Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Ολάντ: "Η ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί ρήξη"
  • [02] Αθώοι Εφραίμ, Αρσένιος και η Μ. Ψάλτη
  • [03] Ο Βαρέλα λύτρωσε την Πορτογαλία
  • [04] Φ. Κουβέλης: Στις 18 Ιουνίου να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ
  • [05] Επτά απαντήσεις διεξόδου από την κρίση κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι
  • [06] Παράταση για τα ανενεργά μπλοκάκια
  • [07] Θλάση ο Χαλκιάς, χάνει τον αγώνα με τη Ρωσία
  • [08] Δανία-Πορτογαλία 1-2 στο ημίχρονο

  • [01] Φ. Ολάντ: "Η ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί ρήξη"

    «Η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από ορισμένες χώρες ως ρήξη» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του MEGA και συμπλήρωσε πως «αν οι Έλληνες δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, υπάρχουν χώρες που θα θέσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».

    «Εγώ δεν θα στηρίξω αυτή την υπόθεση» επισήμανε, εξηγώντας ότι ο ίδιος, έχοντας θέσει την ανάπτυξη ως προτεραιότητα, θα στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι «η ίδια η Ελλάδα θα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» καθώς «τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί, δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση».

    «Επικαλέστηκα» πρόσθεσε «ενώπιον των ομολόγων μου τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της Ελλάδας».

    Σέβομαι, είπε, τον ελληνικό λαό και την άσκηση του κυριαρχικού του δικαιώματος. Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης.

    Ερωτηθείς για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, απάντησε ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει πιέσεις, ούτε θα εκφράσει απειλές, ενώ για την στήριξη των ισπανικών τραπεζών, ανέφερε ότι αυτή δεν έγινε «για να χειριστούμε καλύτερα την περίπτωση της Ελλάδας αργότερα».

    [02] Αθώοι Εφραίμ, Αρσένιος και η Μ. Ψάλτη

    Αθώοι κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο η δικαστής Μαρία Ψάλτη, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος για κατηγορία που αφορά στην καθυστέρηση δημοσίευσης της απόφασης του πρωτοδικείου Ροδόπης που δικαίωνε, κατά πλειοψηφία, το δημόσιο στη δικαστική διαμάχη για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων.

    Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης που είχε καταδικάσει σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή την εφέτη Μαρία Ψάλτη, τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο. Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης η δικαστής κρίθηκε ένοχη για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση δεν έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, περιέχει ασαφείες, στερείται νόμιμης βάσης και ερμηνεύει εσφαλμένα την εφαρμογή του νόμου. Για αυτό και δέχθηκε ότι αφού δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη πρέπει να κηρυχθεί αθώα η φυσική αυτουργός της παράβασης καθήκοντος, δηλαδή η δικαστής Μ. Ψάλτη και να κηρυχθούν επίσης αθώοι οι καταδικασθέντες ως ηθικοί αυτουργοί της.

    Ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει και το θέμα της διαρροής του απορρήτου της διάσκεψης, για το οποίο επίσης είχαν καταδικαστεί η δικαστής, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος. Αναιρώντας την πρώτη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της δικαστού, του ηγούμενου και του μοναχού, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν στοιχειοθετείται παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως από την τυχόν γνωστοποίηση του αποτελέσματος μόνο της διάσκεψης ενός δικαστηρίου (χωρίς τις διεργασίες, τις νομικές σκέψεις κ.λπ. των δικαστών). Η γνωστοποίηση αυτή, σύμφωνα με την απόφαση, δεν αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη, αφού πρόκειται για στοιχεία τα οποία θα περιληφθούν στην απόφαση που θα δημοσιευθεί στη συνέχεια.

    [03] Ο Βαρέλα λύτρωσε την Πορτογαλία

    Με γκολ του Σιλβέστρε Βαρέλα τρία λεπτά πριν το τέλος, η Πορτογαλία νίκησε 3-2 τη Δανία στο Λβιβ, στο πλαίσιο του β΄ ομίλου του EURO 2012.

    Οι Πέπε (24΄) και Ποστίγκα (36΄) έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους Ιβηρες, ισοφάρισε ο Νίκλας Μπέντνερ με κεφαλιές στο 41΄ και το 80΄ και ο Βαρέλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 87΄, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα.

