Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεσα μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο
  • [02] Εκμετάλλευση του ...πράσινου χρυσού σε Εβρο και Β. Χαλκιδική
  • [03] Νέες επιτυχίες για την ελληνική κολύμβηση
  • [04] Συνελήφθη 17χρονη με ηλεκτρονικό «σκονάκι» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
  • [05] Η ΕΕ ζει «μια κρίσιμη στιγμή» της ιστορίας της, δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ
  • [06] Ιταλία: Άλλες τρεις αυτοκτονίες μέσα σε τέσσερις ημέρες λόγω της κρίσης
  • [07] Ο πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Γ.Γιαννέλλης προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»
  • [08] Ο Κώστας Πλεύρης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ
  • [09] Η Φ. Γεννηματά τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη
  • [10] Επίθεση του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΕΒ
  • [11] Τροχαίο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στο Άγιον Όρος
  • [12] Η Citigroup προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2013
  • [13] Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τη μετενέργεια
  • [14] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20-19 στο πρώτο δεκάλεπτο

  • [01] Άμεσα μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο

    Το οξύτατο πρόβλημα της αυξανόμενης ανεργίας στην Ευρώπη ανέδειξε, με Ψήφισμα του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαιτώντας την άμεση δημιουργία ενός "Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επενδύσεων" για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την ανακατανομή των διαρθρωτικών ταμείων σε προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους και για τη θέσπιση ενός νέου θεσμού, της "Εγγύησης Νέων", που θα εξασφαλίζει ότι οι νέοι δεν θα μένουν άνεργοι για περισσότερο από τέσσερις μήνες.

    Στο Ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η ανεργία στην ΕΕ κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 10% ενώ η ανεργία των νέων άγγιξε το 22,1%, στις αρχές του 2011 - από 14,7% που ήταν το 2008.

    Ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων Αντορ, επέρριψε τις ευθύνες γι' αυτή τη κατάσταση στην Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οι πολιτικές που κρατούν τις χώρες αυτές σε ύφεση, δεν προέρχονται από την Κομισιόν αλλά προέρχονται ουσιαστικά από το Βερολίνο".

    Με το σημερινό του Ψήφισμα το Ευρωκοινοβούλιο, ζητάει:

    Β· Εξεύρεση πιο φιλόδοξων πηγών χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης

    Β· Υιοθέτηση της "Εγγύησης για τους νέους" (να τεθεί ελάχιστο διάστημα 4 μηνών παραμονής για τους εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης) και άμεση καταβολή 4 εκατομμυρίων ευρώ από την Κομισιόν, σε κράτη μέλη για να προωθηθεί αυτή η πρωτοβουλία.

    Β· Αποτελεσματικότερη διασύνδεση και αντιστοίχηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

    [02] Εκμετάλλευση του ...πράσινου χρυσού σε Εβρο και Β. Χαλκιδική

    Την εκμετάλλευση του ...πράσινου αντί του κίτρινου χρυσού, του Έβρου και της Βόρειας Χαλκιδικής, πρότειναν σήμερα,σε εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), ο δασολόγος Γιώργος Δεμερίδης και ο καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ, Θεοχάρης Ζάγκας αντίστοιχα.

    Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι τα δάση των δύο περιοχών, τα οποία ο κ.Δεμερίδης χαρακτήρισε ως «πράσινο χρυσάφι», μπορούν -μεταξύ άλλων- ν΄ αποτελέσουν πόλο έλξης εναλλακτικού τουρισμού, αποφέροντας έσοδα, χωρίς να υποβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον.

    Αναλυτικότερα, το μοναδικό στην Ευρώπη φυσικό δάσος μαύρης πεύκης σε χαμηλό υψόμετρο και σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, απαντάται στο Πέραμα του Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή όπου προβλέπεται να λειτουργήσει το μεταλλείο χρυσού, όπως υποστήριξε ο κ.Δεμερίδης, χαρακτηρίζοντας ως «φυτογεωγραφικό παράδοξο» την ίδια την ύπαρξη του δάσους.

    Στο δάσος, έκτασης 2000 στρεμμάτων, απαντώνται δέντρα με μορφές μπονζάι, χρυσόκομα νάνα πεύκα και δέντρα ηλικίας 100-150 χρόνων, ικανά να το κάνουν να λειτουργήσει -όπως ανέφερε- σαν ένα "μοναδικό φυσικό μουσείο και πάρκο", που θα προσελκύσει μεγάλους πληθυσμούς οικοτουριστών.

    [03] Νέες επιτυχίες για την ελληνική κολύμβηση

    Πιστός στο... ραντεβού του με το βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Δρυμωνάκος, που κατέκτησε στο Ντέμπρετσεν το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα. Μετά το ασημένιο του 2006 και το χάλκινο του 2010 (αμφότερα στη Βουδαπέστη).

