Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Μπαρόζο: Καμιά συνεννόηση για "σκληρές δηλώσεις"
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι το τελευταίο δημοψήφισμα για το μνημόνιο
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Είναι αναγκαία η συνεργασία
  • [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής

  • [01] Ζ. Μπαρόζο: Καμιά συνεννόηση για "σκληρές δηλώσεις"

    Εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν ουδέποτε δέχτηκε πιέσεις ούτε του υποβλήθηκε αίτημα από τον τέως πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να προβεί σε «σκληρές δηλώσεις» για την Ελλάδα.

    Νωρίτερα και ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε διαψεύσει το τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για το ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ", προήλθε έπειτα από αίτημα του κ. Παπαδήμου.

    «Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα Fm ο τέως πρωθυπουργός.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι το τελευταίο δημοψήφισμα για το μνημόνιο

    Με βάση την τοποθέτηση ότι «στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τον ελληνικό λαό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Κερατέα, εξαπέλυσε την πλέον σφοδρή επίθεση κατά των ηγεσιών δύο κομμάτων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι επικείμενες εκλογές είναι το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μνημόνιο.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις του χθες με τις δυνάμεις του αύριο, οι δυνάμεις της καταστροφής και του φόβου με τις δυνάμεις της δημιουργίας και της ελπίδα και ζήτησε «καθαρή πρωτιά» από τον ελληνικό λαό ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση της Αριστεράς και όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα».

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Είναι αναγκαία η συνεργασία

    «Η χώρα είναι σε κατάσταση εθνικού κινδύνου και διεθνούς οικονομικού "πολέμου", θέλει συναινέσεις, συσπειρώσεις, συνεργασίες, μια εθνική "επιστράτευση", θέλει συνθήκες "πολεμικές" για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Νέα Ιωνία, σημειώνοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να πιστεύει κανείς σοβαρά ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του.

    Ωστόσο, αν και τόνισε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία, επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι "τσόντα" του ενός και του άλλου», ότι δεν θα υπάρξουν γνωστά στελέχη του σε «καρέκλες», για δύο λόγους, όπως είπε. Αφενός γιατί ο κόσμος θέλει αλλαγές και, αφετέρου, διότι «δεν έχουμε λόγο να επωμιζόμαστε φθορά μεγαλύτερη από αυτή που μας αναλογεί».

    [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής

    Επ' αόριστον συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

    Αυτό αποφάσισε απόψε στη Γενική του Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, τα μέλη του οποίου θα εξακολουθήσουν να μη δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους, εάν δεν τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος αλλά και για το 2011.

    Σημειώνεται ότι και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους, τουλάχιστον μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από τα ταμεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 May 2012 - 20:30:27 UTC