Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να θέτει κόκκινες γραμμές"
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Αυταπάτη τα περί αλλαγής κλίματος στην Ευρώπη
  • [03] Δώδεκα προσαγωγές για τα χθεσινά επεισόδια στην Πάτρα
  • [04] Παγκοσμια Τράπεζα: Η Ευρώπη έχει ανάγκη ταυτόχρονα από λιτότητα και ανάπτυξη
  • [05] Παραβιάσεις της ελευθερίας έκφρασης στη Ρωσία «βλέπει» η Διεθνής Αμνηστία
  • [06] Έλεγχος ντόπινγκ και στους διαιτητές θέλει η FIFA
  • [07] Φερχόφσταντ και Δαμανάκη "είδε" στις Βρυξέλλες ο Θ. Τζήμερος
  • [08] Στη Λέσβο σήμερα ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Π. Καμμένος
  • [09] Τραγικό τέλος για μάνα και γιο που έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας
  • [10] Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών
  • [11] Ελάχιστη η διάχυση της κρίσης από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εκτιμά ο Fitch
  • [12] Μείωση των δανειοδοτήσεων στη ναυτιλία, το πρώτο τρίμηνο του 2012
  • [13] Τρεις διαφορετικές προτάσεις για την ΑΕΚ κατέθεσε ο Στάθης Μπαϊρακτάρης

  • [01] "Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να θέτει κόκκινες γραμμές"

    Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΟΙΥΕ, ΠΟΘΑ, ΟΗΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΣΝΙΕ, ΟΘΕ, ΠΟΕΠΔΧΒ) και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ταυτόχρονα επιτέθηκε κατά των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τους δύο «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που -όπως είπε- μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να το πράξει.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Αυταπάτη τα περί αλλαγής κλίματος στην Ευρώπη

    Αποκαλύφθηκε η αυταπάτη που έσπερναν διάφορα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, για τον «νέο αέρα» στην Ε.Ε. που οδηγεί στην επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα και επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, προκαταβολικός όρος είναι να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις εκ μέρους της Ελλάδας.

    «Η επαναδιαπραγμάτευση αν γίνει θα γίνει με όρους σφαγής του λαού», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

    [03] Δώδεκα προσαγωγές για τα χθεσινά επεισόδια στην Πάτρα

    Σε δώδεκα προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 50 άτομα, τα οποία μετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό 30χρονου κατοίκου της περιοχής από τρεις Αφγανούς μετανάστες, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και απομάκρυναν τα άτομα από την περιοχή.

    [04] Παγκοσμια Τράπεζα: Η Ευρώπη έχει ανάγκη ταυτόχρονα από λιτότητα και ανάπτυξη

    Η Παγκόσμια Τράπεζα συμβούλευσε σήμερα την Ευρώπη να υιοθετήσει μέτρα τόσο ανάπτυξης όσο και λιτότητας για να ανακτήσει μια καλή οικονομική υγεία, στο πρότυπο αυτών που εφαρμόσθηκαν κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση στην Ασία στο τέλος της δεκαετίας του 1990.

    Η Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι, γενική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας, δήλωσε πως είναι "εσφαλμένο" να συζητείται το θέμα αν το ένα από τα μέτρα είναι καλύτερο από το άλλο για την επίλυση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

    "Οι πρόσφατες εκλογές στην Ευρώπη επανέφεραν τη συζήτηση για λιτότητα ή ανάπτυξη. Είναι μια συζήτηση εσφαλμένη. Η μία είναι απαραίτητη για την άλλη", δήλωσε η Ιντραουάτι στη διάρκεια ενός ιδιωτικού φόρουμ για την οικονομία στην Ασία.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Παραβιάσεις της ελευθερίας έκφρασης στη Ρωσία «βλέπει» η Διεθνής Αμνηστία

    Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα την «τακτική» παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης στη Ρωσία το 2011, τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους περιορισμούς που εφαρμόζονται στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

