Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη στα υπουργεία οι τελετές παράδοσης - παραλαβής
  • [02] Μ. Μόντι: Λεία κερδοσκόπων η Ευρώπη αν αποτύχει η σύνοδος κορυφής
  • [03] "Αθλητές" με χιτώνες αναβιώνουν τα Νέμεα
  • [04] «Αναλαμβάνω τον ρόλο του Δαυίδ»
  • [05] Ο Καραγκιόζης πάει ... Φλοίσβο το καλοκαίρι
  • [06] Η ελληνική κρίση με τη ματιά των ξένων ανταποκριτών
  • [07] Το ισπανικό αίτημα για βοήθεια θα υποβληθεί "αμέσως", δήλωσε ο ντε Γκίντος
  • [08] Έντεκα νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ινδονησία
  • [09] Ενθουσίασε το κοινό του φεστιβάλ Αθηνών η «Δεσποινίς Τζούλια»
  • [10] Ενισχύεται η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα, παρά την ύφεση
  • [11] Πολλές φορές στο παρελθόν είχαν λιώσει οι Αρκτικοί πάγοι
  • [12] Πέντε μεταλλάξεις του ιού Η5Ν1 χωρίζουν την ανθρωπότητα από μία φονική πανδημία
  • [13] Σήμερα, η τελετή παράδοσης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
  • [14] Στα 110 εκατ. ευρώ το δάνειο της ΔΕΗ από το Ταμείο Παρακαταθηκών
  • [15] Η Moody's υποβάθμισε 15 μεγάλες τράπεζες, ανάμεσά τους η Deutsche Bank
  • [16] Το Βερολίνο επιδιώκει την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

  • [01] Σε εξέλιξη στα υπουργεία οι τελετές παράδοσης - παραλαβής

    Τα καθήκοντά τους αναλαμβάνουν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης.

    Ειδικότερα αυτή την ώρα γίνονται οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Παιδείας, Τουρισμού, Ανάπτυξης, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, ενώ στις 11 θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης στα υπουργεία Εξωτερικών,Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

    Στις 12 στο υπουργείο Πολιτισμού και στις 12.30 στο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

    [02] Μ. Μόντι: Λεία κερδοσκόπων η Ευρώπη αν αποτύχει η σύνοδος κορυφής

    Αν η ΕΕ αποτύχει να βρει μια συμφωνία στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσει στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, θα γίνει λεία των κερδοσκόπων, δηλώνει ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

    Στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η βρετανική "Γκάρντιαν" και η ιταλική "Λα Στάμπα", ο Μόντι προέβλεψε επίσης ότι, αν η οικονομική κατάσταση συνεχίσει να επίδεινώνεται, οι λαϊκές διαμαρτυρίες θα αυξηθούν.

    "Θα υπήρχαν ολοένα και ισχυρότερες κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον ορισμένων χωρών και μια παρενόχληση των ασθενέστερων χωρών", δήλωσε σύμφωνα με την "Γκάρντιαν".

    Οι δηλώσεις του Μόντι έγιναν πριν αρχίσει σήμερα στη Ρώμη μια μίνι σύνοδος κορυφής ανάμεσα στους ηγέτες της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, η οποία πρόκειται να προετοιμάσει την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] "Αθλητές" με χιτώνες αναβιώνουν τα Νέμεα

    Όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 1997, προερχόμενος από τη Σικελία, όπου έκανε ανασκαφές, ένιωσε ότι τούτος ήταν ο τόπος του, και ας μην είχε ποτέ κάποια σχέση μαζί του. Αμερικανός, με βαθιές ρίζες των γονιών του στη Γερμανία, ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής αρχαιολογίας Στέφαν Μίλλερ, θυμάται σαν σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας, που τότε ήταν ένα μικρό χωριό, χωρίς ρεύμα. Ήταν μόλις 25 ετών.

