Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θόδωρος Αγγελόπουλος in Memoriam
  • [02] Ανάπτυξη αντί λιτότητας θέλουν οι Βρετανοί
  • [03] Χωρίς τρόλεϊ αύριο 12.00 - 17.00
  • [04] Με την Λ. Κατσέλη συναντάται αύριο ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] "Κατοχυρωμένος ο δημόσιος χαρακτήρας της Τράπεζας της Ελλάδος"
  • [06] Χάντμπολ: Το θαύμα του Διομήδη Αργους
  • [07] Γεύμα Σαμαρά στους πρεσβευτές της ΕΕ στην Αθήνα
  • [08] Με 36 αλλαγές τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου
  • [09] «Πράσινο φως» για προσλήψεις προσωπικού από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
  • [10] Απελαύνουν τους πρεσβευτές της Συρίας πολλές χώρες της EE

  • [01] Θόδωρος Αγγελόπουλος in Memoriam

    Το ποιητικό βλέμμα του Θόδωρου Αγγελόπουλου πάνω στην ιστορία, το ταξίδι του στην Ελλάδα και οι εικόνες της ιστορίας που ο ίδιος αποτύπωσε μέσα από τον κινηματογράφο του για να χαραχθούν στο υποσυνείδητο του νεοέλληνα, η ματιά του πάνω στην εθνική και παγκόσμια κρίση είναι θέματα που θα «αποκρυπτογραφήσουν» οι ομιλητές, στο αφιέρωμα Θόδωρος Αγγελόπουλος in Memoriam, στο Megaron Plus, την Πέμπτη, 31 του μηνός.

    Το τιμητικό αφιέρωμα πραγματοποιείται αντί της εκδήλωσης που θα οργάνωνε το Μέγαρο Μουσικής, στην οποία θα μετείχε ο άδικα χαμένος σκηνοθέτης μαζί με τον φίλο του, Βιμ Βέντερς, σε μια συζήτηση των δύο, για τον κινηματογράφο.

    [02] Ανάπτυξη αντί λιτότητας θέλουν οι Βρετανοί

    Επτά στους δέκα Βρετανούς θέλουν η κυβέρνηση να αμβλύνει τις περικοπές των δαπανών και να κάνει περισσότερα για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες εταίροι τους έχουν καταστήσει τη λιτότητα θεμέλιο λίθο της οικονομικής τους πολιτικής από το 2010 που ανέβηκαν στην εξουσία.

    Όμως η δημοσκόπηση του ComRes, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Independent, δείχνει ότι οι ψηφοφόροι χάνουν την πίστη τους σε αυτήν την στρατηγική, πράγμα που εντείνει τις πιέσεις για μια αλλαγή πλεύσης μία εβδομάδα μετά και την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να τονώσει τη ζήτηση.

    [03] Χωρίς τρόλεϊ αύριο 12.00 - 17.00

    Πεντάωρη στάση εργασίας απο τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση του σωματείου τους, κύριο θέμα συζήτησης της οποίας θα είναι η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    [04] Με την Λ. Κατσέλη συναντάται αύριο ο Αλ. Τσίπρας

    Συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα έχει αύριο, στην Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, "στο πλαίσιο", όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "της υλοποίησης της απόφασης της 1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών του κόμματος για συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων και επίτευξης προγραμματικής σύγκλισης με στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση".

    Της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα είχε προηγηθεί συνάντηση της κ. Κατσέλη με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, ενώ αναμένεται και συνάντησή της με τη Δημοκρατική Αριστερά.

    [05] "Κατοχυρωμένος ο δημόσιος χαρακτήρας της Τράπεζας της Ελλάδος"

    Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τραπέζης της Ελλάδος έχει ήδη προσαρμοστεί προς τις πλέον σύγχρονες κατευθύνσεις, γεγονός που κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της και διασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική εκτέλεση των λειτουργιών της στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος, υποστήριξε σήμερα η διοίκηση της ΤτΕ απαντώντας σε ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί.

    Όπως διευκρινίζει η ΤτΕ, η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο έγινε λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή της, με κυβερνητική ενθάρρυνση και προφανή στόχο την ενίσχυση τόσο του κύρους του Χρηματιστηρίου όσο και της δικής της αξιοπιστίας (μέσω της μεγαλύτερης διαφάνειας που συνεπάγεται η αυξημένη λογοδοσία) ως Κεντρικής Τράπεζας. Ανάλογη επιλογή έγινε και για άλλες Κεντρικές Τράπεζες, από τις οποίες, όσον αφορά την Ευρωζώνη, διατηρούν σήμερα τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας, εκείνες του Βελγίου (που είναι και εισηγμένη) και της Αυστρίας.