    Οι ρωσικές αρχές «εμποδίζουν σε τακτική βάση την αντιπολίτευση ώστε να μην ακούγεται η φωνή της, απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις της ή προχωρώντας σε συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών, μεσούσης της κλιμάκωσης του κινήματος αμφισβήτησης που σημάδεψε το 2011», δήλωσε ο Σεργκέι Νικίτιν, ο υπεύθυνος του ρωσικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας ο οποίος παρουσίασε την ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

    Η ΜΚΟ υπογραμμίζει ότι οι αρχές διατηρούν πάντα «σφιχτό έλεγχο» επί των μέσων ενημέρωσης, μόνο το Ιντερνετ παραμένει «μία σχετικά ελεύθερη ζώνη».

    «Οι υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να υφίστανται την καταστολή και τις απειλές», σύμφωνα με την Αμνηστία.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] Έλεγχος ντόπινγκ και στους διαιτητές θέλει η FIFA

    Μπορεί οι διαιτητές να δέχονται συνήθως κριτική για... προβλήματα όρασης, κακή φυσική κατάσταση και λήψη λανθασμένων αποφάσεων, ωστόσο η ιατρική επιτροπή της FIFA θέλει οι «άρχοντες των αγώνων» να εξετάζονται για χρήση ουσιών που αυξάνουν την απόδοση. Οι κορυφαίοι διεθνείς ρέφερι υποβάλλονται ήδη σε αυστηρά τεστ φυσικής κατάστασης και, μολονότι δεν υπήρχε ένδειξη ότι η φαρμακοδιέγερση ήταν θέμα, στο ιατρικό συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, διατυπώθηκε η πρόταση και οι διαιτητές να υποβάλλονται στους ίδιους εξονυχιστικούς ελέγχους ντόπινγκ, όπως και οι παίκτες.

    [07] Φερχόφσταντ και Δαμανάκη "είδε" στις Βρυξέλλες ο Θ. Τζήμερος

    "Παρών" στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής για την ανάπτυξη, δήλωσε χτες ο πρόεδρος τoυ κόμματος "Δημιουργία ξανά!" Θάνος Τζήμερος, ο οποίος είχε σειρά επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΕ. Αντικείμενο των συναντήσεων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από το κόμμα «εξαιρετικά επιτυχείς», είναι η αναζήτηση μιας νέας συμφωνίας με την ΕΕ, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει σύντομα την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει τη θέση της στην ευρωζώνη.

    Ο κ. Τζήμερος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας των φιλελευθέρων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Γκι Φερχόφσταντ, του οποίου ήταν προσκεκλημένος, καθώς και με την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.

    Στη συνάντηση με την κ. Δαμανάκη συζήτησαν για τα διαρθρωτικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, καθώς και για την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης.

    [08] Στη Λέσβο σήμερα ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Π. Καμμένος

    Στη Λέσβο βρίσκεται ο πρόεδρος του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Ο κ.Καμμένος που βρέθηκε χθες στην Κάρπαθο για το μνημόσυνο του σμηναγού Κ.Ηλιάκη, θα περιοδεύσει στη Λέσβο μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

    [09] Τραγικό τέλος για μάνα και γιο που έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας

    Τραγικό τέλος στη ζωή τους έδωσαν μαζί μάνα και γιος, πέφτοντας από την ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας όπου διέμεναν, στη συμβολή των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου στο κέντρο της Αθήνας.

    Πρόκειται για μια 90χρονη γυναίκα και τον 60χρονο γιο της, άνεργο μουσικό, οι οποίοι έμεναν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας. Για τους λόγους της διπλής αυτοκτονίας διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σημείωμα που να εξηγεί τις αιτίες.

    [10] Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών

    Πολυμελής σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών, η οποία διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα και γραφεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα Γεωργιανοί, ενώ κατηγορούνται άλλοι δύο που αναζητούνται.

    Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν πριν από οκτώ μέρες, αλλά από έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών που συνεχίζεται, συνελήφθησαν άλλοι έξι προχτές στην Κυψέλη και στα Πατήσια, όπου νοίκιαζαν τρία σπίτια, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα.Όπως εξακριβώθηκε η σπείρα έχει διαπράξει 54 διαρρήξεις διαμερισμάτων και γραφείων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

    [11] Ελάχιστη η διάχυση της κρίσης από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εκτιμά ο Fitch

    Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings πιστεύει ότι θα υπάρξει μια αποτελεσματική απάντηση της ευρωζώνης και ελάχιστη διάχυση της κρίσης -και όχι ένα πιο σκοτεινό σενάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ντάγκλας Ρένγουικ, ανώτερος διευθυντής του οίκου.

    «Οι συνέπειες (μιας εξόδου) θα εξαρτώνταν από την απάντηση των πολιτικών», δήλωσε ο Ρένγουικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Όμως σε περίπτωση εξόδου «θα περιμέναμε μια ισχυρή πολιτική απάντηση» των ευρωπαϊκών αρχών, πρόσθεσε, γεγονός που θα οδηγούσε στη διατήρηση της βαθμολογίας των άλλων χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το σενάριο του Fitch.

    Ο οίκος ευνοεί αυτό το σενάριο σε βάρος ενός δευτέρου, το οποίο ωστόσο δεν αποκλείει και κατά το οποίο θα παρατηρούνταν μια σημαντική διάχυση στις λεγόμενες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, πράγμα που θα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η χρηματοπιστωτική δέσμευση των πιο σταθερών χωρών για να τις στηρίξουν. Αυτό το πιο σκοτεινό σενάριο θα οδηγούσε πιθανόν στην υποβάθμιση του συνόλου των χωρών της νομισματικής ένωσης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [12] Μείωση των δανειοδοτήσεων στη ναυτιλία, το πρώτο τρίμηνο του 2012

    Μειώθηκε σημαντικά ο όγκος των δανειοδοτήσεων στη ναυτιλία, το πρώτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας σε χαμηλά επίπεδα πενταετίας καθώς, σύμφωνα με Ευρωπαίους τραπεζίτες, η έλλειψη ρευστότητας δολαρίων έχει οδηγήσει πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, να συνεχίζουν να ανταλλάσσουν χρυσό για να εξασφαλίσουν ρευστότητα.

    Σύμφωνα με το ναυλομεσιτικό οίκο «Μουνδρέας», ο οποίος συγκεντρώνει και επεξεργάζεται στοιχεία στον τομέα αυτόν, το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο όγκος των δανειοδοτήσεων, ανήλθε στα 5,9 δισ. δολ. μειωμένος κατά 60%, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο.

    [13] Τρεις διαφορετικές προτάσεις για την ΑΕΚ κατέθεσε ο Στάθης Μπαϊρακτάρης

    Τρεις διαφορετικές προτάσεις κατέθεσε ο Στάθης Μπαϊρακτάρης, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΚ. Χθες το πρωί, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων είπε πως θα βάλει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει το 51% των μετοχών, ενώ το απόγευμα, μετά από πρόσκληση της διοίκησης, έδωσε το «παρών» και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

    Εκεί, τόνισε πως είναι διατεθειμένος να δώσει 13 εκατομμύρια ευρώ για να του παραχωρηθεί το 80% των μετοχών, ωστόσο, τα μέλη του ΔΣ του ζήτησαν τραπεζικές εγγυήσεις για να διαπιστωθεί πως όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα σε δικούς του λογαριασμούς. Μετά τη συνεδρίαση άλλαξε ξανά η πρότασή του και ανακοίνωσε πως θα βάλει το ποσό των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει το 18-22% των μετοχών. Δεσμεύτηκε, επίσης, να αποδείξει ότι υπάρχουν 10 εκατομμύρια ευρώ σε προσωπικούς του λογαριασμούς, προκειμένου να προχωρήσει το "deal".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 May 2012 - 10:30:38 UTC