Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eλεύθερος ο Γ. Παπαγιάννης με εντολή του Εισαγγελέα
  • [02] Κατά των αλλαγών στο "πακέτο βοήθειας και λιτότητας" για την Ελλάδα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας
  • [03] Στο δρόμο για την ΕΕ η Σερβία, αλλά χωρίς αναγνώριση του Κοσόβου, λέει ο Νίκολιτς

  • [01] Eλεύθερος ο Γ. Παπαγιάννης με εντολή του Εισαγγελέα

    Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ο Γιάννης Παπαγιάννης που συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως διαχειριστής ιστολογίου, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη, για ανάρτηση συκοφαντικού περιεχομένου σε βάρος του.

    Ο Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση.

    Σε βάρος του Γιάννη Παπαγιάννη υπέβαλε μήνυση ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση αφορούσε ανάρτηση στο ιστολόγιο που ο Παπαγιάννης φέρεται διαχειριστής του , απόδειξης πληρωμής που υποτίθεται ότι εξέδωσε η ΕΥΠ για λογαριασμό του Κώστα Βαξεβάνη , γεγονός που διέψευσε με ανακοίνωση της η ίδια η υπηρεσία.

    [02] Κατά των αλλαγών στο "πακέτο βοήθειας και λιτότητας" για την Ελλάδα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας

    Αλλαγές του "πακέτου βοήθειας και λιτότητας" για την Ελλάδα απέρριψε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, "διότι κλονίζεται μαζικά η εμπιστοσύνη αν εξετάζουμε λεπτομερέστατα κάθε τρεις μήνες τη συμφωνία που υπογράψαμε και προβλέπει ένα πρόγραμμα μέχρι το 2020", με συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Το "ελληνικό πακέτο" περιέχει μια σειρά από μέτρα, όπως διαρθρωτικές αλλαγές και ώθηση για την ανάπτυξη και αυτά τα μέτρα πρέπει να υλοποιήσουν οι Ελληνες για να επιστρέψουν και πάλι σε ανάπτυξη, ανέφερε η κ. Φέκτερ.

    Σημείωσε δε, πως το πακέτο βασίζεται σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει πόρους αλλά και μεταρρυθμίσεις και αλλαγή για την Ελλάδα., καθώς "το να παίρνεις μόνον χρήματα και να μην κάνεις τίποτε, αυτό δεν έχει μέλλον", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών, το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτό θα το αποφασίσουν μόνον οι Ελληνες και η ελληνική κυβέρνηση, είναι πάντως σαφές ότι τα σενάρια μιας εξόδου θα ήταν πολύ επώδυνα, όμως σήμερα η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια χρεοκοπία της Ελλάδας απ΄ότι πριν τρία χρόνια.

    Σε ότι αφορά στα Ευρωομόλογα, η ίδια μπορεί να φανταστεί την εισαγωγή τους στο μέλλον και μόνον εφόσον υπάρξει ένας κοινός Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών, τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική και τα Ευρωομόλογα δεν αποτελούν μια επιλογή.

    [03] Στο δρόμο για την ΕΕ η Σερβία, αλλά χωρίς αναγνώριση του Κοσόβου, λέει ο Νίκολιτς

    Η Σερβία βρίσκεται σε έναν «μακρύ και αβέβαιο» δρόμο για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν προτίθεται να αλλάξει τη στάση της απέναντι στο Κόσοβο για να εξασφαλίσει την ένταξη, είπε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες.

    Οισυνεργάτες του Νίκολιτς επισήμαναν ότι η επίσκεψή του στη Ρωσία είχε προγραμματιστεί πριν από την απροσδόκητη εκλογική του νίκη και πρόσθεσαν ότι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά την ορκωμοσία του θα γίνει στις Βρυξέλλες, την 12η Ιουνίου.

    Η συνάντηση ήταν η πρώτη που είχε και ο Πούτιν με οποιονδήποτε ξένο ηγέτη πέραν των κρατών της πρώην σοβιετικής ένωσης αφότου αναδείχθηκε ξανά πρόεδρος της Ρωσίας για εξαετή θητεία την 7η Μαΐου.

    Οι Νίκολιτς και Πούτιν, που συναντήθηκαν στο περιθώριο του συνεδρίου του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, αντάλλαξαν θερμά λόγια για την διμερή σχέση. «Βλέπουμε τη Σερβία ως μια αδελφή χώρα», είπε ο Πούτιν. «Η Σερβία είναι ένας εταίρος της Ρωσίας στα Βαλκάνια», είπε από την πλευρά του ο Νίκολιτς. Πάντως ο εκλεγμένος Σέρβος πρόεδρος είπε ότι θέλει η χώρα του να ενταχθεί στην ΕΕ.

    «Η Σερβία βρίσκεται στον δρόμο για [την ένταξη] στην ΕΕ. Είναι ένας μακρύς και αβέβαιος δρόμος. Θα ανατάξουμε τη χώρα βάσει των κανόνων που υφίστανται στην ΕΕ», είπε ο Νίκολιτς στον Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass και το σερβικό Tanjug. Πρόσθεσε ότι δεν έχει «ακούσει ότι έχει τεθεί ο όρος η Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ακόμη κι αν σημάνει την διακοπή των διαπραγματεύσεων» για την ένταξη.

    Ουδείς πολιτικός ηγέτης στη Σερβία έχει δηλώσει ότι θα αναγνώριζε την ανεξαρτησία του Κοσόβου με αντάλλαγμα την ένταξη στην ΕΕ, ούτε έχει διατυπωθεί--επίσημα--τέτοιος όρος από πλευράς των Βρυξελλών. Η δύση πιέζει το Βελιγράδι να «εξομαλύνει τις σχέσεις» με την πρώην νότια επαρχία της, αλλά μια ρητή απαίτηση αναγνώρισης του Κοσόβου θα υποσκαπτόταν από το γεγονός πως τα 5 από τα 27 κράτη-μέλη ΕΕ δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του.

    Ο Πούτιν, που επιδιώκει να αυξήσει τις οικονομικές συναλλαγές με τη Σερβία, είπε στον Νίκολιτς πως η Μόσχα είναι «έτοιμη» να χορηγήσει ένα δάνεια ύψους 800 εκατ. δολαρίων για την βελτίωση των υποδομών στη βαλκανική χώρα, το οποίο αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης εδώ και χρόνια. Δεν διευκρίνισε πότε θα οριστικοποιηθεί η δανειακή σύμβαση, που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πακέτο διμερούς συνεργασίας που είχε συμφωνηθεί το 2009.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 May 2012 - 10:30:36 UTC