Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: "Θάνατος" η έξοδος από το ευρώ
  • [02] Σε επιφυλακή η Τροχαία για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Ρωσική σύνοδος κορυφής με την ΕΕ με φόντο τη Συρία
  • [04] Δεν είναι πανάκεια η λιποαναρρόφηση
  • [05] Ανακαλύπτοντας την εκρηκτική πλευρά της Χημείας!
  • [06] Τζ. Σόρος: "Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ"

  • [01] Σαμαράς: "Θάνατος" η έξοδος από το ευρώ

    «Θάνατο» χαρακτήρισε ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ενώ υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μπροστά στην κάλπη».

    Δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μείωση μισθών και αύξηση φόρων και ανέφερε πως τα 18 μέτρα που εξήγγειλε «θεραπεύουν» αδικίες, όπως αυτές που υφίστανται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων ειδικών επιδομάτων και ειδικά μισθολόγια.

    Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως είπε είναι μη κοστολογημένο, χωρίς κανένα αριθμητικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα φόρων.

    «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο γόνατο και δεν βγαίνει με τίποτα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα που η Αριστερά, η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται ως κόμμα εξουσίας, να έχει πέσει σε αυτό τον παραλογισμό και την αναξιοπιστία».

    [02] Σε επιφυλακή η Τροχαία για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων

    Έχει ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων οι οποίοι "απέδρασαν" το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα, ενώ, μεταξύ τωναυξημένων μέτρων ασφαλείαςείναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, και η παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Ακόμη, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

    Σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 16.00 έως 23.00.

    [03] Ρωσική σύνοδος κορυφής με την ΕΕ με φόντο τη Συρία

    Η στάση του Ρώσου προέδρου σε ό,τι αφορά την κρίση στη Συρία αλλά και η επιθυμία του να αποκαταστήσει στενότερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση--τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Μόσχας--βρίσκονται στο επίκεντρο σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, όπου διεξάγεται η πρώτη σύνοδος κορυφής Ρωσίας-ΕΕ μετά την επιστροφή του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο τον περασμένο μήνα.

    Ο Πούτιν έχει παραδεχτεί πως η Συρία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού εμφυλίου πολέμου. Όμως επικαλέστηκε τη Λιβύη και το Ιράκ--δύο χώρες στις οποίες η δύση επενέβη παρά το ότι η Μόσχα αντιτάχθηκε σθεναρά στα σχέδιά της--ως απόδειξη του γεγονότος ότι οι αλλαγές καθεστώτων και οι έξωθεν επεμβάσεις δεν λύνουν τα μακροπρόθεσμα προβλήματα.

    Η Ευρώπη εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές, ενώ η Ρωσία αγοράζει τεράστιες ποσότητες ευρωπαϊκών προϊόντων, από γερμανικά αυτοκίνητα ως ελληνικό λάδι και έπιπλα IKEA για την μεγεθυνόμενη μεσαία τάξη.

    Ωστόσο οι διαφωνίες των δύο πλευρών είναι πολλές, από τα αποθέματα ενέργειας και τις προσβάσεις στις αγορές ως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [04] Δεν είναι πανάκεια η λιποαναρρόφηση

    Οι γυναίκες που καταφεύγουν στη λιποαναρρόφηση για να ''ρουφήξουν'' τα παχάκια της κοιλιάς τους, μπορεί να δουν σύντομα το λίπος να επιστρέφει ακόμα πιο βαθιά στην κοιλιά τους και αυτή τη φορά θα είναι ακόμα πιο επιβλαβές για την υγεία τους.

    Αυτό, για πρώτη φορά, προειδοποιεί μία νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι μέσα σε μερικούς μήνες μετά την λιποαναρρόφηση, είναι πιθανό να αυξηθεί το λεγόμενο ''σπλαγχνικό λίπος'' που περιβάλλει τα όργανα της κοιλιάς και το οποίο θεωρείται πιο ανθυγιεινό. Όμως -και αυτό είναι το καλό νέο- η συχνή σωματική άσκηση θα μπορούσε να εμποδίσει την επιστροφή αυτού του ύπουλου λίπους.

    Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, ''το λίπος δεν είναι αδρανής ιστός. Η απομάκρυνσή του με χειρουργική επέμβαση μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες όπως η αντισταθμιστική αύξηση του σπλαγχνικού λίπους, το οποίο είναι πιθανό να αποβεί ανθυγιεινό μακροπρόθεσμα''. Το εσωτερικό αυτό λίπος συνδέεται στενά με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και προβλήματος στην καρδιά, ενώ το επιφανειακό λίπος, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα της κοιλιάς, είναι λιγότερο επικίνδυνο.

    Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί το σπλαγχνικό λίπος αυξάνει μετά τη λιποαναρρόφηση.

    [05] Ανακαλύπτοντας την εκρηκτική πλευρά της Χημείας!

    Χάρη στην πολύ θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το Ίδρυμα Ευγενίδου αποφάσισε να επαναλάβει το καλοκαίρι δύο δημοφιλείς ενότητες δραστηριοτήτων για όσους δεν πρόλαβαν να τις παρακολουθήσουν.

    Συγκεκριμένα, κάθε Σάββατο και Κυριακή του Ιουνίου και του Ιουλίου, στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος, μικροί και μεγάλοι θα "ανακαλύπτουν" μέσα από πειράματα τη συναρπαστική -και εκρηκτική!- πλευρά της Χημείας, ενώ τα απογεύματα θα ακολουθεί η Φυσική με μια διαδραστική αφήγηση για τη ζωή και το έργο του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν.

    Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του διμήνου θα περιλαμβάνει:

  • "Εκρηκτική Χημεία": Επίδειξη πειραμάτων - Ώρα: 13:30 - 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες)

  • Εργαστήριο Βιοχημείας - Ώρα 15:00 - 16:00 (προτείνεται για παιδιά άνω των επτά ετών και ενήλικες)

  • Διαδραστική Αφήγηση: Α.Αϊνστάιν: "Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση" - Ώρα 16:30 - 17:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες).

    Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, ενώ σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    [06] Τζ. Σόρος: "Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ"

    Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ, υποστήριξε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας του που έγινε το Σάββατο και δημοσιεύθηκε χθες στον επίσημο ιστότοπό του.

    «Κατά την γνώμη μου, οι αρχές έχουν ένα παράθυρο τριών μηνών στην διάρκεια των οποίων θα μπορούσαν ακόμη να διορθώσουν τα σφάλματά τους και να αναστρέψουν τις τωρινές τάσεις. Λέγοντας αρχές, εννοώ κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση και την Μπούντεσμπανκ, διότι σε μια κρίση οι πιστωτές έχουν την ισχύ και τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος, άλλοτε ειδικός στις επιθέσεις εναντίον νομισμάτων.

    «Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε ένα [κυβερνητικό] συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία» με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες-πιστωτές της χώρας, πρόσθεσε ο Σόρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 June 2012 - 8:30:26 UTC