Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομαλοποιείται η χορήγηση φαρμάκων στους βαρέως πάσχοντες ασθενείς
  • [02] Ερντογάν: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα

  • [01] Ομαλοποιείται η χορήγηση φαρμάκων στους βαρέως πάσχοντες ασθενείς

    Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα φαρμακεία στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, παράλληλα με τα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαθέτουν τις προγραμματισμένες ποσότητες για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα των βαρέως πασχόντων ασθενών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις δύο πρώτες ημέρες χορήγησης των επιπλέον φαρμάκων εξυπηρετήθηκαν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ πάνω από 5.000 ασφαλισμένοι με χρόνιες παθήσεις.

    Διευκρινίζεται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ διαθέτουν συγκεκριμένα σκευάσματα που ορίζει η νομοθεσία. Για το λόγο αυτό οι ασφαλισμένοι πρέπει πρώτα να ενημερώνονται σχετικά με τα σκευάσματα που χορηγούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού και τα σημεία χορήγησης, είτε από τους ιατρούς, είτε κάνοντας χρήση της τηλεφωνικής γραμμής 184 και της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ,είτε στα κατά τόπους φαρμακεία του Οργανισμού και τις Υγειονομικές Μονάδες. «Οι ασθενείς θα πρέπει έγκαιρα να ειδοποιούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ώστε να γίνεται η παραγγελία των φαρμάκων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [02] Ερντογάν: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα

    Εμφανώς πιο προσεκτικός σε σχέση με προχτεσινή δήλωσή του ήταν σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη χώρα μας, λέγοντας «είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα».

    Μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντενιζλί της Τουρκίας, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αφορμή της δήλωσης που είχε κάνει ο ίδιος πριν από δύο μέρες.

    «Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε πει πως η οικονομία της Ελλάδας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν και τόνισε: «Πριν από ένα χρόνο, κατά την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, ο Κιλιτσντάρογλου είχε πει ?εμείς θα σώσουμε και την οικονομία της Ελλάδας?, με αποτέλεσμα μια ελληνική εφημερίδα να γράψει ?κράτα Γιώργο έρχεται ο Κιλιτσντάρογλου?. Φαίνεται ο Κιλιτσντάρογλου έσωσε την Ελλάδα κι εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι».

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου «αδικία», αφού, όπως είπε, «οικονομολόγοι ακόμη και από τις πιο απόμακρες χώρες εκτιμούν την Τουρκία».

    Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «η ΕΕ χρηματοδότησε την Ελλάδα με 100 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει» και συνέχισε: «Αλλά δεν μπορεί. Τώρα προσφεύγει εκ νέου σε εκλογές. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γειτονική μας Ελλάδα και δεν είμαστε αδιάφοροι προς τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει. Ο πολιτισμός μας ορίζει ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε χορτάτοι όταν πεινά ο γείτονας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 June 2012 - 18:30:27 UTC