Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ελπίζω ο ελληνικός λαός να επιλέξει το δρόμο του ευρώ
  • [02] Η Ι. Κοντούλη μιλάει στις 12 στην Amna Web TV
  • [03] Πρεμιέρα Euro με Εθνική Ελλάδος
  • [04] Έκκληση Ολάντ για μαζική προσέλευση στις κάλπες
  • [05] Παγκόσμια αύξηση των πρόωρων γεννήσεων
  • [06] Οι "Εκκλησιάζουσες" στην Επίδαυρο
  • [07] Κλείνει το αυστραλιανό εμπορικό γραφείο στην Αθήνα

  • [01] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ελπίζω ο ελληνικός λαός να επιλέξει το δρόμο του ευρώ

    Ελπίζω ότι στις 17 Ιουνίου η Ελληνική Δημοκρατία θα επιλέξει το δρόμο της παραμονής στη ζώνη του ευρώ και ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει με την ψήφο του αυτήν την κατεύθυνση.

    Αυτό δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κρίση στην Ισπανία δεν συνδέεται ούτε επηρεάζει το ελληνικό ζήτημα.

    Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ακόμη ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ισπανικό τραπεζικό τομέα, αν η Μαδρίτη υποβάλει αίτημα προς την κατεύθυνση αυτή.

    [02] Η Ι. Κοντούλη μιλάει στις 12 στην Amna Web TV

    Η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη θα μιλήσει στη Web TV του ΑΜΠΕ σήμερα στις 12.00.

    Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στην Ι. Κοντούλη μέσω twitter (@amna_news με hashtag #Kontouli_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Η αποκλειστική συνέντευξη της κας Κοντούλη θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [03] Πρεμιέρα Euro με Εθνική Ελλάδος

    Οι ώρες, πλέον, μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2012. Όπως το 2004 στην Πορτογαλία και το γήπεδο «Ντραγκάο» του Πόρτο, έτσι και σήμερα στην Πολωνία και το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, το «Narodowy Stadion», η εθνική Ελλάδας θα τεθεί αντιμέτωπη της (συν)διοργανώτριας του Euro 2012, στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 14ης διοργάνωσης.

    Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Τοροσίδης έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και θα είναι στη διάθεσή του. Ο Πορτογάλος έχει δουλέψει πολύ στην τακτική στο διάστημα που προηγήθηκε, εστιάζοντας ιδιαιτέρως στη σωστή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, τις αντεπιθέσεις, την επιθετική ανάπτυξη και το τελείωμα των φάσεων.

    Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η κατάσταση δεν θα χαρακτηριζόταν ιδανική. Οι γκρίνιες για τη χρησιμοποίηση μη «γηγενών» ποδοσφαιριστών (Ομπρανιάκ, Πολάνσκι) έχει ξεφύγει από τα αποδυτήρια της εθνικής, διχάζοντας τους φιλάθλους, ενώ ο Φράντισεκ Σμούντα φαίνεται (και είναι) αγχωμένος ενόψει της πρεμιέρας, αφού οι συμπατριώτες του δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από τη νίκη.

    Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), με διαιτητή τον Ισπανό Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ, Χουάν Κάρλος Χιμένεθ και βοηθούς τελικής γραμμής τους Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, Κάρλος Κλος Γκόμεθ.

    [04] Έκκληση Ολάντ για μαζική προσέλευση στις κάλπες

    Ο Σοσιαλιστής Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε χθες τους εκλογείς στη χώρα, και ειδικά όσους αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, να πάνε μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν την Κυριακή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

    «Καλώ τους Γάλλους να ψηφίσουν», είπε ο Ολάντ σε μια επίσκεψή του σε ένα σχολείο στην Ουάζ, στη βόρεια Γαλλία. «Τους καλώ να [μας] δώσουν μια μεγάλη πλειοψηφία, στέρεη και συνεκτική», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της OpinionWay/Fiducial το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και οι σύμμαχοί του που τοποθετούνται αριστερότερα στο πολιτικό φάσμα θα καταλάβουν από 290 ως 320 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, ξεπερνώντας το όριο των 289 εδρών που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Παγκόσμια αύξηση των πρόωρων γεννήσεων

    Μία συνεχής αύξηση στις πρόωρες γεννήσεις καταγράφεται τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ενώ το φαινόμενο παρατηρείται και στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία.

    Στη χώρα μας η αύξηση των πρόωρων γεννήσεων μεταξύ 1990 και 2010 υπολογίζεται σε 1,9%.

    Οι πρόωρες γεννήσεις είναι η κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου των νεογέννητων παιδιών και η δεύτερη σημαντικότερη αιτία θανάτου -μετά την πνευμονία- για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, προκαλώντας περίπου 1,1 εκατ., θανάτους κάθε χρόνο.

    [06] Οι "Εκκλησιάζουσες" στην Επίδαυρο

    Μία ακόμα πολιτική κωμωδία - σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, στην οποία για άλλη μια φορά, μετά τη «Λυσιστράτη», τάσσεται υπέρ των γυναικών, είναι οι «Εκκλησιάζουσες», που θα παρουσιαστούν στις 27 και 28 Ιουλίου στην Επίδαυρο.

    Σύμφωνα με την ιστορία, που ενδεχομένως την έγραψε το 391 ή το 392 π.Χ., οι γυναίκες, αξημέρωτα, στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες βέβαια, σύμφωνα με το σχέδιο της Πραξαγόρας, πετυχαίνουν να δοθεί η εξουσία στις ίδιες, τελευταία ελπίδα για να σωθεί η πόλη από το ναυάγιο. Πώς θα είναι η ζωή από δω κι εμπρός; Γλέντι, κοινοκτημοσύνη σε όλα, ακόμα και στον έρωτα, αφού ο νόμος παρεμβαίνει για να διορθώσει τη φύση, δίνοντας δικαιώματα στους μη προνομιούχους ή, καλύτερα, στις μη προνομιούχες, τις γριές και τις άσχημες.

    Κάπως έτσι τραβάει το σχοινί ο Αριστοφάνης, σκορπίζοντας απλόχερα κωμικό υλικό μέσα στους αιώνες, χωρίς να ξέρουμε καλά καλά αν αγαπάει τις γυναίκες κι αν αντιδρά στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της εποχής του.

    [07] Κλείνει το αυστραλιανό εμπορικό γραφείο στην Αθήνα

    Την απογοήτευσή τους εκφράζουν ομογενείς επιχειρηματίες για την απόφαση του Αυστραλού υπουργού Εμπορίου, Κρέγκ Έμερσον, να κλείσει το αυστραλιανό εμπορικό γραφείο αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

    Η αυστραλιανή κυβέρνηση, που διαθέτει 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την προώθησή των προϊόντων της στο εξωτερικό, αποφάσισε να κλείσει το γραφείο της Αθήνας και «να επικεντρωθεί σε άλλες αγορές». Και αυτό σε μια περίοδο που δημιουργείται Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας.

    Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Μελβούρνη, Γιώργος Ηλιόπουλος, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το κλείσιμο του γραφείο της Austrade στην Αθήνα. «Είναι πολύ σημαντικό γραφείο, μας προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες και θα ζητήσουμε από τον υπουργό να αναθεωρήσει την απόφασή του», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 June 2012 - 6:30:31 UTC