    «Ένιωσα ότι έφτασα στον παράδεισο, όπου υπήρχαν τα αρχαία, που αγαπώ και ήθελα να μελετήσω, ωραίο φαγητό και κυρίως οι άνθρωποι, που είναι υπέροχοι κι έχουν υπομονή. Αυτή ήταν και η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθα. Την ταύτιση αυτή με τον τόπο, δεν την έχω νιώσει μόνο εγώ. Είναι εκπληκτικό το ότι πολλοί ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα νιώθουν ότι εδώ είναι οι ρίζες τους, ότι από εδώ προέρχονται» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο κ. Μίλλερ, ο οποίος ζει μόνιμα, εδώ και δεκαετίες, στη Νεμέα, με τη σύζυγό του Έφη, ομογενή από το Σαν Φρανσίσκο, με καταγωγή από την Τρίπολη της Αρκαδίας.

    Στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας έκανε ανασκαφές κι έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα, με πρώτο το Αρχαίο Στάδιο, που ανακάλυψε τον Ιούλιο του 1974. Εκεί, κάθε τέσσερα χρόνια, γίνεται η αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, στη διοργάνωση των οποίων πρωτοστατεί.

    Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα το απόγευμα στον Ναό του Νεμείου Διός, όπου θα γίνει και η Αφή της Φλόγας των Αγώνων, που θα μεταφερθεί εν πομπή στο Αρχαίο Στάδιο. Στην 5η Σύγχρονη Νεμεάδα(22 - 24 Ιουνίου) θα λάβουν μέρος 1300 άτομα, μεταξύ αυτών πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους, απ' όλο τον κόσμο. Ο μικρότερος διαγωνισμένος είναι μόλις πέντε ετών και ο μεγαλύτερος, ένας Αμερικανός που έχει δηλώσει συμμετοχή, 82! Όλοι αυτοί προσέρχονται με μοναδικό σκοπό "να αναβαπτιστούν στο 'Φως' της Αρχαίας Ελλάδας".

    [04] «Αναλαμβάνω τον ρόλο του Δαυίδ»

    Ευδιάθετος και χαλαρός εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Γκντανσκ Αρένα», ενόψει τουσημερινού προημιτελικού με τη Γερμανία. Ο Πορτογάλος εκλέκτορας αποδέχθηκε τον ρόλο του Δαυίδ απέναντι στο «Γολιάθ» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου («αρκεί να επαναληφθεί η ιστορία», όπως είπε), αλλά εγκωμίασε και την αντίπαλό της Εθνικής.

    Ο κ. Σάντος κλήθηκε να σχολιάσει το χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες της ποδοσφαιρικής επιβίωσης», που νωρίτερα είχε αποδώσει ο Γιόακιμ Λεβ στην ελληνική εθνική ομάδα. «Έχουμε την επίγνωση αυτής της πραγματικότητας. Η Γερμανία έχει ξεκινήσει σαν φαβορί για όλη τη διοργάνωση. Είχαμε πει ότι δεν θα έρθουμε για διακοπές», δήλωσε ο κ. Σάντος και πρόσθεσε: «Περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι αύριο. Όσοι εμπλακούν στην αναμέτρηση, να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά. Ένα παιχνίδι που όλοι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα. Για τη γερμανική ομάδα γνωρίζουμε την αξία της και το πόσο καλή ομάδα είναι. Είναι το φαβορί αλλά όσο και να διαρκέσει ο αγώνας θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις πιθανότητες που έχουμε. Είναι 90 λεπτά και όλα μπορούν να συμβούν».

    Σχολιάζοντας ότιο αγώνας μοιάζει όπως την πάλη του Δαυίδ με τον Γολιάθ, ο Φ. Σάντος είπε: «Αν το δούμε ιστορικά είναι καλό για μας, καθώς ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ. Το μέγεθος της Γερμανίας είναι μεγάλο, φθάνει σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων συνέχεια, ωστόσο αναλαμβάνω πρόθυμα το ρόλο του Δαυίδ αν είναι να επαναληφθεί η ιστορία».