    Στις πρώτες δύο θέσεις του βάθρου βρέθηκαν δύο Ούγγροι, με τον Λάζλο Τσεχ να θριαμβεύει σε 1:54.95 και τον Μπένσε Μπίτζο να τερματίζει δεύτερος σε 1:55.85. Η επιτυχία συνεχίζεται με το χάλκινο τουΠαναγιώτη Σαμιλίδη. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2:09.72.

    [04] Συνελήφθη 17χρονη με ηλεκτρονικό «σκονάκι» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

    Ηλεκτρονικό >>σκονάκι<< "σκέφτηκε" για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 17χρονη μαθήτρια από την Πτολεμαΐδα.

    Έγινε όμως αντιληπτή και συνελήφθη μαζί με δύο συνεργούς της.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας κατά την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα της Βιολογίας.

    Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι στο >>κόλπο<< ήταν άλλα δύο άτομα. Πρόκειται για 23χρονο, που προμήθευσε την υποψήφια με την ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου, και μία 22χρονη που επρόκειτο να μεταδώσει τις απαντήσεις των θεμάτων μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής στην υποψήφια.

    Οι δύο ενήλικες συνελήφθησαν και δικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης που τους επέβαλε ποινής φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή. Αντιθέτως, η 17χρονη, της οποίας το γραπτό μηδενίστηκε, όπως γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο δικαστήριο ανηλίκων Κοζάνης. Αφού έλαβε ρητή δικάσιμο αφέθηκε ελεύθερη.

    [05] Η ΕΕ ζει «μια κρίσιμη στιγμή» της ιστορίας της, δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζει «μια κρίσιμη στιγμή» της ιστορίας της, εκτίμησε σήμερα από τη Ρώμη ο διοικητής της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, υπενθυμίζοντας την «ανάγκη» να υπάρξει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη μαζί με το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    «Ζούμε μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ένωσης», σημείωσε ο Ντράγκι σε ομιλία του ενώπιον εκατοντάδων φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Ρώμης Λα Σαπιέντσα.

    «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχει ανάγκη από ένα γενναίο άλμα πολιτικής φαντασίας για να επιβιώσει», υπογράμμισε.

    Οπως έχει ήδη επαναλάβει πολλές φορές, ο Ντράγκι υπενθύμισε «την ανάγκη ενός 'growth pact'», ενός συμφώνου για την ανάπτυξη «μαζί με το δημοσιονομικό σύμφωνο».

    Λίγο πριν την άφιξη του διοικητή της ΕΚΤ περίπου 60 φοιτητές διαδήλωσαν μπροστά στο πανεπιστήμιο για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και μοίραζαν φωτοτυπίες του χαρτονομίσματος των 50 ευρώ πάνω στις οποίες είχαν γράψει: «Όχι στην ΕΚΤ, όχι στη λιτότητα».

    [06] Ιταλία: Άλλες τρεις αυτοκτονίες μέσα σε τέσσερις ημέρες λόγω της κρίσης

    Αλλες τρεις αυτοκτονίες, σημειώθηκαν στην Ιταλία, μέσα σε τέσσερις ημέρες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Ο Λουίτζι Μπινιάρντι, επιχειρηματίας του υφαντουργικού τομέα, αυτοκτόνησε στο Κάρπι της βορειοανατολικής Ιταλίας, εξ αιτίας των χρεών, που είχαν ξεπεράσει τις 280.000 ευρώ.

    Μέρος των οφειλών του, ήταν προς την κρατική εταιρία είσπραξης προστίμων και καθυστερούμενων φόρων, Equitalia.

    Ένας σαραντάχρονος επιχειρηματίας έβαλε τέρμα στην ζωή του στο Αβελίνο, στην περιφέρεια της Νάπολης, μέσα στην επιχείρησή του. Οι ιταλικές αρχές, έκαναν γνωστά μόνο τα αρχικά του ονόματός του, G. L. Δεν βρέθηκε κάποιο γράμμα που να εξηγεί την τραγική πράξη, αλλά οι υπεύθυνοι των ερευνών, την συνδέουν με οφειλές προς το δημόσιο.

    Την περασμένη νύχτα, στην Γένοβα, ένας τεχνίτης εξήντα οκτώ ετών, αυτοκτόνησε, δι' απαγχονισμού, μέσα στην κρεβατοκάμαρά του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τύπος, ο αυτόχειρας της Γένοβας, χρωστούσε τριάντα χιλιάδες ευρώ στην εταιρία Equitalia, η οποία του είχε γνωστοποιήσει ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού του. Σε επιστολή του, ο απελπισμένος εξηνταοκτάχρονος αναλυτικά στις αιτίες που τον οδήγησαν στην ακραία αυτή απόφαση.

