Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αν βγούμε από το ευρώ, η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Τη Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή
  • [03] Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Βάγια Θηβών
  • [06] Ισπανία-Ιρλανδία 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αν βγούμε από το ευρώ, η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη

    «Συγκλονιστικό» χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, επειδή μέσω της συνέντευξης του στο MEGA, προειδοποίησε τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν χώρες της Ε.Ε. που καιροφυλακτούν να κάνει κάποια παρασπονδία για να τη βγάλουν εκτός ευρώ.

    Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και αναρωτήθηκε: «Τι θα πει ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας; Ταμπού είναι η καταστροφή της χώρας και δεν τη ρισκάρουμε με τίποτε».

    Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «παίζει με την Ελλάδα». Σημείωσε πως το διαπίστωσε και ο ίδιος, ότι υπάρχει μια μειοψηφία χωρών στην Ε.Ε. που περιμένει την ευκαιρία να δείξει στην Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ, όμως, όπως τόνισε, η πλειοψηφία των χωρών θέλει τη χώρα μας στο ευρώ. Πρόσθεσε πως αυτά που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι «παραμύθια της Χαλιμάς» και προειδοποίησε πως αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τότε η καταστροφή που θα συμβεί δεν διορθώνεται. Δεν υπάρχει τρόπος ύστερα από 6 μήνες να επιστρέψει στο ευρώ, επισήμανε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας: «Αν βγούμε από το ευρώ, αν έρθουμε σε ρήξη με τους εταίρους, θα τιναχτούν όλα στον αέρα».

    «Η Ν.Δ. θέλει πραγματική ανάπτυξη, όχι ανάπτυξη με δανεικά» τόνισε, τέλος, ο κ. Σαμαράς.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Τη Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή

    Προσκλητήριο «πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας» προς τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από την ψήφο της 6ης Μαΐου και με γνώμονα το συμφέρον το δικό τους, των παιδιών τους και του τόπου, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια , εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «ο κύβος ερρίφθη» υπέρ του κόμματός του.

    Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι την Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή, η εποχή των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και γίνεται οριστικά παρελθόν το χρεοκοπημένο Μνημόνιο. Στην σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός αφήνει πίσω τα δύο κόμματα, που έκαναν σημαία τους το ψέμα για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, για να κλέψουν ψήφους. Μόνο με τον φόβο, γιατί όπως είπε, δεν έχουν τίποτα να προτείνουν στον λαό, παρά μόνο τον φόβο του καταστροφικού Μνημονίου. «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες», είπε ο κ.Τσίπρας και κατηγόρησε επίσης τα δύο κόμματα ότι είναι μήτρα τους η διαφθορά, μήτρα τους η διαπλοκή, μήτρα τους η καταστροφή» και ότι «λεηλάτησαν την Ελλάδα».

    Παράλληλα απευθυνόμενος προς τους κερδοσκόπους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους απανταχού κερδοσκόπους, τη Δευτέρα, μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη γιατί θα τα χάσετε».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Κυριακής ως δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, με ένα και μοναδικό δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

    [03] Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση

    «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, που θα κρατήσει την κοινωνία μας όρθια και την Ελλάδα ζωντανή», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

    Ο Φώτης Κουβέλης έκανε στην συνέχεια αναφορά στην στάση που κράτησε η Δημοκρατική Αριστερά κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών τονίζοντας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, κάναμε ό,τι πιστεύαμε ότι αντιστοιχεί στο συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει και στο μέλλον.

    Η Δημοκρατική Αριστερά, όπως είπε ο Φώτης Κουβέλης, έδωσε στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης του τόπου, με δύο βασικές θέσεις: να υπηρετεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ και από την επομένη των εκλογών ν' αρχίσει η σκληρή διαπραγμάτευση, προκειμένου η Ελλάδα ν' αποδεσμευτεί από το μνημόνιο. Μάλιστα όπως υπογράμμισε «είναι διαπραγματεύσιμο το μνημόνιο, ώστε να απομακρύνουμε τους ασφυκτικούς όρους».

    [04] Αλ. Παπαρήγα: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος

    «Ισχυρό ΚΚΕ» και «αντεπίθεση» του λαϊκού κινήματος, με στόχους την «αποδέσμευση» από όλους τους «ιμπεριαλιστικούς» οργανισμούς (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κ.α.) και τη «λαϊκή εξουσία» ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ.

    Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «ένα ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό» μπορεί να χαλάσει «τα σχέδια των βιομηχάνων, των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους» και «να βάλει στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», που το σύστημα θα χρησιμοποιήσει αύριο για το «τσάκισμα» των εργατικών αγώνων.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Βάγια Θηβών

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Βάγια Θηβών, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα μια ακόμα πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην ίδια περιοχή λίγο νωρίτερα. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι σε περιοχή με πουρνάρια στο 94ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας στην Υλίκη και έγινε αιτία να κλείσει για λίγο η εθνική οδός λόγω του καπνού.

    Μισή ώρα αργότερα σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων εκδηλώθηκε η δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή Βάγια, επίσης σε έκταση με πουρνάρια.

    Στο έργο της κατάσβεσης μέχρι το βράδυ έπαιρναν μέρος έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και η πυρκαγιά στην Υλίκη τέθηκε το απόγευμα υπό έλεγχο.

    Αυτή την ώρα, στο έργο της κατάσβεσης και στις δυο πυρκαγιές, παίρνουν μέρος 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

    [06] Ισπανία-Ιρλανδία 1-0 στο ημίχρονο

    "Μονόλογος" της Ισπανίας στο Γκντανσκ. Με γκολ του Φερνάντο Τόρες στο 4΄ οι παγκόσμιοι πρωταθλητές προηγούνται 1-0 της Ιρλανδίας στο ημίχρονο, στη 2η αγωνιστική του Γ΄ ομίλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2012 - 20:30:30 UTC