Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: "Kρυφές ατζέντες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ"
  • [02] Παράταση έως 16 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [03] Τσέζαρε Πραντέλι: «Αν είναι χρήσιμο, δεν πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»
  • [04] "Άνθρακες ο θησαυρός", το σχόλιο Α. Παπαρήγα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Π. Καμμένος: "Διαπιστώθηκε η πλήρης αποτυχία του Μνημονίου"
  • [06] "Το μέλλον του ευρώ θα παιχθεί τις ερχόμενες εβδομάδες στη Μαδρίτη και τη Ρώμη"
  • [07] Ευρωπαϊκή διάσκεψη της ομάδας «Φίλοι της Συνοχής»
  • [08] Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τον Μπρένταν Ρότζερς

  • [01] Α. Σαμαράς: "Kρυφές ατζέντες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ"

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για τυχοδιωκτικά προγράμματα τα οποία και αποκαλύπτουν κρυφές ατζέντες.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού και σε δηλώσεις του τόνισε πως η έξοδος από την ευρωζώνη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον τουρισμό.

    Επανέλαβε δε πως η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης σημαίνει ουσιαστικά και την έξοδό μας από το ευρώ.

    Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι υπάρχει σημαντική πτώση στις κρατήσεις για φέτος, ενώ μόνο τον Μάιο, όπως είπε, υπάρχει πτώση της τάξης του 19%, σε σχέση με πέρσι.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως έχει την πολιτική βούληση και το κατάλληλο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού, επανέλαβε δε τη θέση του για ένα αυτόνομο υπουργείο, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα να υπάρξει ένας ειδικός σχεδιασμός για την Αθήνα.

    [02] Παράταση έως 16 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

    Παρατείνεται ώς τις 16 Ιουλίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος των φυσικών προσώπων (η αρχικη προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου) ενώ για δηλώσεις που θα υποβληθούν χειρόγραφα στις ΔΟΥ, η νέα προθεσμία λήγει στις 2 Ιουλίου.

    Αυτο προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Ζανιά, προκειμένου, οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος τής υποβολής όσο το δυνατόν περισσότερων δηλώσεων ηλεκτρονικά και να μειωθεί ο μέσος χρόνος εκκαθάρισής τους.

    [03] Τσέζαρε Πραντέλι: «Αν είναι χρήσιμο, δεν πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»

    «Αν, τελικά, είναι χρήσιμο, μπορούμε και να μην πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου», δήλωσε σήμερα το πρωί, στην δημόσια τηλεόραση Rai, o προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι.

    Η αντίδραση αυτή του Πραντέλι, σχετίζεται με τις δεκαοκτώ συλλήψεις για "σικέ" ματς, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, όπως και τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, για πιθανά στοιχήματα του τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, που φέρονται να ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", η οικονομική αστυνομία εντόπισε δεκατέσσερις τραπεζικές επιταγές, με την υπογραφή του Μπουφόν, σε λογαριασμό καπνοπωλείου και πρακτορείου στοιχημάτων της πόλης Πάρμα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός κανονισμός απαγορεύει στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να προχωρούν σε οποιουδήποτε είδους στοίχημα.

    [04] "Άνθρακες ο θησαυρός", το σχόλιο Α. Παπαρήγα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

    "Άνθρακες ο θησαυρός", ήταν το σχόλιο της γενικής γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε δηλώσεις της, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι πρόκειται για "πρόγραμμα πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις" των εκλογών της 6ης Μαΐου.

    [05] Π. Καμμένος: "Διαπιστώθηκε η πλήρης αποτυχία του Μνημονίου"

    Διαπιστώθηκε η πλήρης αποτυχία του Μνημονίου, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των εσόδων.

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χαρακτήρισε μύθο που καταρρίφθηκε το ότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί εάν δεν πάρουμε την δόση από τους δανειστές. Υποστήριξε ότι τόσο οι μισθοί όσο και οι συντάξεις καθώς και τα έξοδα για την υγεία μπορούν να καλυφθούν από τα φορολογικά έσοδα και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «να πάψουν να εκβιάζουν τους Έλληνες πολίτες».

    Όπως είπε ο κ. Καμμένος, μετά την συνάντηση, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η πηγή της υστέρησης των εσόδων είναι η ύφεση, την οποία δημιούργησαν τα δυο Μνημόνια «με ευθύνη των συγκυβερνώντων κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, και της κυβέρνησης Παπανδρέου».

    [06] "Το μέλλον του ευρώ θα παιχθεί τις ερχόμενες εβδομάδες στη Μαδρίτη και τη Ρώμη"

    Το μέλλον του ευρώ θα παιχθεί τις ερχόμενες εβδομάδες στην Ισπανία και την Ιταλία, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών κ. Λουίς ντε Γκίντος.

    "Δεν γνωρίζω αν βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού, αλλά είμαστε σε μία πολύ, πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση", δήλωσε ο υπουργός σε συνέδριο που έγινε στην Ισπανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι χώρες όπου θα δοθεί "η μάχη για το ευρώ", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο κ. Ντε Γκίντος δήλωσε ότι αναμένει "μηνύματα" τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης των καταθέσεων και ενιαίας ευρωπαϊκής εποπτείας των τραπεζών. "Όλοι συμφωνούμε" στην ανάγκη να προχωρήσουμε σε μία «τραπεζική ένωση», πρόσθεσε ο υπουργός.

    [07] Ευρωπαϊκή διάσκεψη της ομάδας «Φίλοι της Συνοχής»

    Αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι από 15 χώρες της ΕΕ και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετέχουν σήμερα στη Διάσκεψη της ομάδας «Φίλοι της Συνοχής» στην οποία θα συζητηθεί το Πολυετές Οικονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020.

    Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκουυποθέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μάνουελ Μπαρόζο, ο οποίος θα λάβει μέρος στις εργασίες της Διάσκεψης.

    Στη συνάντηση μετέχουν οι χώρες που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της πολιτικής της συνοχής της ΕΕ, υπό το πρίσμα των συνομιλιών για το Πολυετές Οικονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020.

    Η Ελλάδα, η Λετονία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ισπανία θα εκπροσωπηθούν από ανώτατους αξιωματούχους.

    [08] Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τον Μπρένταν Ρότζερς

    Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διάσημη αγγλική ομάδα. Ο 39χρονος τεχνικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ και θα είναι ο διάδοχος του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο των «κόκκινων».

    Η Λίβερπουλ συμφώνησε να καταβάλει στη Σουόνσι το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ, προκειμένου να «σπάσει» το συμβόλαιο του Βορειοϊρλανδού τεχνικού. Ο Ρότζερς οδήγησε τη Σουόνσι σε εντυπωσιακή πορεία στην πρώτη χρονιά της στην Πρέμιερ Λιγκ, συμπεριλαμβανομένης και της νίκης με 1-0 επί των «κόκκινων» στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

    Η προπονητική καριέρα του Ρότζερς άρχισε, ουσιαστικά, το 2008 στη Γουότφορντ, αφού είχε περάσει για λίγο από τους πάγκους της ομάδας νέων της Ρέντινγκ και της ομάδας των αναπληρωματικών της Τσέλσι. Το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρέντινγκ, ωστόσο αποχώρησε τον Δεκέμβριο, λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων της ομάδας. Τον Ιούλιο του 2010 ανέλαβε τα «ηνία» της Σουόνσι και τον Μάιο του 2011 οδήγησε τους «κύκνους» στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας. Ήταν η πρώτη φορά που ομάδα από την Ουαλία κατάφερε να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 June 2012 - 12:30:34 UTC