    [07] Ο πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Γ.Γιαννέλλης προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»

    Ο πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλλης προσχώρησε στο κίνημα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και αναλαμβάνει επικεφαλής της επιτροπής προεκλογικού αγώνα, καθώς και τον τομέα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κινήματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιοδεύει στη Λέσβο και σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο κ. Γιαννέλλης ανέλαβε τη θέση αυτή χωρίς να δεχθεί εκλόγιμες θέσεις ως αντάλλαγμα, είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε πολύ περισσότερο στο νομό Λέσβου, όπου θα στηριχθεί απόλυτα η υποψηφιότητα του Σπύρου Γαληνού.

    [08] Ο Κώστας Πλεύρης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ

    Ο Κώστας Πλεύρης, πατέρας του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν πιθανότατου υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συστράτευση του κ.Πλεύρη ο οποίος, όπως είπε, θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι αποτελεί τιμή η τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και υποστήριξε ότι ο ΛΑΟΣ «επιδιώκει αναμφισβήτητα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον».

    [09] Η Φ. Γεννηματά τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απάντησε με σκληρό τρόπο στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα χρειάζεται επάξια εκπροσώπηση στην Ευρώπη.

    Όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά «η πραγματικότητα είναι μία: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση».

    [10] Επίθεση του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΕΒ

    Μέτωπο κατά του ΣΕΒ και του προέδρου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου ανοίγει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις χθεσινές διαρροές «κύκλων» του ΣΕΒ σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τις ευθύνες που επέρριψε στην προηγούμενη κυβέρνηση.

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Δασκαλόπουλου, σε συνομιλία που είχε, αμέσως μετά, με δημοσιογράφους, αποκάλυψε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε χθες το βράδυ στον κ. Δασκαλόπουλο προς τον οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις «διαρροές».

    Και πρόσθεσε ότι ο κ. Δασκαλόπουλος «με μεγάλη άνεση» δήλωσε ότι είναι ο ίδιος που εξέδωσε την ανακοίνωση και την εμφάνισε ως ανακοίνωση κύκλων του ΣΕΒ.

    [11] Τροχαίο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στο Άγιον Όρος

    Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στη Μονή Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος, όταν μικρό φορτηγό ανετράπη για άγνωστους λόγους.

    Νεκρός είναι ένας δόκιμος μοναχός, ρωσικής υπηκοότητας, ηλικίας 60 ετών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής, όπου μεταφέρθηκε. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται με τραύματα ένας ελληνικής καταγωγής προσκυνητής, ηλικίας 45 ετών, κι ένας 58χρονος μοναχός από τη Ρουμανία.

    Όπως έγινε γνωστό, στο φορτηγάκι -τύπου μίνι βαν- επέβαιναν μοναχοί και προσκυνητές, οι οποίοι κατευθύνονταν προς τη Μονή Δοχειαρίου, προερχόμενοι από παρεκκλήσι της Μονής που είχαν επισκεφθεί νωρίτερα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το όχημα, για άγνωστους λόγους, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα.

    [12] Η Citigroup προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2013

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας Citigroup, Βίλεμ Μπούιτερ, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2013, στην τελευταία έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις.

    "Πιστεύουμε τώρα ότι η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ το επόμενο έτος ή το μεθεπόμενο είναι περίπου 50-75% και το περιλαμβάνουμε στις προβλέψεις μας", γράφει ο Μπούιτερ στη εκθεσή του.

    "Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, αλλά και στις νέες προβλέψεις μας, εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ στις αρχές του 2013, η οποία θα ακολουθηθεί από μια μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός της, με μια απότομη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το 2013 και μια πιο μετριοπαθή ανάκαμψη στη συνέχεια", λέει ο Μπούιτερ.

    [13] Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τη μετενέργεια

    Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρόταση τού υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη.

    Ο κ. Ρουπακιώτης έχει ζητήσει από τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα να συμφωνήσουν σε ένα «μορατόριουμ», ως τις ερχόμενες εκλογές, για τη διατήρηση της ισχύος μετενέργειας και το πάγωμα των μειώσεων στους βασικούς μισθούς.

    [14] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20-19 στο πρώτο δεκάλεπτο

    Με τις άμυνες να έχουν την τιμητική τους, ο Παναθηναϊκός προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ με 20-19 του Ολυμπιακού.

    Τα δεκάλεπτα: 20-19,


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 May 2012 - 16:30:35 UTC