Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποβάθμιση γερμανικών και αυστριακών τραπεζών
  • [02] "Η Ισπανία πρέπει να προσφύγει στο ΕΤΧΣ"
  • [03] Προσωρινό θερινό ωράριο στα μουσεία
  • [04] Πρώτη διηπειρωτική πτήση του Solar Impulse
  • [05] Για την κρίση στην Ευρωζώνη συζήτησαν Ομπάμα - Κάμερον
  • [06] Κριστιάνο Ρονάλντο: «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στη Ρεάλ»
  • [07] Νέο, πολύ λεπτό γυαλί που λυγίζει, ανοίγει το δρόμο για εύκαμπτες οθόνες
  • [08] Εγκρίθηκε η σύμβαση επαναχρησιμοποίησης των λυμάτων της Ψυττάλειας
  • [09] Οι τοκετοί μετά από εξωσωματική έχουν περισσότερες επιπλοκές
  • [10] «Αυταπάτη η λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δηλώνει η Αλ. Παπαρήγα
  • [11] Ενεργό το πύρινο μέτωπο στα Λευκάκια Αργολίδας
  • [12] Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ανδρέα Χριστοδουλίδη, από τον πρόεδρο του ΚΥΠΕ
  • [13] Ο ύμνος του Euro 2012

  • [01] Υποβάθμιση γερμανικών και αυστριακών τραπεζών

    Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστρίας?της Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) και Bank Austria, θυγατρικής του ιταλικού ομίλου UniCredit?ουσιαστικά λόγω της έκθεσής τους στην οικονομική κρίση στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

    Ανάμεσα στις τράπεζες είναι οι θυγατρικές της Commerzbank, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

    Παράλληλα, μείωσε το αξιόχρεο πολλών γερμανικών τραπεζών και θυγατρικών τους στο εξωτερικό σήμερα, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω των περαιτέρω σοκ που μπορεί να προκύψουν από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις περιορισμένες δυνατότητές τους να απορροφήσουν ζημίες.

    [02] "Η Ισπανία πρέπει να προσφύγει στο ΕΤΧΣ"

    Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατικών Ενώσεων της Γερμανίας CDU/CSU και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ δήλωσε σήμερα ότι η Ισπανία θα πρέπει να προσφύγει στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας "εξαιτίας των τραπεζών".

    "Η Ισπανία θα πρέπει να λάβει μία απόφαση και πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί υπό την προστασία του Ταμείου...εξαιτίας των τραπεζών της", δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Φόλκερ Κάουντερ.

    Επιμέλεια: Μπ.Γεωργίκος

    [03] Προσωρινό θερινό ωράριο στα μουσεία

    Σε διαμόρφωση του θερινού ωραρίου μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεννόηση με την ΠΟΣΥΠΠΟ και την ΠΕΥΦΑ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης και κατανομής του εποχικού προσωπικού, για την ομαλότερη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

    Η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού για τα έργα αυτεπιστασίας στο ΕΣΠΑ, η οποία είχε ανασταλεί λόγω προεκλογικής περιόδου, ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει κανονικά μέσω ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφασή της είχε γνωμοδοτήσει για την εξαίρεση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού από την απαγόρευση των προσλήψεων του ανωτέρω προσωπικού.

    Τα μουσεία θα είναι ανοικτά από τις 09:00 έως τις 16:00 καθημερινά, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι θα συνεχίσουν να είναι ανοικτοί από τις 08:00 έως τις 15:00.

    [04] Πρώτη διηπειρωτική πτήση του Solar Impulse

    Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse πραγματοποίησετην Τρίτημε επιτυχία την πρώτη του διηπειρωτική πτήση, καθώς εισήλθε το απόγευμα στον εναέριο χώρο του Μαρόκου προερχόμενο από τη Μαδρίτη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάφα Μπακούρι, πρόεδρος της μαροκινής Υπηρεσίας Ηλιακής Ενέργειας (MASEN).

    Αυτό το διηπειρωτικό ταξίδι αποτελεί «την τελική δοκιμή πριν από τον γύρο του κόσμου το 2014», που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν οι κατασκευαστές του αεροσκάφους.

    Για την κατασκευή του Solar Impulse, που είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, χρειάστηκαν επτά χρόνια, ενώ εργάστηκε μια ομάδα 70 ανθρώπων.

    Επιμέλεια: Εύα Μορώνη

    [05] Για την κρίση στην Ευρωζώνη συζήτησαν Ομπάμα - Κάμερον

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συζήτησαν για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία χθες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν επίσης για τις προετοιμασίες εν όψει της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη την 18η και 19η Ιουνίου στο Μεξικό, στην οποία θα συμμετάσχουν αμφότεροι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [06] Κριστιάνο Ρονάλντο: «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στη Ρεάλ»

    Παρά τα 27 του χρόνια και παρά το γεγονός αν έμενε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε «μήλον της έριδος» για τους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε τα χαρτιά του στην ισπανική «Marca» και αποκάλυψε ότι θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στη «βασίλισσα».

    «Είμαι ειλικρινής και σας κοιτώ στα μάτια όταν το λέω: θέλω να αποχωρήσω από την ενεργό δράση από τη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος ανυπομονεί για την πρεμιέρα της χώρας του στο EURO, και συνέχισε: «Θα υπέγραφα δεκαετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ και θα έκλεινα την καριέρα μου εδώ, αλλά αυτό εξαρτάται από άλλους ανθρώπους».