    [05] Ο Καραγκιόζης πάει ... Φλοίσβο το καλοκαίρι

    Στην Ελλάδα της πολύπλευρης κρίσης ο «αγανακτισμένος» Καραγκιόζης φωνάζει και η φωνή του είναι γεμάτη δύναμη και αγνότητα: «Όξω απ' την παράγκααα!». Ο Καραγκιόζης εκσυγχρονίστηκε και εμψυχώνει. "Κείνο που σας τρώει, κείνο που σας σώζει είναι π' ονειρεύεστε σαν τον Καραγκιόζη".

    «Ο Καραγκιόζης πάντα τα λέει έξω από τα δόντια. Σκέφτεται δυνατά. Σατιρίζει και καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της κάθε εποχής, αλλά και τη δική του στάση μέσα στα πράγματα. Αυτό έκανε πάντα, αυτό κάνει και σήμερα. Όσο πιο πολλά και μεγάλα είναι τα στραβά και τα προβλήματα που δημιουργούν, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για το κλείσιμο του ματιού στη ζωή που κάνει ο Καραγκιόζης, λυτρώνοντας έτσι το κοινό που τον παρακολουθεί, αλλά και μας που τον υπηρετούμε. Η σχέση του κοινού με αυτόν το λαϊκό θυμόσοφο είναι μαγική, χρόνια τώρα και στις δύσκολες στιγμές πάντα χρειάζεσαι ένα φίλο που θα σου πει αυτό που θες να ακούσεις».

    Αυτά λέει στο ΑΜΠΕ ο ιδρυτής του θεάτρου «Φιγούρες και Κούκλες» στην Πλάκα, Τάσος Κώνστας, για το καινούριο θερινό στέκι του Καραγκιόζη που έφτιαξε ο δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο πάρκο του Φλοίσβου και με τιμή εισιτηρίου «κουρεμένη» (3,5 ευρώ) προσαρμοσμένη στο πνεύμα των καιρών. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και η προσέλευση είναι μέχρι σήμερα αθρόα. Η πρόταση μοιάζει ιδανική για τα καυτά βράδια του καλοκαιριού, που η οικογένεια παραμένει στην πόλη. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 το βράδυ, με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο παλιών και νέων έργων.

    [06] Η ελληνική κρίση με τη ματιά των ξένων ανταποκριτών

    Εν μέσω οικονομικής κρίσης και εκλογικών διεργασιών, πάνω από 600 ξένοι ανταποκριτές βρίσκονται στην Αθήνα για να καλύψουν τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Ανταποκριτές απ' όλο τον κόσμο, απεσταλμένοι τηλεοπτικών καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων, ακόμα και ιστοσελίδων βρίσκονται στην Αθήνα αναμεταδίδοντας στις χώρες τους τον παλμό των εξελίξεων.

    «Όταν ήρθα στην Αθήνα δεν μπορούσα να πιστέψω πόσοι ξένοι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στην Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες είναι πολύ φιλικοί και δέχονται να σου μιλήσουν», εξηγεί ο ανταποκριτής του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου LA 7, Νταμιάνο Φικονέρι.

    H ανταποκρίτρια του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC, Κάθριν Μπόιλ που ήρθε στην Ελλάδα για να καλύψει τις εκλογές, μαζί με έξι άτομα από το γραφείο της Ευρώπης και άλλα τέσσερα από τις ΗΠΑλέει:«Είμαστε μεγάλη αποστολή, καθώς τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικά. Πέρα από τα καθαρά οικονομικά ή εκλογικά στοιχεία, εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως η ανθρώπινη διάσταση, τα βιώματα του κόσμου και τα προβλήματά του. Αν και πολλές φορές ο κόσμος μας αντιμετωπίζει με δυσπιστία, οι Έλληνες πάντα παραμένετε ευγενικοί και έτοιμοι να βοηθήσετε. Αυτό που μου έκανε μεγάλη έκπληξη είναι η ψυχολογία του κόσμου. Επικρατεί ένας πεσιμισμός στην Αθήνα που φαίνεται ότι χειροτερεύει με την κρίση. Νομίζω ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να αλλάξουν προς το καλύτερο», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η ανταποκρίτρια του CNBC.

