Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει κίνδυνος αν συνεχισθεί η πολιτική της κυβέρνησης Μόντι
  • [02] Παραιτούνται οι νεφρολόγοι από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου
  • [03] Αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς
  • [04] Επίθεση σε περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγ.Παρασκευή
  • [05] Μέλος σπείρας πλαστογράφων επιχείρησε να σκοτώσει γυναίκα αστυνομικό
  • [06] Οι κρίσεις πλήττουν τους φτωχότερους, σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε
  • [07] Το 69% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη
  • [08] «Οι Έλληνες θέλουν το ευρώ υπό συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να ζει» δήλωσε ευρωβουλευτής
  • [09] Όσμπορν: "Η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη"
  • [10] ΗΠΑ: Μία 62χρονη θύμα των πυρκαγιών στο Κολοράντο
  • [11] «Κλείνει» τον Νούνο Ασίς η Ομόνοια

  • [01] Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει κίνδυνος αν συνεχισθεί η πολιτική της κυβέρνησης Μόντι

    Η Ιταλία δεν θα βρεθεί σε κίνδυνο εάν συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Stampa ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    "Εάν η Ιταλία συνεχίσει στον δρόμο στον οποίο έχει δεσμευθεί με τον Μόντι, δεν θα υπάρξουν κίνδυνοι", βεβαιώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη στιγμή που η Ιταλία βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο των αγορών, που φοβούνται ότι η Ιταλία θα είναι το επόμενο ντόμινο της ευρωζώνης το οποίο θα πέσει, αφού η Ισπανία δέχθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη στήριξη του τραπεζικού της τομέα.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [02] Παραιτούνται οι νεφρολόγοι από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου

    Παραιτούνται από σήμερα οι νεφρολόγοι από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο Οργανισμό λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος -πρόταση του υπουργείου Υγείας- την οποία ο διοικητής Γιώργος Μοσχοβάκης χαρακτηρίζει ως «πρόχειρη» και τον Οργανισμό ως «περιοριστικό» για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

    Η αναστάτωση στους ασθενείς είναι μεγάλη, η αγωνία για τους νεφροπαθείς έντονη, οι ανάγκες του νοσοκομείου τεράστιες, οι ελλείψεις δραματικές και το μέλλον βιωσιμότητας του νοσοκομείου λόγω της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τμήματά του, αβέβαιο. Την ίδια ώρα η «κραυγή» της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, προβληματίζει τοπικές αρχές, φορείς και κοινωνία:

    "Ο νέος οργανισμός εξαφανίζει το Πνευμονολογικό τμήμα, το ΩΡΛ και το Νεφρολογικό, 20 κλίνες, 19 γιατρούς, 19 νοσηλευτές, 90 διοικητικούς και τεχνικούς και κάνει αδύνατη τη λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και της Μονάδας Περιτοναϊκής Κάθαρσης"

    [03] Αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς

    Την αποφασιστικότητα του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ, να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, διακηρύσσει ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στους Financial Times, και τονίζει πως τη Δευτέρα «ξεκινά η νέα εποχή».

    «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν είπε την προηγούμενη Παρασκευή "ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναπτυχθούμε τώρα, ακόμη κι αν "κλειδώσουμε" σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταθεροποίησης του χρέους και των ελλειμμάτων μας, και ας αρχίσουμε να τα μειώνουμε με σταθερό, λογικό τρόπο"», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Αυτό ισχύει και για τη δική μου χώρα. Η ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι τώρα ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ».

    Εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι με την εντολή που θα πάρει την Κυριακή από τον ελληνικό λαό «θα αναλάβουμε άμεσα δράση για να βάλουμε ένα τέλος στα διεφθαρμένα και ανεπαρκή πολιτικά και κανονιστικά συστήματα της Ελλάδας, που έχουν λεηλατήσει την οικονομία μας τις τελευταίες δεκαετίες».

    [04] Επίθεση σε περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγ.Παρασκευή

    Επίθεση σε περίπτερο του ΚΚΕ πραγματοποίησαν άγνωστοι, χθες το βράδυ, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

    Οι δράστες προξένησαν φθορές και τραυμάτισαν δύο μέλη του κόμματος που βρίσκονταν στο περίπτερο.

    Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

    Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής.

    [05] Μέλος σπείρας πλαστογράφων επιχείρησε να σκοτώσει γυναίκα αστυνομικό

    Άγριες σκηνές εκτυλίχτηκαν, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής προχτές στην Κυψέλη, όπου 43χρονος, μέλος σπείρας πλαστογράφων, επιχείρησε να δολοφονήσει γυναίκα αστυνομικό και στη συνέχεια και άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Η αστυνομικός σώθηκε χάρη στο γεγονός ότι είχε προνοήσει να είναι ασφαλισμένο το πιστόλι της.

    Τελικά συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 42 και 51 ετών, και ο 43χρονος, συριακής υπηκοότητας.

    Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, απλή σωματική βλάβη, απειλή, πλαστογραφία, αδικήματα περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [06] Οι κρίσεις πλήττουν τους φτωχότερους, σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί αύριο στο περιοδικό Stern, ότι τα πράγματα "σπανίως εξελίσσονται με δίκαιο τρόπο σε περίπτωση κρίσης" και ότι τα πιο αδύναμα τμήματα του πληθυσμού είναι και τα περισσότερο εκτεθειμένα.

    "Ο άνθρωπος του δρόμου υποφέρει και οι πλουσιότεροι έχουν πάρει τα μέτρα τους", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δηλώνει ότι "πραγματικά συμπονά τον άνθρωπο του δρόμου στην Ελλάδα". "Δεν ήταν εύκολη η περικοπή του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, όταν σκέφτεται κανείς όλους αυτούς του ιδιοκτήτες γιοτ", λέει και προσθέτει ότι, όμως, ήταν αναπόφευκτη: "Εάν η χώρα θέλει να ξαναγίνει ανταγωνιστική, (ο κατώτατος μισθός) πρέπει να μειωθεί".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Το 69% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

    Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη επιθυμεί το 69% των Γερμανών, ενώ την παραμονή της μόλις το 17%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία YouGov.

    Ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες θα αποχωρήσουν τελικά από την ζώνη του κοινού νομίσματος, αλλά το 21% εκτιμά ότι ούτως ή άλλως το ευρώ δεν θα επιβιώσει και ότι τα επόμενα δέκα χρόνια τα κράτη- μέλη θα επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα.

    Η έρευνα καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, έντονο ευρωσκεπτικισμό εκ μέρους των Γερμανών, καθώς το 52% απαντά ότι, σε περίπτωση δημοψηφίσματος, θα επέλεγε την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 29% θα ψήφιζε αρνητικά.

    [08] «Οι Έλληνες θέλουν το ευρώ υπό συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να ζει» δήλωσε ευρωβουλευτής

    «Ο ελληνικός λαός θέλει να μείνει στο ευρώ, αλλά θέλει να έχει και τις απαραίτητες συνθήκες για να ζήσει», είπε, ενώπιον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η πρόεδρος της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμερ.

    Απαντώντας σε δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι «θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, αρκεί να σεβασθεί τις δεσμεύσεις της», η κ.Τσίμερ, διαμήνυσε στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, ότι θα πρέπει να πάψουν να εκβιάζουν τους 'Ελληνες ψηφοφόρους, με την απειλή εξόδου της χώρας τους από το ευρώ.

    [09] Όσμπορν: "Η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη"

    Η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ώστε να πειστεί η Γερμανία να χορηγήσει περισσότερα χρήματα για να σωθεί το ευρώ, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

    Η Γερμανία, ως μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, κρατά το κλειδί για το πώς μπορούν να σωθούν οι προβληματικές, περισσότερο αδύναμες οικονομίες και για το αν η Ευρώπη τελικά θα μπορέσει να συμφωνήσει για τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης.

    Η Βρετανία και η υπόλοιπη ΕΕ έχουν επανειλημμένα συγκρουστεί για τους τρόπους επίλυσης της κρίσης, με το Λονδίνο να αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τραπεζική ένωση της ευρωζώνης.

    "Τελικά δεν ξέρω μήπως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, ώστε η ευρωζώνη να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιβιώσει το νόμισμά της", επισήμανε ο κ. Όσμπορν στους Times.

    "Απλώς δεν ξέρω αν η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας για να εξηγήσει στον κόσμο γιατί πρέπει να κάνει ορισμένα πράγματα όπως η τραπεζική ένωση, τα ευρωομόλογα και άλλα που συνδέονται άμεσα με αυτά", υπογράμμισε.

    Την Τρίτη, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι επισήμανε πως η ΕΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αν τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [10] ΗΠΑ: Μία 62χρονη θύμα των πυρκαγιών στο Κολοράντο

    Χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν από χθες τις προσπάθειες κατάσβεσης 19 πυρκαγιών οι οποίες μαίνονται στο δυτικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με τις δύο, στο Κολοράντο και στο Νέο Μεξικό, να έχουν ήδη απανθρακώσει χιλιάδες εκτάρια δασικών εκτάσεων και να έχουν στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου.

    Η πυρκαγιά στο Κολοράντο ?η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Φορτ Κόλινς, περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντένβερ? στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου, μιας γυναίκας 62 ετών η οποία βρέθηκε μέσα στο απανθρακωμένο ξύλινο εξοχικό σπίτι της.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [11] «Κλείνει» τον Νούνο Ασίς η Ομόνοια

    Σημαντική μεταγραφική επιτυχία έχει στα σκαριά η Ομόνοια, καθώς είναι στις τελικές επαφές για την απόκτηση του Νούνο Ασίς, ο οποίος αναμένεται ν' αποτελέσει την έκτη καλοκαιρινή μεταγραφή της κυπριακής ομάδας. Ο 34χρονος διεθνής Πορτογάλος μέσος θα μείνει ελεύθερος από την Γκιμαράες, έχοντας συμφωνήσει προφορικά εδώ και μέρες με τους «πράσινους».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 June 2012 - 10:30:32 UTC