Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης σήμερα στις Πανελλαδικές
  • [02] Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά και απαιτείται σεβασμός, λέει ο Φρανσουά Ολάντ
  • [03] Αριστοφάνης και Μολιέρος σκορπούν το γέλιο στην Επίδαυρο
  • [04] Χωρίς τρόλεϊ από τις 12:00 ως τις 17:00
  • [05] Πήρε και μαθηματικά το χρίσμα ο Ρόμνεϊ
  • [06] Τουλάχιστον 98 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στη Συρία

  • [01] Τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης σήμερα στις Πανελλαδικές

    Με Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία - Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης, συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

    [02] Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά και απαιτείται σεβασμός, λέει ο Φρανσουά Ολάντ

    "Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο κρατικό κανάλι France 2, στο οποίο παραχώρησε απόψε, την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την εκλογή του.

    Με την παραπάνω φράση ξεκίνησε την απάντησή του, όταν κλήθηκε από τον δημοσιογράφο, να σχολιάσει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων.

    "Έχουν δώσει πολλά" πρόσθεσε "με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ή παραιτούμενοι από δικαιώματά τους. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος το να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Όχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού".

    [03] Αριστοφάνης και Μολιέρος σκορπούν το γέλιο στην Επίδαυρο

    «Η κωμωδία ως παγκόσμια γλώσσα που «κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει» θα κυριαρχήσει στην καλοκαιρινή περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου», σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιάννη Χουβαρδά.

    Με τρεις από τους σημαντικότερους και ίσως τους κορυφαίους- συγγραφείς κωμωδιών όλων των εποχών, το Εθνικό καλεί το κοινό να συναντηθεί με το χιούμορ, το πνεύμα αλλά και τον ουσιαστικό προβληματισμό τους.

    «Γιατί όσο κοινό όχημα και για τους τρεις είναι το γέλιο, η σάτιρα, η ψυχαγωγία, άλλο τόσο είναι η βαθιά περίσκεψη για τον άνθρωπο και η κατανόηση της φθαρτής του μοίρας», είπε ο Γιάννης Χουβαρδάς σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της πρώτης κρατικής σκηνής.

    Με άξονα το στίχο του Ιωάννη Πολέμη «Τι είναι η πατρίδα μας» η πρώτη κρατική σκηνή, επιλέγει τρεις σπουδαίους θεατρικούς συγγραφείς -τον Αριστοφάνη, τον Μολιέρο και τον Σέξπιρ - και τρία έργα που ασχολούνται με το δικό του τρόπο το καθένα με την ελληνικότητα, διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις στο εξωτερικό και συναντά εκτός των τειχών του το κοινό από την Επίδαυρο σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    [04] Χωρίς τρόλεϊ από τις 12:00 ως τις 17:00

    Πεντάωρη στάση εργασίας απο τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση του σωματείου τους, κύριο θέμα συζήτησης της οποίας θα είναι η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    [05] Πήρε και μαθηματικά το χρίσμα ο Ρόμνεϊ

    Ο Μιτ Ρόμνεϊ εξασφάλισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές μετά την νίκη του στην εσωκομματική ψηφοφορία η οποία διεξήχθη χθες Τρίτη στο Τέξας, που προέβλεψε πριν από λίγο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

    Ο Ρόμνεϊ κέρδισε επαρκή αριθμό από τους 155 εκλέκτορες στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που κρίνονταν στην ψηφοφορία στο Τέξας ώστε να φθάσει το όριο των 1.144 εκλεκτόρων που χρειαζόταν ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [06] Τουλάχιστον 98 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στη Συρία

    Ο απολογισμός των νεκρών από τα επεισόδια βίας στη Συρία χθες Τρίτη αυξήθηκε από τους 30 στους 98 νεκρούς, περιλαμβανομένων 61 αμάχων, εννέα ανταρτών και 28 κυβερνητικών στρατιωτών, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε σε συνέντευξή του ότι "δεν μπορεί να αποκλειστεί" μια στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία προκειμένου να τερματιστεί η κρίση,με την προϋπόθεση ότι αυτή θα έχει την στήριξη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 May 2012 - 6:30:27 UTC