    [04] Φ. Κουβέλης: Στις 18 Ιουνίου να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ

    Να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Αριστερά και να την αναδείξουν τρίτη εκλογική δύναμη κάλεσε τους πολίτες ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Θησείο.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη στις 18 Ιουνίου να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική και σταθερή που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και προσκάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός, στη σύνοδο κορυφής στις 28 Ιουνίου, συγκροτώντας έτσι εθνικό μέτωπο.

    [05] Επτά απαντήσεις διεξόδου από την κρίση κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

    Επτά συγκεκριμένες απαντήσεις στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, και κυρίως για την αντιμετώπιση της ανεργίας που «διαλύει την κοινωνική συνοχή», κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) στην αποψινή κεντρική τους προεκλογική εκδήλωση.

    Τα εφιαλτικά στοιχεία, όπως τόνισαν στις ομιλίες τους οι δύο επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη και του ψηφοδελτίου επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, που δείχνουν διαρκή αύξηση των ανέργων παράλληλα με τη συμπίεση των μισθών και των συντάξεων, ζητούν από όλους επείγουσες και ουσιαστικές απαντήσεις.

    Οι προτάσεις των ΟΠ για ριζικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας με πράσινη στροφή, όπως ανέφεραν, μπορούν να στηρίξουν πλήθος θέσεων εργασίας που σήμερα απειλούνται, αλλά και να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες, ενώ μπορούν να δώσουν ουσιαστική ανάσα και στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πρέπει να αποτελέσουν κι αυτές ζωτικό μέρος της λύσης.

    Βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη με εξοικονόμηση ενέργειας και στροφή σε Ανανεώσιμες Πηγές, αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, Κοινωνική Οικονομία, είναι ο πρώτος βασικός πυλώνας που προτείνουν ενώ ακολουθούν, μεταξύ άλλων, η συμβουλευτική και χρηματοδοτική στήριξη όσων ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν δική τους δουλειά, ιδιαίτερα των νέων, επί πλέον κριτήρια διαβάθμισης του ΦΠΑ, αφορολόγητο ποσό στη φορολογία κερδών ανά θέση εργασίας, συμπίεση ενοικίων και κόστους στέγασης των επιχειρήσεων.

    [06] Παράταση για τα ανενεργά μπλοκάκια

    Παρατείνεται έως 16 Ιουλίου 2012 η προθεσμία για το κλείσιμο των βιβλίων όσων έχουν ανενεργά μπλοκ παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς στην οποία σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει ειδοποίηση από τη ΓΓΠΣ για την αναδρομική διακοπή του επαγγέλματος, που φαίνεται ότι ασκούσαν στο παρελθόν, μπορούν να προσέλθουν στις ΔΟΥ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσής τους (16.07.2012) και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να αποδείξουν τη διακοπή επαγγέλματος, προκειμένου να μη βεβαιωθεί το τέλος επιτηδεύματος. Η αρχική προθεσμία έληγε κανονικά αύριο.

    [07] Θλάση ο Χαλκιάς, χάνει τον αγώνα με τη Ρωσία

    Θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού είναι η διάγνωση για τον τραυματισμό του Κώστα Χαλκιά, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Τσεχία. Η εκτίμηση ως προς την επάνοδό του κάνει λόγο για δέκα ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Ρωσία, οπότε η εθνική μένει με γκολκίπερ τους Σηφάκη και Τζόρβα.

    Ο Χαλκιάς παρέμεινε στο ξενοδοχείο σήμερα, ενώ ο Σαμαράς, που εμφανίζεται πολύ κουρασμένος, ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης.

    [08] Δανία-Πορτογαλία 1-2 στο ημίχρονο

    Η Πορτογαλία προηγείται 2-1 της Δανίας στο ημίχρονο, στη 2η αγωνιστική του EURO 2012 (Β΄ όμιλος). Τα τέρματα για τους Ιβηρες πέτυχαν οι Πέπε (24΄), Ποστίγκα (36΄) ενώ για την ομάδα του Μόρτεν Ολσεν μείωσε ο Μπέντνερ στο 41΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 June 2012 - 18:30:35 UTC