Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πως να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό
  • [02] Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο
  • [03] Συνελήφθη ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους στην Τουλούζη
  • [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Θα κρίνουμε τον πρωθυπουργό αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του
  • [05] ΚΚΕ: Η συγκυβέρνηση δεν θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου
  • [07] Σε εξέλιξη δύο φωτιές στην Αττική και μία στην Κορινθία
  • [08] Ο Φαν Μπόμελ αποχωρεί από την εθνική Ολλανδίας

  • [01] Πως να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό

    Η πιο κρίσιμη, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, διαδικασία θεωρείται η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στην επιλογή για τις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η σχετική διαδικασία έχει ήδη αρχίσει και για δεύτερη χρονιά οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά τους έως 5 Ιουλίου.

    Καλόν είναι βέβαια -όπως συμβουλεύουν όλοι οι εκπαιδευτικοί- κάθε υποψήφιος να περιμένει την ανακοίνωση της βαθμολογίας του (σσ. οι βαθμολογίες αναμένονται έως το τέλος του τρέχοντος μηνός) για να κάνει τις επιλογές του. Με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια. Οι εύστοχες επιλογές για δυναμικές σπουδές σε ανερχόμενα επαγγέλματα στον καιρό της οικονομικής κρίσης είναι, φυσικά, το ζητούμενο.

    Το παραμικρό λάθος, ή παράλειψη, μπορεί να κοστίσει στον υποψήφιο την είσοδο του σε μία σχολή. Υπάρχουν περιπτώσεις λαθών που υποψήφιος έχασε τις σχολές προτίμησής του μόνο και μόνο επειδή συμπλήρωσε λανθασμένα το μηχανογραφικό του. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις υποψηφίων, που δεν γνώριζαν καλά τη διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού, δεν το οριστικοποίησαν (το άφησαν δηλαδή στο πρόχειρο) με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χάσουν ακόμη και την είσοδό τους σε υψηλόβαθμες σχολές, στις οποίες δικαιωματικά έμπαιναν λόγω της βαθμολογίας τους (σσ αυτό έγινε πέρυσι, πρώτη χρονιά εφαρμογής της διάταξης για ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικού).

    Εξάλλου, απαιτείται μεγάλη προσοχή και στο ποια σχολή δηλώνεις κανείς πρώτη, δεύτερη, τρίτη στη σειρά, ενώ ο υποψήφιος που βρίσκεται πάνω από την «σπαζοκεφαλιά» του μηχανογραφικού θα πρέπει να γνωρίζει ποιες σπουδές οδηγούν σε επαγγέλματα με ελπίδες επαγγελματικής αποκατάστασης, ή απλώς ποιες σπουδές δεν προσφέρουν καν επαγγελματικά δικαιώματα.

    [02] Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

    Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Πρόκειται για τον 28χρονο οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.

    Ο 28χρονος πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανεύρισμα.

    Εξάλλου, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.Υπενθυμίζεται ότι στις 14:49 μ.μ η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί εκτός της μονάδας πέρασε στο βόρειο τμήμα του στρατοπέδου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εξέλιξη δύο φωτιές στην Αττική και μία στην Κορινθία

    [03] Συνελήφθη ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους στην Τουλούζη

    Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα το απόγευμα τον ένοπλο, ο οποίος κρατούσε από το πρωί ομήρους μέσα στο υποκατάστημα μιας τράπεζας, στην Τουλούζη, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

    Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο και απελευθέρωσαν τους δύο τελευταίους ομήρους που κρατούσε ο δράστης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο ένοπλος τραυματίστηκε.

    Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τράπεζας, οι δύο όμηροι είναι καλά στην υγεία τους. Νωρίτερα, ο δράστης, που υποστηρίζει ότι τα κίνητρά του ήταν θρησκευτικά, είχε αφήσει ελεύθερες δύο από τις γυναίκες που κρατούσε.

    Πηγές προσκείμενες στην έρευνα της υπόθεσης ανέφερεαν ότι ο δράστης πιθανότατα πάσχει από σχιζοφρένεια και είχε διακόψει τη θεραπεία του.

