Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιθυμούν οι Ευρωπαίοι
  • [02] Για την ΕΕ είναι "σαφές και αυτονόητο" ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, δήλωσε ο Π. Πικραμμένος
  • [03] "Δείτε τον ουρανό, αγγίξτε ένα δένδρο"

  • [01] Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιθυμούν οι Ευρωπαίοι

    Την επιθυμία της ευρωζώνης να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και παράλληλα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εξέφρασαν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης σε δήλωση που υιοθέτησαν, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

    Στη δήλωση αναφέρεται ότι η ευρωζώνη έχει πλήρη επίγνωση των σημαντικών προσπαθειών που έχουν ήδη καταβάλει οι Έλληνες πολίτες.

    «Θα διασφαλίσουμε ότι τα ευρωπαϊκά ταμεία και εργαλεία θα κινητοποιηθούν προκειμένου να φέρουν την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας», επισημαίνεται.

    «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ και ταυτόχρονα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», είπε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

    [02] Για την ΕΕ είναι "σαφές και αυτονόητο" ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, δήλωσε ο Π. Πικραμμένος

    Για τους ευρωπαίους ηγέτες είναι σαφές και αυτονόητο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εφόσον φυσικά τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ έδειξαν πως έχουν τη διάθεση να τη βοηθήσουν, με οικονομικά μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της ανεργίας.

    Ανέφερε ιδιαίτερα πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, οικονομικά εργαλεία για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και για τον επιμερισμό κινδύνου σε σχέση με τις επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε ομολογιακά δάνεια για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

    [03] "Δείτε τον ουρανό, αγγίξτε ένα δένδρο"

    «Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων» σήμερα καιο Εθνικός Κήπος πρόκειται να αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες μαθητές, καθώς θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημοτικών σχολείων της πόλης της Αθήνας, με θέμα «Δείτε τον ουρανό. Αγγίξτε ένα δένδρο. Νιώστε τον αέρα. Βρείτε τον εαυτό σας».

    Εκατόν ενενήντα μαθητές, από τις εννέα το πρωί έως τις δώδεκα και μισή το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν δράσεις στον χώρο ενός σημαντικού πνεύμονα ζωής στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί όαση για κατοίκους και επισκέπτες. Ξεκινώντας λίγο μετά τις εννέα το πρωί οι μαθητές θα χωριστούν σε τρεις ομάδες και θα πραγματοποιηθεί ξενάγησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Κήπου.

    Άλλες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν είναι: Αφήγηση παραμυθιού στον χώρο έξω από την παιδική βιβλιοθήκη. Φύτευση παρτεριού έξω από την παιδική βιβλιοθήκη από μαθητές. Ζωγραφικός διαγωνισμός για μαθητές στον χώρο της κεντρικής λίμνης. Μουσικό δρώμενο με κλασική μουσική με τη συμμετοχή της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων. Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο δήμος Αθηναίων στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη της σημαντικής βιοποικιλότητας του Εθνικού Κήπου, όπως επίσης και στην ανάδειξη του ιστορικού πάρκου της πόλης των Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 May 2012 - 6:30:30 UTC