    [07] Το ισπανικό αίτημα για βοήθεια θα υποβληθεί "αμέσως", δήλωσε ο ντε Γκίντος

    Το ισπανικό αίτημα για βοήθεια από την ευρωζώνη θα υποβληθεί "αμέσως", δήλωσε σήμερα ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, στο Λουξεμβούργο, λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζοντας ότι θα προβεί στην ενέργεια αυτή αμέσως μόλις επιστρέψει στη Μαδρίτη.

    "Όπως είπα χθες, αυτό θα γίνει αμέσως. Μόλις επιστρέψω στη Μαδρίτη, η επιστολή με την οποία θα ζητούμε βοήθεια θα είναι έτοιμη να σταλεί αμέσως", τόνισε ο ισπανός υπουργός.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Έντεκα νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ινδονησία

    Ένδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας κατέπεσε σε οικιστικό συγκρότημα κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαλίμ της Τζακάρτας, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.

    Το αεροσκάφος Fokker 27 προσέκρουσε σε δύο σπίτια και ακόμα επτά τυλίχτηκαν στις φλόγες, μετά από λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

    [09] Ενθουσίασε το κοινό του φεστιβάλ Αθηνών η «Δεσποινίς Τζούλια»

    Μετά την ελληνική προσέγγιση στο έργο του Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλια» που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην Πειραιώς 260 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσέγγιση της Σαουμπίνε, στο κλασικό αυτό θεατρικό κείμενο.

    Μ' ένα ζεστό δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα επιδοκίμασαν τον βερολινέζικο θίασο στο τέλος της παράστασης οι θεατές, που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον χώρο του φεστιβάλ.

    Η απόδοση του έργου είναι της Κέιτι Μίτσελ, που θεωρείται μια από τις πιο αυθεντικές κι ενδιαφέρουσες φωνές του βρετανικού και πλέον του ευρωπαϊκού θεάτρου, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία μαζί με τον Λέο Γουόρνερ.

    [10] Ενισχύεται η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα, παρά την ύφεση

    Θετική καταγράφεται η πορεία διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, παρά τις επιπτώσεις της ύφεσης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που πλέον είναι ορατές στην πορεία της ελληνικής αγοράς. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και καταγράφει συνολικά την πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών για το 2011.

    Σύμφωνα με την έκθεση το 2011 η διείσδυση της σταθερής ευρυζωνικότητας συνέχισε την πορεία σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη και η χώρα μας «ανέβηκε» μία θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη (21,8% έναντι 27,7% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου).

    Σε ό,τι αφορά στη συνολική εικόνα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η έκθεση αποτυπώνει ως παράγοντες που δυσχεραίνουν την ανάπτυξή της, τη φορολογική επιβάρυνση με την επιβολή ενός από τους υψηλότερους ΦΠΑ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και του πρόσθετου ειδικού φόρου στην κινητή τηλεφωνία, καθώς και την υστέρηση στην ανάπτυξη εναλλακτικών ευρυζωνικών δικτύων και ιδίως δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς (NGA).

    [11] Πολλές φορές στο παρελθόν είχαν λιώσει οι Αρκτικοί πάγοι

    Τουλάχιστον οκτώ φορές κατά τα τελευταία 2,8 εκατ. χρόνια η Αρκτική έμεινε χωρίς πάγους, γνωρίζοντας μεγάλης διάρκειας μεσοπαγετωνικές περιόδους με θερμοκρασίες έως πέντε βαθμούς μεγαλύτερες από τις σημερινές, καθώς και μεγαλύτερη υγρασία, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.

    Το συμπέρασμα είναι ότι οι πολικές περιοχές είναι πολύ πιο ευάλωτες στις κλιματικές αλλαγές από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

    Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας γεωλογικά δείγματα (πυρήνες) που εξόρυξαν από το βυθό μιας λίμνης στη βορειοανατολική Σιβηρία, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 3,6 εκατ. χρόνια από την πτώση ενός μεγάλου μετεωρίτη που άνοιξε ένα κρατήρα διαμέτρου 18 χλμ.

