Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένοπλος κρατά ομήρους σε τράπεζα της Τουλούζης
  • [02] «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», δήλωσε ο Θ. Δρίτσας
  • [03] Θα ξαναστηθεί η κάλπη στο 18ο Εκλογικό Τμήμα, στα Εξάρχεια
  • [04] Δεν ήταν υπερβολικοί οι οροι του ελληνικού προγράμματος, εκτιμά ο Β. Σόιμπλε
  • [05] Μεγαλύτερη ενοποίηση, η λύση για την κρίση της Ευρωζώνης, αναφέρει ο οίκος Fitch
  • [06] Ζ.Κ.Γιούνκερ: Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει ανέγγιχτο
  • [07] Έχουν ξεκινήσει ενέργειες για επαναλειτουργία της Χάλκης, επαναλαμβάνει ο Μπαγίς
  • [08] Στην Σανγκάη Σενχούα o Ντρογκμπά

  • [01] Ένοπλος κρατά ομήρους σε τράπεζα της Τουλούζης

    Ένας άνδρας, που δηλώνει ότι ανήκει στην Αλ-Κάιντα, συνέλαβε ομήρους τέσσερα άτομα σήμερα το πρωί σε κατάστημα της γαλλικής τράπεζας CIC της Τουλούζης, της πόλης που το Μάρτιο είχε γίνει το θέατρο των φόνων του νεαρού γάλλου υποστηρικτή του τζιχάντ Μοχάμεντ Μεράχ, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

    Ο άνδρας, η ηλικία και η ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστές, μπήκε στην τράπεζα στις 10:10 (τοπική ώρα, 11:10 ώρα Ελλάδας) και κλείστηκε σ' αυτή με τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας.

    Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και όπου τελικά σκοτώθηκε από τους άνδρες της Raid, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας.

    Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, ο άνδρας που συνέλαβε σήμερα τους ομήρους απαίτησε την παρουσία της Raid. Στην αρχή της επίθεσής του έριξε ένα πυροβολισμό."Σχηματίζεται μια ομάδα για να αρχίσει το διάλογο" με τον άνδρα, δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης Μισέλ Βαλέ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», δήλωσε ο Θ. Δρίτσας

    «Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά αντιπολίτευση στηριγμένοι από τη μια μεριά στις προγραμματικές μας αρχές και από την άλλη στη συγκεκριμένη αξιολόγηση των πολιτικών επιλογών της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Δρίτσας, απαντώντας σε ερώτηση αν θα ενισχύσει ο ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, είπε μεταξύ άλλων: «Στα νέα δεδομένα και στις νέες συνθήκες, τα πράγματα θα δείξουν προς τα πού θα οδηγηθούν και αν θα χρειαστεί ο ελληνικός λαός να ξαναδώσει το "παρών" για νέες διεκδικήσεις... Οι κοινωνικοί αγώνες δεν γίνονται κατά παραγγελία και κατ' εντολή, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ποτέ οργανώσαμε από το μηδέν την κινητοποίηση των εργαζομένων, ούτε και επιχειρήσαμε να οικειοποιηθούμε αυτές τις κινητοποιήσεις. Στηρίξαμε και σταθήκαμε δίπλα στους αγώνες και τους ενισχύσαμε απέναντι σε κάθε είδους επιθέσεις που δέχτηκαν...», είπε.

    [03] Θα ξαναστηθεί η κάλπη στο 18ο Εκλογικό Τμήμα, στα Εξάρχεια

    Οι 539 εγγεγραμμένοι στο 18ο Εκλογικό Τμήμα, στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκε η εισβολή κουκουλοφόρων και το κάψιμο της κάλπης, θα κληθούν να ξαναψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιουνίου, προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

    Παρότι, το αποτέλεσμα των εκλογών στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα δεν παρουσιάζει, πλέον, κανένα ενδιαφέρον, καθώς δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα και να ανατρέψει τα διαμορφωμένα ποσοστά των κομμάτων, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε την επανάληψή τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, νομικοί του υπουργείου Εσωτερικών, δεν μπορούσαν, έως χθες, να αποφασίσουν για το αν θα έπρεπε να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία στο 18ο εκλογικό τμήμα των Εξαρχείων, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη στον εκλογικό νόμο για ένα ενδεχόμενο όπως αυτό που σημειώθηκε στις 17 Ιουνίου.

    Όπως αναφέρεται σε σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων, η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί στο ανωτέρω εκλογικό τμήμα, την προσεχή Κυριακή, 24 Ιουνίου.

    Η ψηφοφορία, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ.

    [04] Δεν ήταν υπερβολικοί οι οροι του ελληνικού προγράμματος, εκτιμά ο Β. Σόιμπλε

    «Δεν επιβαρύναμε υπερβολικά την Ελλάδα ούτε πρόκειται να το κάνουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι στο ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας έχουν διατυπωθεί υπερβολικές απαιτήσεις.

