Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Ζητούμενο η "πολιτική λύση"
  • [02] Π. Καμμένος: Στήριξη σε εθνική κυβέρνηση, χωρίς όμως Βενιζέλο και Σαμαρά
  • [03] Χάλκινο μετάλλιο ο Δρυμωνάκος και η Νιαγκουάρα στο ευρωπαϊκό κολύμβησης
  • [04] Κλειστά τα δικαστήρια από 14 έως 19 Ιουνίου, λόγω εκλογών
  • [05] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 29-18 στο πρώτο δεκάλεπτο
  • [06] Ο Γουέμπερ νικητής στο γκραν πρι του Μονακό

  • [01] Α. Σαμαράς: Ζητούμενο η "πολιτική λύση"

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αφήνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη Real News, τονίζοντας ότι μπορεί να συγκυβερνήσει με όποιους δέχονται "αλλαγή του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ".

    Ερωτηθείς, αν πρωθυπουργός θα αναδειχθεί ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, απαντά ότι το ζητούμενο είναι η "πολιτική λύση", ενώ η κυβέρνηση τεχνοκρατών αποτελεί λύση αν θέλουμε να αποφύγουμε τις εκλογές και αναρωτήθηκε, "αν είναι σοβαρά πράγματα, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, να ομολογήσουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε πολιτικό να κυβερνήσει".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις περικοπές συντάξεων, την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων, τις μειώσεις φόρων, το χαράτσι της ΔΕΗ, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας από ένα σε δύο χρόνια.

    [02] Π. Καμμένος: Στήριξη σε εθνική κυβέρνηση, χωρίς όμως Βενιζέλο και Σαμαρά

    Περιοδεία στις δυτικές Κυκλάδες πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του κινήματος Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΠάνος Καμμένος. Ο κ.Καμμένος επισκέφθηκε με φουσκωτό σκάφος, την Κέα, την Κύθνο, την Σέριφο, την Σίφνο, την Κίμωλο, τη Μήλο, και έκλεισε την περιοδεία του το απόγευμα, με επίσκεψη στη Φολέγανδρο. Κατά την περιοδεία του, ο κ.Καμμένος συναντήθηκε με πολίτες, συνομίλησε μαζί τους, εξηγώντας τις θέσεις του κόμματός του, ενώ συνάντησε εκπροσώπους φορέων των νησιών.

    Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ.Καμμένος είπε ότι θα μπορούσε στις 18 Ιουνίου να στηρίξει μια εθνική κυβέρνηση, υπό τον όρο να μην υπάρχουν σε αυτήν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ αναφερόμενος στο "ακριτικό Αιγαίο", είπε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα πέρα απο την Ελλάδα των δημοσκοπήσεων,και των διλημμάτων που βάζουν κάποιοι και όπου, όπως είπε, οι πολίτες εκεί "δεν έχουν φάρμακα, ζουν χωρίς συγκοινωνία, και ζητούν από το αθηνοκεντρικό κράτος και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί τους".

    [03] Χάλκινο μετάλλιο ο Δρυμωνάκος και η Νιαγκουάρα στο ευρωπαϊκό κολύμβησης

    Δεύτερο χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν, αυτή τη φορά στα 400μ. μικτή ατομική. Ο 28χρονος πρωταθλητής μας τερμάτισε τρίτος στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 4:14.41, που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς βελτιώνει το 4:14.62 που είχε κάνει στις 31 Ιουλίου 2011, στο Παγκόσμιο της Σανγκάης. Μάλιστα, ο Δρυμωνάκος πάλεψε ως την τελευταία χεριά για το ασημένιο μετάλλιο, που τελικά πήρε ο Ούγγρος Νταβίντ Βεράζτο με 4:14.23, ενώ μακράν πρώτος ήταν ο συμπατριώτης του Λάζλο Τσεχ με 4:12.17.

    Εξάλλου, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Νέρι Νιαγκουάρα στα 50μ. ελεύθερο. Η 29χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε τρίτη με 24.93 σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς βελτίωσε το 25.09 που είχε κάνει στον χθεσινό ημιτελικό.

    [04] Κλειστά τα δικαστήρια από 14 έως 19 Ιουνίου, λόγω εκλογών

    Αναστέλλονται, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι εργασίες των δικαστηρίων δυο εργάσιμες ημέρες πριν τις εκλογές και δυο μετά. Συγκεκριμένα, η αναστολή των εργασιών είναι από τις 14 έως και 19 Ιουνίου. Για το Πρωτοδικείο Αθηνών η αναστολή παρατείνεται μέχρι και 20 Ιουνίου.

    Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 14 Ιουνίου και δεν θα περατωθούν πριν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 14 Ιουνίου. Της αναστολής εξαιρείται η περίπτωση έναρξης των μικτών ορκωτών δικαστηρίων και μικτών ορκωτών εφετείων εφόσον έχουν προσδιοριστεί δικάσιμοι εντός του Ιουνίου. Επίσης, της αναστολής εξαιρείται και η εκδίκαση κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το 18μηνο, ανώτατο όριο προφυλάκισης.

    Τέλος, για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η διενέργεια πλειστηριασμών.

    [05] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 29-18 στο πρώτο δεκάλεπτο

    ΟΟλυμπιακός με εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, προηγείται στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ με 29-18 του Παναθηναϊκού.

    [06] Ο Γουέμπερ νικητής στο γκραν πρι του Μονακό

    Ο Αυστραλός οδηγός της «Red Bull-Renault», Μαρκ Γουέμπερ, ήταν ο νικητής στο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στο Μονακό. Ο Γουέμπερ ξεκίνησε πρώτος και δεν έχασε την πρωτοπορία σε όλη της διάρκεια του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Γερμανός οδηγός της «Mercedes», Νίκο Ρόσμπεργκ, και τρίτος ο Ισπανός πιλότος της «Ferrari», Φερνάντο Αλόνσο. Ο Αλόνσο προηγείται στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος με 76 βαθμούς και ακολουθούν ο παγκόσμιος πρωταθλητής (4ος σήμερα στο Μονακό) Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Γουέμπερ με 73 βαθμούς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 May 2012 - 16:30:26 UTC