Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι Ευρωπαίοι θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ"
  • [02] Φ. Κουβέλης: "Περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς"
  • [03] Ημιπροεδρικό σύστημα προτείνει ο Μπερλουσκόνι για την Ιταλία
  • [04] Πρόστιμα ΕΠΟ σε Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Σπανό και ΟΦΗ
  • [05] Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Κ. Βελόπουλος
  • [06] Παρατείνεται έως 31 Μαΐου η προθεσμία για δηλώσεις φορολογίας για κοινοπραξίες, ΟΕ, ΕΕ

  • [01] "Οι Ευρωπαίοι θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ"

    "Αντίθετα με την φιλολογία των ημερών και όσων αναγράφονται στο Τύπο, όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, μετά την 40λεπτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τις επαφές και τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι έγινε και συζήτηση για την λήψη αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ επανέλαβε ότι θεωρούν αυτονόητο ότι "η χώρα μας με τη σειρά της θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει".

    [02] Φ. Κουβέλης: "Περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς"

    Την ανάγκη να περάσουμε σε προοδευτική διαρθρωτική αλλαγή στο φορολογικό σύστημα, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντησή που είχε με νέους, άνεργους επιστήμονες.

    «Λιγότεροι φόροι από τον καθένα, περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς» είναι η θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα και οι πολίτες ζουν ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο και έκανε λόγο για φόρο- επιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη, που έφερε κατάρρευση στα δημόσια έσοδα.

    [03] Ημιπροεδρικό σύστημα προτείνει ο Μπερλουσκόνι για την Ιταλία

    «Αυτό που θέλουμε είναι να βρεθούμε στην κατάσταση της Αθήνας, που είναι ακυβέρνητη, ή σε εκείνη του Παρισιού, που μόλις εξέλεξε νέο πρόεδρο πήρε στα χέρια του, και σε διεθνές επίπεδο, τον έλεγχο της κατάστασης;» διερωτήθηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη Τύπου που μόλις ολοκληρώθηκε και πρότεινε την υιοθέτηση ημιπροεδρικού συστήματος διακυβέρνησης.

    «Γιατί να μην επωφεληθούμε της λήξης της νομοθετικής περιόδου, τον Ιούνιο του 2013, της θητείας ενός άριστου Προέδρου της Δημοκρατίας και της μεταρρύθμισης του Συντάγματος που θα συζητηθεί στη Γερουσία από την ερχόμενη Εβδομάδα;» συνέχισε ο μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός.

    Η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, προτείνει, ουσιαστικά, την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως καινοτομία που μπορεί να βοηθήσει το σύνολο της ιταλικής πολιτικής να ξεπεράσει την ιδιαίτερα δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται.

    [04] Πρόστιμα ΕΠΟ σε Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Σπανό και ΟΦΗ

    Πρόστιμα «μοίρασε» η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Κατά την τελευταία συνεδρίασή της, ασχολήθηκε -μεταξύ άλλων- και με τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο και επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στους «ερυθρόλευκους», 7.000 ευρώ στους «κυανόλευκους» και 4.000 στον πρόεδρο του συλλόγου του Περιστερίου, Γιώργο Σπανό. Στο μεταξύ, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε πρόστιμο 10.500 ευρώ στον ΟΦΗ για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

    [05] Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Κ. Βελόπουλος

    Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, έκανε γνωστή ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος εντάχθηκε προ ημερών στη ΝΔ.

    Με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ για την καρέκλα, αλλά στηρίζει «την μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το πρόγραμμά της για την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου της χώρας, πιστεύοντας πως είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

    [06] Παρατείνεται έως 31 Μαΐου η προθεσμία για δηλώσεις φορολογίας για κοινοπραξίες, ΟΕ, ΕΕ

    Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γεωργίου Ζανιά, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, παρατείνεται:

    - Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, (ΟΕ, ΕΕ, κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ.)

    - Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, για το έτος 2011, για όλους τους υποκείμενους στον φόρο, μέχρι την 8η Ιουνίου 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 May 2012 - 12:30:32 UTC