    [06] Χάντμπολ: Το θαύμα του Διομήδη Αργους

    Η κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ από τον Διομήδη Αργους αποτελεί αναμφίβολα τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ σε συλλογικό επίπεδο και παράλληλα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτά επαρχιακή ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα. Πέρα από αυτά, όμως, ο θρίαμβος των «λύκων» μοιάζει να ανατρέπει κάθε έννοια λογικής που υπάρχει στον αθλητισμό: Ομάδα από μία χώρα που δεν έχει ιδιαίτερη παράδοση στο χάντμπολ, από ένα μάλλον αδύναμο πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε συνεχή πτώση τα τελευταία χρόνια.

    Σωματείο ερασιτεχνικό, με μπάτζετ πολύ μικρό σε σχέση με τους αντιπάλους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Απουσία έδρας, αφού το μικρό γηπεδάκι του Αργους ούτε κατά διάννοια πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές της EHF. «Ρούκι» προπονητής, που μέχρι πέρυσι ακόμη ίδρωνε τη φανέλα της ομάδας (και άρα προφανώς δεν έχει προλάβει να... σκοτώσει τον παίκτη μέσα του). Ελλειψη εμπειριών σε αυτό το επίπεδο, πλην μεμονωμένων παικτών, και υστέρηση σε εναλλακτικές λύσεις, πίσω από την -ομολογουμένως δυνατή- πρώτη επτάδα.

    Κι όμως, αυτή η ομάδα πανηγύρισε χθες μέσα στο Τουν την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, έκανε υπερήφανη μία ολόκληρη πόλη και (ίσως) έδειξε ένα διαφορετικό δρόμο προς την επιτυχία στον ταλαιπωρημένο -οικονομικά και όχι μόνο- ελληνικό αθλητισμό.

    [07] Γεύμα Σαμαρά στους πρεσβευτές της ΕΕ στην Αθήνα

    Αισιόδοξος παρά τις δυσκολίες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα παρέθεσε γεύμα στους πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ.

    «Ως υπεύθυνη παράταξη πρέπει να είμαστε σε επαφή με την Ευρώπη που αλλάζει. Ενημέρωσα τους πρέσβεις της ΕΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομιας, για τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΕΛΚ και για τη διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ. Πρέπει να πω ότι είμαι αισιόδοξος παρά τις δυσκολίες», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    [08] Με 36 αλλαγές τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

    Με 36 αλλαγές ανακοινώθηκαν σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

    Μεταξύ των νέων υποψηφίων αναφέρονται οι καθηγητές πανεπιστημίου Λυκούργος Λιαρόπουλος στη Β΄Αθήνας και Κώστας Μουντάκης στα Χανιά, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελάκης στη Β΄ Αθήνας στη θέση του Σήφη Βαλυράκη, ο δικηγόρος Κώστας Ντάλτας στην Α΄ Πειραιά, ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος στην Α΄ Αθήνας, ο εκδότης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής στη Θεσπρωτία.

    Επίσης δύο πρώην βουλευτές, ο Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Βασίλης Γιουματζίδης, ζήτησαν και τοποθετήθηκαν στην τελευταία θέση των ψηφοδελτίων της Β΄ Θεσσαλονίκης και Πέλλας, αντίστοιχα.

    Στα νέα ψηφοδέλτια δεν βρίσκονται υποψήφιοι των προηγούμενων εκλογών, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Σήφης Βαλυράκης, ο Μιχάλης Παντούλας και ο Χρήστος Κατσούρας.

    [09] «Πράσινο φως» για προσλήψεις προσωπικού από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

    Το «πράσινο φως» έδωσαν, με διευκρινιστική εγκύκλιό τους, οι υπουργοί Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παύλος Αποστολίδης και Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για το έργο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαίσιου Αναφοράς, για την προγραμματική περίοδο 2007- 2013.

    Όπως προβλέπεται στο άρθρο 36 του ν. 4024/2011, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και συγκεκριμένα ανέργους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα συμπραττόντων φορέων, ανάμεσά τους και των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

    [10] Απελαύνουν τους πρεσβευτές της Συρίας πολλές χώρες της EE

    Η Ισπανία και η Ιταλία αποφάσισαν να απελάσουν τους πρεσβευτές της Συρίας ως απάντηση στη σφαγή στη Χούλα, έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές και επίσημες πηγές. Ακόμη, όπως ανακοίνωσε το Φορέιν Όφις και η Βρετανία απέλασε τον Σύρο επιτετραμμένο στο Λονδίνο. Ο πρεσβευτής της Συρίας στη Βρετανία είχε ανακληθεί το Μάρτιο.

    Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι πολλές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία, αποφάσισαν να συντονίσουν την απέλαση των πρεσβευτών της Συρίας που είναι διαπιστευμένοι στις πρωτεύουσές τους.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2012 - 14:30:28 UTC