Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άλμα στο κενό στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [02] ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων πτυχιούχων
  • [03] Αλ. Τσίπρας: "Περιβαλλοντοκτόνες οι ρυθμίσεις του Μνημονίου"
  • [04] Τα ευρωομόλογα θα συζητήσουν σε συνάντησή τους Ολάντ - Μόντι στις 14 Ιουνίου
  • [05] Τέταρτη θέση για την ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών το 2011
  • [06] Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ευ. Βενιζέλο για τα προβλήματα στην υγεία
  • [07] Δύο τηλεμαχίες προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] Αλ. Παπαρήγα: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος
  • [09] Εισιτήρια για τα Μέσα Μεταφοράς πρόσφεραν οι Οικολόγοι Πράσινοι
  • [10] Το Βερολίνο θα προτείνει στους εταίρους του στην ΕΕ ένα πρόγραμμα ανάπτυξης
  • [11] Παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου στους δήμους για οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία
  • [12] Εκδήλωση για το νερό στο Μουσείο Ύδρευσης

  • [01] Άλμα στο κενό στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Έντονες πιέσεις εξακολουθούν να δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 480,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,35%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 34,41 εκατ. ευρώ.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών(-9,07%), της Τεχνολογίας(-7,50%) και των Τραπεζών (-7,18%).

    [02] ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων πτυχιούχων

    Από αύριο Τετάρτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».

    Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας και διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμοιβόμενες.

    Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

    [03] Αλ. Τσίπρας: "Περιβαλλοντοκτόνες οι ρυθμίσεις του Μνημονίου"

    Τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση «θα καταργήσει το πλέγμα των περιβαλλοντοκτόνων ρυθμίσεων των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων και θα ανοίξει εναλλακτικούς δρόμους ανάπτυξης, με επίκεντρο το περιβάλλον, ως πολύτιμο πόρο και πηγή ευημερίας για την κοινωνία και πάντα με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του», ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και την συνάντησή του με τον δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το μνημονιακό μοντέλο της δήθεν ανάπτυξης σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής πρέπει να ανατραπεί και πρόσθεσε ότι το δίλημμα ανάπτυξη ή περιβάλλον είναι ένα ψευδές δίλημμα και ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για ανάπτυξη, μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος, για θέσεις εργασίας μέσα από τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

    [04] Τα ευρωομόλογα θα συζητήσουν σε συνάντησή τους Ολάντ - Μόντι στις 14 Ιουνίου

    Στη Ρώμη μεταβαίνει στις 14 Ιουνίου οΦρανσουά Ολάντ για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

    Όπως τονίζουν Ιταλοί παρατηρητές, οι επαφές αυτές θα χρησιμεύσουν στο να διαμορφωθεί μια κοινή, σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, τα κύρια σημεία δράσης, ιταλο-γαλλικής θέσης, oκτώ ημέρες πριν τη διευρυμένη διάσκεψη, στην Ρώμη, πάντα, με τη συμμετοχή και των 'Ανγκελα Μέρκελ και Μαριάνο Ραχόι.

    Σύμφωνα με τους Ιταλούς αναλυτές, το κύριο βάρος της συνάντησης Ολάντ- Μόντι, πρόκειται να δοθεί σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για την, κατά το δυνατόν γρηγορότερη υιοθέτηση των ευρωομολόγων.

    [05] Τέταρτη θέση για την ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών το 2011

    Την τέταρτη θέση παγκοσμίως κατέκτησε η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών το 2011 με κριτήριο την ανάπτυξη (νέα εγκατεστημένη ισχύς) ανά κάτοικο. Σε απόλυτα μεγέθη, η ελληνική αγορά κατατάσσεται στη δέκατη θέση στον κόσμο ως προς την ανάπτυξη και στην 8η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς το συνολικό μέγεθος της αγοράς.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών, το 2011 στην Ελλάδα η νέα ισχύς φωτοβολταϊκών που εγκαταστάθηκε αντιστοιχεί σε 39,5 βατ ανά κάτοικο, μέγεθος που είναι το τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο. Στην πρώτη θέση ήταν η Ιταλία με 160 βατ, ακολουθούν η Γερμανία και η Σλοβακία με 91 και 58 βατ αντίστοιχα, ενώ στην πέμπτη θέση μετά την Ελλάδα βρίσκεται η Αυστραλία με 36,4 βατ.

    Συνολικά το 2011 στη χώρα μας εγκαταστάθηκαν 426 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών, μέγεθος που είναι το δέκατο υψηλότερο στον κόσμο. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται Ιταλία (9.280 μεγαβάτ), Γερμανία (7.485), Κίνα (2.500), ΗΠΑ (1.885) και Γαλλία (1.634 MW).

    [06] Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ευ. Βενιζέλο για τα προβλήματα στην υγεία

    Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης σε όλους τους ασφαλισμένους σε φάρμακα και η δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου,ο οποίος είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στην υγεία, υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι απύθμενο το θράσος εκείνων που αφού πρώτα μεθοδευμένα απαξίωσαν και διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, τώρα κατηγορούν αυτούς που αγωνίζονται για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια των πολιτών».

