Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η καλή διατροφή επηρεάζει την ψυχική υγεία
  • [02] Σε δημοπρασία ένας από τους πρώτους Apple υπολογιστές
  • [03] Θανάσιμα τραυματισμένη εντοπίστηκε 39χρονη στον Κορυδαλλό
  • [04] Κύπρος: Θέματα ενέργειας στο επίκεντρο συνομιλιών με το Ισραήλ
  • [05] Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Αθηνών με το ανατρεπτικό δίδυμο Τσίμερμαν και Ντε Περό

  • [01] Η καλή διατροφή επηρεάζει την ψυχική υγεία

    Η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση επηρεάζουν την ψυχική υγεία και δρουν αποτρεπτικά στην εμφάνιση και εξέλιξη της κατάθλιψης και της διπολικής διαταραχής.

    «Η φυσική κατάσταση, το σωματικό βάρος και η ψυχική υγεία έχουν άμεση σύνδεση», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο ψυχολόγος, Γιάννης Μάλλιαρης, ιδρυτής της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης.

    Τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα, τριπτοφάνη, βιταμίνες Β και C και ιχνοστοιχεία επηρεάζουν την ψυχική υγεία. Λιπαρά ψάρια, ιχθυέλαια, λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά συγκαταλέγονται στα τρόφιμα που είναι αναγκαίο να εντάσσουν όλοι στη διατροφή τους. «Σημαντική είναι και η ποιότητα της διατροφής, δηλαδή η λήψη μικρών και συχνών γευμάτων που οδηγούν στη μείωση των μεταγευματικών υπογλυκαιμιών, οι οποίες αλλάζουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά του ανθρώπου», επισημαίνει η διατροφολόγος, Ειρήνη Μάνθου, συνεργάτιδα της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης.

    Η σχέση της διατροφής με την ψυχική υγεία είναι αμφίδρομη, καθώς είναι γεγονός ότι και η κακή ψυχική υγεία επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά, καθώς έχει παρατηρηθεί σε περιόδους κατάθλιψης ή διπολικής διαταραχής η υιοθέτηση κακών διατροφικών συνηθειών.

    Όπως προσθέτει η κ. Μάνθου, στην καλή ψυχική υγεία συντελεί και η σωματική άσκηση, μέσω της οποίας παράγονται ενδορφίνες, που μπορούν να αποτρέψουν την κατάθλιψη, αλλά και η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. «Οι υπέρβαροι αντιμετωπίζουν συχνότερα κατάθλιψη», διευκρινίζει ο κ. Μάλλιαρης.

    Εφορμώντας από τη σύνδεση ψυχικής υγείας με τη σωματική άσκηση και τη διατροφή, η Ελληνική Διπολική Οργάνωση διοργανώνει εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων συναισθηματικής και σωματικής κατάστασης από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Οι εξετάσεις θα προσφέρονται εντελώς δωρεάν από εθελοντές ψυχολόγους και διατροφολόγους της ΕΔΟ, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (210-8815970).

    [02] Σε δημοπρασία ένας από τους πρώτους Apple υπολογιστές

    Ένας από τους πρώτους υπολογιστές Apple, που κατασκευάστηκαν από τον ίδιο τον Στιβ Ουόζνιακ στο γκαράζ του πατρικού του Στιβ Τζομπς, ετοιμάζεται να βγει σύντομα σε δημοπρασία και η τιμή του αναμένεται να φτάσει τα 180.000 δολάρια.

    Η ιστορική ηλεκτρονική συσκευή παρουσιάστηκε στο δημοπρατήριο Sotheby's της Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων αντικειμένων, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στις 15 Ιουνίου.

    Οι χρήστες των σύγχρονων υπολογιστών είναι πιθανό να εκπλαγούν με την εμφάνιση του Apple 1, ο οποίος διατέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1976 προς 666,66 δολάρια.