    [12] Πέντε μεταλλάξεις του ιού Η5Ν1 χωρίζουν την ανθρωπότητα από μία φονική πανδημία

    Πέντε βήματα-μεταλλάξεις αρκεί να κάνει ο ιός της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 για να προσαρμοστεί σε μία μορφή τέτοια που να του επιτρέπει να εξαπλώνεται ραγδαία από άνθρωπο σε άνθρωπο, φέρνοντας έτσι την ανθρωπότητα ενώπιον της εφιαλτικής προοπτικής μιας φονικής πανδημίας.

    Μάλιστα δύο από τις πέντε γενετικές αλλαγές έχουν ήδη εντοπιστεί σε στελέχη του ιού που κυκλοφορούν σε άγρια πουλιά. Είναι ακόμα άγνωστο πόσο πιθανό είναι να συμβούν όλες αυτές οι μεταλλάξεις στον ιό, ώστε να γίνει φονικός για τους ανθρώπους.

    Αυτή την προειδοποίηση απηύθυναν οι επιστήμονες που δημοσίευσαν τελικά στο περιοδικό «Science» και τη δεύτερη από τις δύο επίμαχες έρευνες πάνω στις μεταλλάξεις του ιού.

    [13] Σήμερα, η τελετή παράδοσης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

    Στις 10:30 το πρωί, αναμένεται να φθάσουν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά, ο νέος υπουργός Κωσταντίνος Μουσουρούλης και ο νέος υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος.

    Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα έχει ενημερωτική συνάντηση από τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, τον γενικό γραμματέα Λιμένων Αθανάσιο Πάλη, τον αρχηγό και τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχους Κωνσταντίνο Σούλη και Θεόδωρο Φουστάνο αντίστοιχα, αλλά και τον διευθυντή Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιο Χριστόπουλο.

    [14] Στα 110 εκατ. ευρώ το δάνειο της ΔΕΗ από το Ταμείο Παρακαταθηκών

    Στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος του δανείου που εκταμιεύτηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) προς τη ΔΕΗ και όχι 130 εκατ. ευρώ, όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σύναψη οποιουδήποτε νέου δανείου αφορά τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και ανάπτυξης της εταιρείας και δεν σχετίζεται με την αποπληρωμή υφιστάμενου χρέους.

    [15] Η Moody's υποβάθμισε 15 μεγάλες τράπεζες, ανάμεσά τους η Deutsche Bank

    Σε υποβάθμιση 15 μεγάλων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank και πολλές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος το ότι κλιμακώνεται η αναστάτωση στις κεφαλαιαγορές.

    Ο γενικός διευθυντής της Moody's, Γκρεκ Μπάουερ, δήλωσε ότι οι τράπεζες -Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase - "έχουν εκτεθεί σημαντικά στην αστάθεια και το ρίσκο των μεγάλων απωλειών εξαιτίας της ρευστότητας στις αγορές".

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [16] Το Βερολίνο επιδιώκει την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε επαναλαμβάνει ότι η κρίση χρέους "επέδειξε την ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης" της Ευρώπης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα le Figaro.

    "Η κρίση επέδειξε την ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης. Ενα σφάλμα διαπράχθηκε κατά τη δημιουργία του κοινού νομίσματος: η οικονομική πολιτική των ευρωπαϊκών χωρών δεν είναι επαρκώς συντονισμένη...Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από μία κοινή αγορά και ένα κοινό νόμισμα. Είναι μία κοινότητα έκφρασης της κοινής μας κουλτούρας...Η επαναδιατύπωση του ευρωπαϊκού σχεδίου αποτελεί το καθοριστικό βήμα για την αποκάσταση της εμπιστοσύνης και επίσης για την υπέρβαση της κρίσης χρέους. Κανείς επενδυτής δεν θα ποντάρει την Ευρώπη, εάν δεν έχει την πεποίθηση ότι η Ευρώπη πιστεύει στον εαυτό της και εργάζεται για την πρόοδό της", λέει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2012 - 8:30:32 UTC