    [07] Δύο τηλεμαχίες προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, το ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών -πλην της Χρυσής Αυγής- και το δεύτερο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το ντιμπέιτ να διευθύνουν οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη -από τη δημόσια τηλεόραση, που θα φιλοξενεί τη διαδικασία- και Νίκος Χατζηνικολάου, ως ένας έμπειρος δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό χώρο, που δεν εργάζεται αυτή την περίοδο σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό.

    [08] Αλ. Παπαρήγα: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος

    «Το πραγματικό δίλημμα είναι αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το δίλημμα "ευρώ η δραχμή" που θέτει η ΝΔ και το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ.» που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. είναι και πλαστό και αποπροσανατολιστικό γιατί δεν απαντά στους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός και οι λαοί της Ευρώπης από την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης στην ευρωζώνη, και ενώ ο αδύναμος κρίκος δεν είναι μόνο ή κυρίως η Ελλάδα, αλλά η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς θα μεγαλώνει η απόσταση από την Γαλλία και την Γερμανία» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θέλει να αποτρέψει τον κίνδυνο παραίτησης ή εφησυχασμού του λαού που καλλιεργούν η ΝΔ και ο άνευ προηγουμένου τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

    [09] Εισιτήρια για τα Μέσα Μεταφοράς πρόσφεραν οι Οικολόγοι Πράσινοι

    Την απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής από τα προγράμματα των κομμάτων κατήγγειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ το πρωί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Λίγο αργότερα, στην πλατεία Συντάγματος, μοίρασαν στους περαστικούς εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν τα οικολογικά μέσα μεταφοράς.

    «Σήμερα, μέρα γιορτής του περιβάλλοντος, εμείς δεν γιορτάζουμε. Συνειδητοποιούμε πόσα ακόμα μένουν να κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και πόσα ακόμα πρέπει να ανατραπούν», τόνισε η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και πρόσθεσε:

    «Εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες και θα διαλύουμε κάθε χίμαιρα που θα υπόσχεται πράσινη ανάπτυξη και πολλά ευρώ, θυσιάζοντας τους ανθρώπους και το περιβάλλον».

    [10] Το Βερολίνο θα προτείνει στους εταίρους του στην ΕΕ ένα πρόγραμμα ανάπτυξης

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας έχει επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για την Ευρώπη, αντίγραφο του οποίου έχει περιέλθει στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, με το οποίο ζητεί «την εκμετάλλευση του δυναμικού της κοινής αγοράς» και καλεί τα κράτη μέλη να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις.

    Αυτή η έκθεση των οκτώ σελίδων αναμένεται να υποβληθεί στο τέλος του μήνα στους ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, πολλοί από τους οποίους ζητούν να υιοθετηθούν μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης παράλληλα με την πολιτική λιτότητας που έχει υιοθετηθεί από τις χώρες της ΕΕ.

    Το ίδιο κείμενο θα χρησιμεύσει ως βάση για τις διαπραγματεύσεις με τα γερμανικά κόμματα της αντιπολίτευσης, την υποστήριξη των οποίων προσπαθεί να κερδίσει το Βερολίνο στην ψηφοφορία που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες για την επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου.

    Δημοσιονομική εξισορρόπηση και ανάπτυξη είναι «οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος», σύμφωνα με τη γερμανική έκθεση.

    Όμως, «η βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να εξαγοραστεί με προγράμματα δημοσιονομικών δαπανών, ούτε με την παρέμβαση των κρατών που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα, ή με μια πολύ επεκτατική νομισματική πολιτική», υπογραμμίζει.

    [11] Παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου στους δήμους για οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

    Παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δίδεται για το συμψηφισμό των κύριων οφειλών των δήμων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Τονίζεται δε ότι οι οφειλές που συμψηφίζονται είναι εκείνες που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και υπάρχει ουσιαστικά αδυναμία καταβολής από τους δήμους.

    [12] Εκδήλωση για το νερό στο Μουσείο Ύδρευσης

    Μια εκδήλωση γεμάτη χρώματα, μουσική, παιχνίδια, όλα πλαισιωμένα με φαντασία, διάθεση δημιουργίας, έμπνευση και φυσικά τη χαρά που «κουβαλάει» η παιδική ψυχή. Στο μουσείο ύδρευσης Θεσσαλονίκης, μαθητές διαφόρων δημοτικών σχολείων της πόλης γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, θέτοντας στο επίκεντρο ένα από τα πλέον πολύτιμα δώρα της φύσης, το νερό.

    «Είναι μια γιορτή που περνάει τα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως του νερού με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο», επεσήμανε στο ΑΜΠΕ, ο ξεναγός του μουσείου Γιάννης Ταμιωλάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 June 2012 - 14:30:29 UTC