    [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Θα κρίνουμε τον πρωθυπουργό αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του

    Την ευχή να πετύχει ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «για το καλό όλων» εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους στην οποία όμως επισημαίνουν πως το κόμμα θα παρακολουθεί στενά το έργο του «και θα τον κρίνει αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του».

    Όπως επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ο κ.Σαμαράς «παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις» και επισημαίνουν ότι δεν θα του δώσουν άφεση «για τραγικά λάθη, όπως έκανε αυτός στο Γιώργο Παπανδρέου».

    Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες «οι πολίτες δεν αντέχουν νέα ανικανότητα και άλλη ατιμωρησία. Είναι ήδη απελπισμένοι» και «ούτε η Ελλάδα αντέχει άλλη υποτίμηση. Ούτε οικονομική αλλά ούτε εθνική».

    [05] ΚΚΕ: Η συγκυβέρνηση δεν θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα

    «Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης.

    Αυτή η αναπροσαρμογή θα καθοριστεί από τις οξυμένες αντιθέσεις και τις προσωρινές συμφωνίες μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Όποια κι αν είναι η κατάληξή τους δεν θα βάλουν φρένο και δεν θα ματαιώσουν τη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η συμμετοχή ενός "αριστερού" κόμματος στη συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για τον λαό. Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από τον λαό».

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου

    Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και προσθέτει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες.

    Εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική της.

    [07] Σε εξέλιξη δύο φωτιές στην Αττική και μία στην Κορινθία

    Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στον Ασπρόπουργο, ενώ κλειστή παραμένει για αρκετές ώρες η λεωφόρος ΝΑΤΟ, από τις φλόγες, που έφτασαν στο σημείο. Σε εξέλιξη, εξάλλου, είναι η φωτιά στη Σαλαμίνα, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν καεί και σπίτια στην περιοχή Βασιλικά.

    Η φωτιά στον Ασπρόπυργο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ξεκίνησε από την περιοχή Μελίσσια, πάνω από την Αττική Οδό, αλλά σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίστηκαν πολλές διαφορετικές εστίες στην ευρύτερη περιοχή. Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στον εκεί καταυλισμό των τσιγγάνων, η οποία σβήστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες. Ωστόσο, αμέσως μετά, περί τις 2 μετά το μεσημέρι ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μελίσσια και διαδοχικά σε άλλες εστίες περιφερειακά. Οι φλόγες απείλησαν αποθήκες, σπίτια, εργοστάσια και πέρασαν μέσα από αυλές πάνω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

    Η φωτιά στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκε στις 3 μετά το μεσημέρι στον Άγιο Αντώνιο, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση μέσα στην κατοικημένη περιοχή και επεκτάθηκε στα Βασιλικά, όπου κάηκαν σπίτια. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

    Σε εξέλιξη, τέλος, είναι και η πυρκαγιά στην περιοχή Καλογερικό στο Στεφάνι Κορινθίας, σε άλλο σημείο από εκείνο όπου είχε εκδηλωθεί η προχθεσινή φωτιά, και καίει δασική έκταση χωρίς, σύμφωνα με την πυροσβεστική, να απειλούνται σπίτια.

    [08] Ο Φαν Μπόμελ αποχωρεί από την εθνική Ολλανδίας

    Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ αποχώρησε από την εθνική Ολλανδίας, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό των «οράνιε» στο EURO 2012, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Ο 35χρονος μέσος και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δήλωσε ότι έφτασε η ώρα να κάνει στην άκρη για τη νέα γενιά, μετά τις τρεις ήττες που γνώρισαν οι «τουλίπες» στους ισάριθμους αγώνες τους για τον Β΄ όμιλο της διοργάνωσης. «Δεν θέλω να αποχωρήσω. Ίσως θα υπάρξει μια στιγμή που ο προπονητής θα με χρειαστεί στο μέλλον και τότε θα είμαι διαθέσιμος, αλλά για τώρα είναι ώρα για ταλαντούχους νεαρούς παίκτες».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 June 2012 - 16:30:28 UTC