτωση που δεν το κάνει θα πληρώσει φόρο 10% επι του ποσού των απαιτούμενων αποδείξεων που δεν έχει δηλωθεί.

    [05] Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χημικός ευνουχισμός ενός παιδόφιλου βιαστή

    Η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά χημικό ευνουχισμό ενός κατά συρροήν βιαστή ανήλικων κοριτσιών, με βάση νόμο που ψηφίστηκε το 2010, μετέδωσαν σήμερα τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο 45χρονος δράστης, γνωστός ως Παρκ, έχει καταδικαστεί για τέσσερις βιασμούς ή απόπειρες βιασμού παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών κατά το διάστημα 1984-2002, έγραψε η Joongang Daily.

    Ο νόμος αφορά εκείνους που θεωρείται ότι μπορεί να επαναλάβουν την πράξη τους.

    [06] Οριστικά νοκ άουτ από το EURO ο Νταβίντ Βίγια

    Η πρώτη σημαντική απώλεια για την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο επερχόμενο EURO είναι ο Νταβίντ Βίγια. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας επιβεβαίωσε απόψε ότι ο στράικερ της Μπαρτσελόνα δεν θα μπορέσει να είναι έτοιμος για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο Βίγια έχει να παίξει από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έσπασε το πόδι του στον αγώνα για το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων με την Αλ Σάντ.

    Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε είχε ανακοινώσει πως θα δώσει στον 30χρονο όσο χρόνο χρειαζόταν για να αποθεραπευθεί, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως υπολόγιζε. Οι δύο άνδρες συζήτησαν λίγο μετά την άφιξη των «φούριας ρόχας» στην Αυστρία, όπου θα διεξαχθεί το βασικό μέρος της προετοιμασίας τους, με τον Βίγια να ενημερώνει τον προπονητή του ότι δεν θα είναι έτοιμος για το τουρνουά που θα συνδιοργανώσουν οι Πολωνία και Ουκρανία.

    Επιμέλεια: Θ. Τόγιας

    [07] Συνέδριο για διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιόδους κρίσης

    Συνέδριο για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιόδους οικονομικής κρίσης διοργανώνει από σήμερα έως τις25 Μαΐου το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών) σε συνεργασία με το ICAHM (Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία των Μνημείων Αρχαιολογικής Κληρονομιάς) στο νέο Μουσείο Ακρόπολης.

    Οι επιμέρους ενότητες του διεθνούς συνεδρίου που έχει θέμα «Από την εμπειρία του παρελθόντος σε νέες προσεγγίσεις και συνέργιες: To μέλλον της προστασίας και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιόδους οικονομικής κρίσης», καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων όπως η εκπαίδευση και η επικοινωνιακή πολιτική, η νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και την παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών, καθώς και η συντήρηση, η αναστήλωση και η ανάδειξη μνημείων.

    [08] Κύτταρα δέρματος καρδιοπαθών μετατράπηκαν σε υγιή κύτταρα καρδιάς

    Πρώτη φορά Ισραηλινοί επιστήμονες κατάφεραν να πάρουν δερματικά κύτταρα ακόμα και από ηλικιωμένους καρδιοπαθείς και να τα αναπρογραμματίσουν στο εργαστήριο, έτσι ώστε να τα μετατρέψουν σε νέα υγιή κύτταρα του μυϊκού ιστού που κάνει την καρδιά να χτυπάει.

    Η τεχνική δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα και μένει να δοκιμαστεί επίσης στους ανθρώπους, κάτι για το οποίο θα χρειαστούν όμως μερικά χρόνια ακόμα.

    Τα νέα κύτταρα ενσωματώθηκαν με επιτυχία στον υπάρχοντα καρδιακό μυϊκό ιστό, κάτι που έως τώρα δεν είχε ποτέ συμβεί, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, καθώς ανοίγει το δρόμο για τη θεραπεία της καρδιάς των ασθενών με τα δικά τους πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα. Η λήψη των κυττάρων από τους ίδιους τους ασθενείς φιλοδοξεί να παρακάμψει το συνηθισμένο πρόβλημα της απόρριψης των κυττάρων ως «ξένων» από το ανοσοποιητικό σύστημα των καρδιοπαθών.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [09] Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά σε μάνδρα αυτοκινήτων στο Π. Φάληρο

    Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα σε μάνδρα αυτοκινήτων, στη συμβολή της λεωφόρου Αμφιθέας με την οδό Αχιλλέως στο Παλαιό Φάληρο, με αποτέλεσμα οκτώ αυτοκίνητα να παραδοθούν στις φλόγες.

    Οι εμπρηστές πιθανότατα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα οχήματα που ήταν στο προαύλιο της έκθεσης και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα δύο να καταστραφούν ενώ άλλα εξι υπεστησαν μικρότερες ζημιές.

    Η πυρκαγιά σβήστηκε απο 10 πυροσβέστες, που έσπευσαν εκεί με τέσσερα υδροφόρα οχήματα.

    [10] Έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων ανάπτυξης, αλλά συνέχιση διαφωνιών για ευρωομόλογα

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε ένα σχέδιο να συγκεντρωθούν κεφάλαια για την αναβάθμιση υποδομών μέσω ευρωπαϊκών ομολόγων ανάπτυξης, ωστόσο η Γερμανία συνέχισε να αντιτίθεται στην πιο φιλόδοξη ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγων.

    Η εξέλιξη σημειώθηκε μια ημέρα πριν από την άτυπη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για την οικονομική ανάπτυξη, που θα αποτελέσει το ντεμπούτο του νέου Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη σκηνή της ΕΕ, στην οποία δεν αποκλείεται να υπάρξουν έντονες διαφωνίες, με δεδομένη τη γερμανική απαίτηση για δημοσιονομική πειθαρχία.

    Η συμφωνία για τα ευρωπαϊκά ομόλογα ανάπτυξης χαιρετίστηκε ως «ένα σημαντικό ορόσημο για τις υποδομές, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη» από την προεδρία της Δανίας στην ΕΕ, με ένα μήνυμα μέσω του Twitter.

    ΟΕπίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν είπε ότι το πιλοτικό αυτό σχέδιο, που θα τεθεί σε εφαρμογή πριν από τα τέλη του 2013, θα μπορούσε να μοχλεύσει «έως και 4,6 δισ. ευρώ» ιδιωτικών επενδύσεων για ορισμένα σημαντικά έργα.

    Τα ευρωπαϊκά ομόλογα ανάπτυξης δεν έχουν καμιά σχέση με τα ευρωομόλογα, που αρκετοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι θα έλυναν την κρίση χρέους. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποβάθμισαν τη σημασία των ομολόγων ανάπτυξης για τη συνολική οικονομία της ΕΕ.

    Και μόνο η ιδέα των ομολόγων ανάπτυξης θεωρείται από κάποιους ως προοίμιο της έκδοσης ευρωομολόγων.

    Στο Βερολίνο, πάντως, ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης επέμεναν ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν θα υπαναχωρήσει από την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγων σύντομα και πρόσθεταν ότι δεν είναι απομονωμένη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 May 2012 - 8:30:34 UTC