    Πριν από την εμφάνιση του συγκεκριμένου υπολογιστή, οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν πακέτα που εμπεριείχαν τα τρανζίστορ και τσιπ για να συνθέσουν τους δικούς τους υπολογιστές, ο Apple 1 όμως ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε με πλήρη βάση κυκλωμάτων. Πάραυτα, οι χρήστες θα έπρεπε να προμηθεύονται τις δικές τους θήκες, πληκτρολόγια, οθόνες και πηγές ενέργειας.

    [03] Θανάσιμα τραυματισμένη εντοπίστηκε 39χρονη στον Κορυδαλλό

    Νεκρή με τραύμα στο λαιμό, πιθανόν από αιχμηρό αντικείμενο, βρέθηκε μέσα στο σπίτι της στην οδό Σουλίου 48 στον Κορυδαλλό μια 39 χρονη.

    Την άτυχη γυναίκα βρήκε η ανήλικη κόρη της.

    Η αστυνομία που έφθασε στο τόπο του συμβάντος, βρήκε ένα μαχαίρι, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

    Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πειραιά, η οποία έχει συλλέξει στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

    [04] Κύπρος: Θέματα ενέργειας στο επίκεντρο συνομιλιών με το Ισραήλ

    Πιθανές συνεργασίες σε θέματα ενέργειας θα συζητήσει με όλους τους αρμόδιους παράγοντες του Ισραήλ, όπου μεταβαίνει απόψε, ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

    Μεταξύ άλλων, στην εφ' όλης της ύλης διαπραγμάτευση, αναμένεται να συζητηθεί και η ενδιάμεση λύση, δηλαδή κατά πόσον είναι συμφέρουσα η μεταφορά στην Κύπρο φυσικού αερίου από το Ισραήλ ή άλλη γειτονική χώρα, πριν από την έναρξη εκμετάλλευσης της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

    Ο κύριος Συλικιώτης αποκάλυψε στο ΡΙΚ ότι σε ένα περίπου μήνα θα αρχίσουν εντατικές διαπραγματεύσεις για το φυσικό αέριο με τη Νoble.

    Ανέφερε επίσης ότι θα προχωρήσει στο διορισμό των μελών της Διαπραγματευτικής Ομάδας, η οποία όπως είπε, θα είναι ολιγομελής.

    Ο υπουργός Εμπορίου χαρακτήρισε καθοριστικές για την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου, τις επόμενες λίγες εβδομάδες.

    [05] Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Αθηνών με το ανατρεπτικό δίδυμο Τσίμερμαν και Ντε Περό

    Αυλαία σήκωσε χθες βράδυ το Φεστιβάλ Αθηνών με ένα από τα πιο συναρπαστικά και ιδιοφυή καλλιτεχνικά δίδυμα των ημερών μας, τους Ελβετούς Μάρτιν Τσίμερμαν και Ντιμιτρί Ντε Περό να παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή, με τίτλο "Hans was Heiri", στο κτίριο Η της Πειραιώς 260. Με θερμά χειροκροτήματα, σφυρίγματα αλλά και πολλά "μπράβο", επιβράβευσε την παράσταση το κοινό, που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα.

    Με χιούμορ και ποιητική διάθεση, το ανατρεπτικό δίδυμο από την Ελβετία επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών για να "παραμορφώσει τα πράγματα". Στο νέο τους έργο "Hans was Heiri" (μία έκφραση που σημαίνει "τελικά είναι όλοι ίδιοι"), συνδυάζουν αριστοτεχνικά πρωτότυπη μουσική, χορό, τραγούδι και ακροβατικά μέσα σε ένα σκηνικό σπίτι που περιστρέφεται διαρκώς, φέρνοντας τα πάνω -κάτω.

    Πλαισιωμένοι από πέντε ακόμη ερμηνευτές, οι δύο καλλιτέχνες σχολιάζουν με χιούμορ την ανθρώπινη κατάσταση, αναζητώντας το όνειρο στην πραγματικότητα.

    Η παράσταση θα συνεχιστεί έως και τις 11 Ιουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 June 2012 - 8:30:27 UTC