    [07] Νέο, πολύ λεπτό γυαλί που λυγίζει, ανοίγει το δρόμο για εύκαμπτες οθόνες

    Ένα νέο είδος γυαλιού που είναι πάρα πολύ λεπτό και ταυτόχρονα τόσο εύκαμπτο, ώστε να τυλίγεται γύρω από συσκευές, δημιούργησε μία αμερικανική εταιρεία. Το επίτευγμα μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη νέου τύπου οθονών έξυπνων κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών, οι οποίες θα λυγίζουν.

    Το γυαλί, με την ονομασία Willow Glass, δημιουργήθηκε από την Corning, με έδρα τη Νέα Υόρκη, την εταιρεία που, σύμφωνα με το BBC, είναι επίσης ο δημιουργός ενός άλλου εξελιγμένου είδους γυαλιού, του Gorilla Glass, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στις οθόνες πολλών κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών.

    Το καινοτομικό γυαλί είναι λεπτό σαν φύλλο χαρτί και το πάχος του μπορεί να μειωθεί έως τα 0,05 χιλιοστά, δηλαδή να γίνει πολύ λεπτότερο από τις σημερινές οθόνες που είναι 0,2 ή 0,5 χιλιοστά. Η Corning άρχισε κιόλας να προμηθεύει με δείγματα του Willow Glass πελάτες της που κατασκευάζουν οθόνες.

    [08] Εγκρίθηκε η σύμβαση επαναχρησιμοποίησης των λυμάτων της Ψυττάλειας

    Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για την ''Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Εκροών Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας'' ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

    Υπέρ τάχθηκαν η παράταξη ''Αττική-Νέα Προοπτική'' και η ''Αττική Οικολογική Απάντηση'' που συνεχάρησαν την Περιφέρεια διότι έφερε εις πέρας ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Αττικής. Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις ''Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο'' και ''Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική''. Κατά της σύμβασης τάχθηκε η παράταξη ''Λαϊκή Συσπείρωση''.

    [09] Οι τοκετοί μετά από εξωσωματική έχουν περισσότερες επιπλοκές

    Τα παιδιά που γεννιούνται με τη βοήθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, σύμφωνα με μία νέα έκθεση βρετανών επιστημόνων.

    Η μελέτη του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, σύμφωνα με το BBC, αναφέρει ότι οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν πρόωρη γέννηση (αύξηση κινδύνου κατά 23%), χαμηλό βάρος του νεογνού και εκ γενετής ανωμαλίες, όπως προβλήματα καρδιάς.

    Πάντως, όπως επισημαίνεται, η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι εξίσου υγιή με τα παιδιά που έχουν συλληφθεί με φυσιολογικό τρόπο.

    [10] «Αυταπάτη η λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δηλώνει η Αλ. Παπαρήγα

    «Το ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει να είναι, μέσα στο λαϊκό κίνημα, και όχι σε μια κυβέρνηση που θα οξύνει τα προβλήματα. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ θα αδυνατίσει το λαϊκό κίνημα, ενώ θα είναι και βούτυρο στο ψωμί εκείνων που σχεδιάζουν την εσωτερική υποτίμηση», υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή ''Πρωινό ΑΝΤ1'' και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το φαινόμενο των επόμενων χρόνων θα είναι η πολιτική αστάθεια και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να κάνει ένα άλμα ώστε να περισώσει ότι μπορεί, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα δυνάμεις για τη ριζική ανατροπή. Αναφερόμενη στην συζήτηση που έχει ανοίξει για «περισσότερη Ευρώπη» είπε ότι αυτό σημαίνει εκχωρήσεις δικαιωμάτων, όπως ο προϋπολογισμός, η φορολογική πολιτική, η εξωτερική πολιτική και ζητήματα ασφάλειας στην Κομισιόν η οποία θα μεταβληθεί σε «υπέρ όργανο», ενώ ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξάγονται «φιλολογικές συζητήσεις».

    [11] Ενεργό το πύρινο μέτωπο στα Λευκάκια Αργολίδας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το μεσημέρι, στη θέση Μακρυβούνι, στα Λευκάκια Αργολίδας.

    Τη νύχτα, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν τη φωτιά, όμως λόγω των ανέμων που άρχισαν να πνέουν το πρωί, το πύρινο μέτωπο είναι και πάλι ενεργό.

    Μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης.

    [12] Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ανδρέα Χριστοδουλίδη, από τον πρόεδρο του ΚΥΠΕ

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ανδρέα Χριστοδουλίδη, εκ μέρους της διοίκησης και του προσωπικού του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρός του Λάρκος Λάρκου.

    Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Λάρκου τόνισε ότι «Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης με το ήθος, την εντιμότητα, την εργατικότητα και την επαγγελματική του επάρκεια κόσμησε τη δημοσιογραφία σε όλες τις επάλξεις. Διακρίθηκε σε κάθε τομέα: Στην πολιτική ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, στη δημοσιογραφία ως γενικός διευθυντής του ΑΠΕ και στο διαχρονικό του αγώνα για την ελεύθερη Κύπρο.

    [13] Ο ύμνος του Euro 2012

    To τραγούδι «Koko Euro Spoko» επέλεξαν οι Πολωνοί, μέσω τηλεοπτικής δημοσκόπησης, ως ύμνο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012. Το κομμάτι, που έχει αρχίσει να «μαγνητίζει» τα πλήθη στην Πολωνία, εκτελείται από τις «Jarzebina», μια ομάδα οκτώ μητέρων και γιαγιάδων από το χωριό Κότσουτζα, στην ανατολική Πολωνία. Ο Ζούλιουζ Γκλούσκι, εκπρόσωπος της UEFA στην Πολωνία, δήλωσε ότι το τραγούδι θα ακουστεί επισήμως στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, ανάμεσα στην Πολωνία και την Ελλάδα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 June 2012 - 8:30:29 UTC