Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Η Α. Μέρκελ δεν θα βρίσκεται στο γήπεδο για τον αγώνα Γερμανία - Ελλάδα
  • [03] Αρνητικό για το λαό το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ΚΕ του ΚΚΕ
  • [04] Την Πέμπτη θα δικαστεί η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ
  • [05] Φέκτερ: Πιθανές οι προσαρμογές στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας

  • [01] Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές τουαυτή την ώρα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και στις 20.30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

    Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εντός της ημέρας, «με τις δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας», όπως δήλωσεστη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

    [02] Η Α. Μέρκελ δεν θα βρίσκεται στο γήπεδο για τον αγώνα Γερμανία - Ελλάδα

    Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, γνωστή ποδοσφαιρόφιλη, δεν θα μεταβεί στο Γκτανσκ της Πολωνίας προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ελλάδας για την προημιτελική φάση του Euro 2012, διότι την ίδια ώρα θα βρίσκεται στην Ρώμη.

    Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, η κυρία Μέρκελ «θα έπρεπε να διακτινισθεί», αφού την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Ρώμη, προσκεκλημένη του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. «Μπορεί να κάνει πολλά, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει και κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο κ. Στράιτερ αστειευόμενος.

    [03] Αρνητικό για το λαό το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ΚΕ του ΚΚΕ

    «Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου 2012 είναι αρνητικό για το λαό ο οποίος έχει δεχθεί καίρια πλήγματα από τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα», επισημαίνεται στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις μετεκλογικές εξελίξεις, ενώ η τελική εκτίμηση του από την ΚΕ του κόμματος θα ολοκληρωθεί, αφού συγκεντρωθούν γνώμες και υποδείξεις από τις οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ και αφού γίνουν συσκέψεις με οπαδούς και ψηφοφόρους του ΚΚΕ.

    Το ΚΚΕ επίσης «χαιρετίζει όλους εκείνους που άντεξαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και συσπειρώθηκαν στο κάλεσμα για να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια αποδυνάμωσής του», ενώ «εκτιμά και χαιρετίζει την ηρωική δράση των μελών του κόμματος και τις ΚΝΕ κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής εκλογικής αναμέτρησης».

    Στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνονται ως «καταρχήν ορατά αρνητικά σημεία» τα εξής:

    - Οι μεγάλες απώλειες του ΚΚΕ, σε αναντιστοιχία με την απήχηση των θέσεων και της δράσης του, μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που προβλέπονται. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, οι απώλειες της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ συντελέσθηκαν «κάτω από την πίεση του ρεύματος των αυταπατών και της λογικής του δήθεν μικρότερου κακού και του ανώδυνου και εύκολου δρόμου για την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης διαχείρισης της κρίσης στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων και της ενσωμάτωσης στην ΕΕ, η οποία θα καταφέρει να βάλει φρένο στην επιδείνωση της θέσης του λαού».

    [04] Την Πέμπτη θα δικαστεί η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ

    Για την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, πήρε προθεσμία να δικαστεί η εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ, η οποία κατηγορείται ότι άλλαζε ψηφοδέλτια στο 128ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας.

    Σήμερα, προσήχθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας, όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες υπεξαγωγής εγγράφων για αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

    Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ κατά τη διάρκεια του αυτόφωρου ζήτησε προθεσμία και η υπόθεση της θα εκδικαστεί στις 21 Ιουνίου.

    [05] Φέκτερ: Πιθανές οι προσαρμογές στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας

    Στη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τη μελλοντική νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, για μια προσαρμογή του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, αναφέρθηκε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να επιταχυνθούν ή να επισπευστούν διαδικασίες και να εξεταστεί τι πρέπει να γίνει, ώστε να μην συνεχιστεί η κατάθλιψη και να επιστρέψει πάλι η ελπίδα.

    Πρόσθεσε δε, πως δεν έχει νόημα μια αλλαγή ολόκληρου του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, ούτε και να τίθενται όλα υπό αμφισβήτηση και να ξεκινά κάποιος από «τον Αδάμ και την Εύα». Γι' αυτό τον λόγο και θα πρέπει να εξεταστεί το πώς μπορεί να προχωρήσει κανείς εντός του προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη την εσωτερική κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, υπογραμμίζει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών.

    Σύμφωνα με την κ. Φέκτερ, μόλις υπάρξει νέα ελληνική κυβέρνηση, η «τρόικα» θα μεταβεί στην Αθήνα για να προβεί σε ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης και να υποδείξει πού χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες, εντατικοποίηση ή δυνατότητες βελτίωσης της κατάστασης, ανάλογα με το αποτέλεσμα της ανάλυσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 June 2012 - 16:30:28 UTC