    «Είναι στο χέρι των Ελλήνων να λύσουν τα προβλήματά τους», τονίζει σε απόσπασμα συνέντευξής του στην εφημερίδα «Die Zeit» που προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, και σύμφωνα με το οποίο αρνείται ότι οι όροι του ελληνικού προγράμματος είναι πολύ σκληροί.

    Προβλέπει πάντως ότι η προετοιμασία της κοινής οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη θα ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα φαινόταν πριν από λίγο καιρό αδιανόητο.

    [05] Μεγαλύτερη ενοποίηση, η λύση για την κρίση της Ευρωζώνης, αναφέρει ο οίκος Fitch

    Η ένταση της συστημικής κρίσης που έχει ενσκήψει στην Ευρωζώνη είναι απίθανο να μειωθεί μέχρι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να διαμορφώσουν έναν αξιόπιστο οδικό χάρτη για τη συμπλήρωση της νομισματικής ένωσης με μία πολύ μεγαλύτερη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική ενοποίηση, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε ανακοίνωσή του.

    Στην ίδια ανακοίνωση, ο οίκος σημειώνει ότι "πιστεύει πως η νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μικρή διαφορά στις εκλογές της Κυριακής σημαίνει ότι μειώθηκε ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μίας άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

    Ο οίκος Fitch παρουσιάζει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έκανε την περασμένη εβδομάδα στις πρωτεύουσες των τεσσάρων σκανδιναβικών χωρών σε πάνω από 250 παράγοντες του χρηματοπιστωτικού τομέα - επενδυτές, ασφαλιστές και τραπεζίτες. Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι και πριν από τις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου το 51% των ερωτηθέντων θεωρούσε ως πιο πιθανό ότι η Ελλάδα θα παρέμενε στο ευρώ το 2012, ενώ το 34% περίμενε μία συντεταγμένη έξοδο και μόνο το 15% μία άτακτη έξοδο με οξεία μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [06] Ζ.Κ.Γιούνκερ: Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει ανέγγιχτο

    Τη σαφή θέση, πως το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο» διατυπώνει ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινές δηλώσεις του στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

    Προσθέτει δε πως, στη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας και ότι τη θέση αυτή έχουν, όπως λέει, οι δημοκρατίες των χωρών-μελών της ζώνης του κοινού νομίσματος.

    Μη θέλοντας να σχολιάσει το αίτημα του κ. Σαμαρά για παράταση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει πως αυτό θα εξεταστεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αύριο, Πέμπτη. Στη σύνοδο, θα γίνει, επίσης, ανάλυση της κατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα, όπου, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «η ύφεση είναι βαθύτερη, από ό,τι νομίζαμε».

    [07] Έχουν ξεκινήσει ενέργειες για επαναλειτουργία της Χάλκης, επαναλαμβάνει ο Μπαγίς

    Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 20/06/2012 14:14 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Κούρκουλα)

    Τουρκία: Έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές ενέργειες για επαναλειτουργία της Χάλκης, επαναλαμβάνει ο Εγκεμέν Μπαγίς

    «Έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές ενέργειες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης» υποστηρίζει και πάλι, σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς.

    Απαντώντας έμμεσα σε παρατηρήσεις που έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την «εξάντληση της υπομονής» στο θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής, ο κ. Μπαγίς είπε ότι «το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής συζητείται ουσιαστικά», αλλά προσέθεσε ορισμένες παρατηρήσεις για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δυτική Θράκη.

    «Έως τώρα, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι η κοινή γνώμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επέτρεπαν την επαναλειτουργία της Σχολής» είπε ο Πατριάρχης σε συνάντησή του με Τούρκους δημοσιογράφους, την περασμένη Κυριακή, και πρόσθεσε: «Τώρα, δεν υπάρχουν ορατές αντιδράσεις στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής».

    [08] Στην Σανγκάη Σενχούα o Ντρογκμπά

    Στην Κίνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Η σχετική φημολογία των τελευταίων εβδομάδων «κορυφώθηκε» εχθές, καθώς ο μεγαλομέτοχος της Σανγκάη Σενχούα, Ζου Γιουν, δήλωσε ότι ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού θα ανακοινώσει σύντομα την συμφωνία των δύο πλευρών, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.Σήμερα, λοιπόν, ο υψηλόσωμος άσος, επιβεβαίωσε τον ...πρόεδρο.

    Ο έμπειρος άσος που οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του τσάμπιονς λιγκ, θα συνθέσει ένα «εκρηκτικό δίδυμο» με τον Νικολά Ανελκά στην επίθεση της κινεζικής ομάδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εβδομαδιαίες απολαβές του θα φτάνουν κοντά στις 250.000 ευρώ!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 June 2012 - 12:30:29 UTC