Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Ομπάμα το απόγευμα
  • [02] Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών
  • [03] «Βουλιάζει» το Χρηματιστήριο
  • [04] "Η Λευκωσία ίσως υποβάλει αίτημα για δάνειο προς ΕΕ εντός της ημέρας"
  • [05] Θετική, υπό προϋποθέσεις, η ΔΗΜΑΡ, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ
  • [06] Στη φυλακή οι εννέα καταδικασθέντες για την υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο
  • [07] "Όχι παραχωρήσεις", επιβεβαιώνει ο Βεστερβέλε
  • [08] Γερμανία: Η κυβέρνηση δέχθηκε την εγγύηση του χρέους των κρατιδίων
  • [09] «Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Βερόν

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Ομπάμα το απόγευμα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να έχει δέκα λεπτά πριν τις επτά απόψε, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν οι δύο άντρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά και, όπως είναι φυσικό, βασικό μέρος της ατζέντας θα είναι τα θέματα της οικονομίας.

    Εξάλλου, στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο πρωθυπουργός, από το νοσοκομείο "Αττικόν", μετά την επέμβαση για την αποκατάσταση της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι, στην οποία υπεβλήθη χθες το πρωί.

    Ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τη νοσηλεία του κατ' οίκον, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού Πάνου Θεοδοσιάδη. Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, εκτίμησε, ότι με βάση και τις προβλέψεις του θεράποντος ιατρού του κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός θα μπορεί να συναντηθεί με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.

    [02] Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

    Oι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ- Β΄ μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στο Λύκειό τους, καθώς και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

    Εντός των ημερών, τέλος αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και τα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Υπενθυμίζεται, ότι ήδη «τρέχει» η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων για τη συμμετοχή στην επιλογή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η προθεσμία λήγει στις 5 Ιουλίου.

    [03] «Βουλιάζει» το Χρηματιστήριο

    Μεγάλες απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 580,00 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,67%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,145 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,87% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,75%.

    Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,80%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-7,33%), των Τροφίμων (-7,55%).

    Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 71 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

    [04] "Η Λευκωσία ίσως υποβάλει αίτημα για δάνειο προς ΕΕ εντός της ημέρας"

    Η Κυπριακή Δημοκρατία πρόκειται να διατυπώσει επίσημα ίσως ακόμα και σήμερα αίτημα προς την Ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, δήλωσε τη Δευτέραμια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η Κύπρος πρόκειται να επισημοποιήσει το αίτημα να της χορηγηθεί δάνειο από την ΕΕ εντός της ημέρας, είπε η πηγή, σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει φθάσει ακόμα στις Βρυξέλλες το αίτημα αυτό και ότι αναμένεται "εντός κάποιων ωρών".

    Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αμαντέου Αλταφάζ, είπε από την πλευρά του σήμερα το μεσημέρι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ότι δεν υπάρχει ακόμα "προς το παρόν" τέτοιο επίσημο αίτημα.

    Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η μόνιμη κυπριακή αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες δεν επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει τέτοιο αίτημα. "Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες", είπε εκπρόσωπός της, αναφερόμενος σε συζητήσεις για διμερή δάνεια από την Κίνα και τη Ρωσία, ή για ένα αίτημα της Λευκωσίας να υπάρξει περιορισμένος δανεισμός από την ΕΕ στην Κύπρο, που θα προορίζεται μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Θετική, υπό προϋποθέσεις, η ΔΗΜΑΡ, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

    Θετική στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ είναι η ΔΗΜΑΡ, όπως δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, Θ. Μαργαρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    «Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες έχουν σχέση με ζητήματα εθνικής στρατηγικής σημασίας, όπως είναι η ενέργεια ή το νερό, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Αντιθέτως, οι ιδιωτικοποιήσεις σε ζητήματα τα οποία δεν θίγουν τους στρατηγικούς πυλώνες του δημοσίου, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Είχαμε φέρει το παράδειγμα του τζόγου» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Μαργαρίτης.

    [06] Στη φυλακή οι εννέα καταδικασθέντες για την υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο

    Το δρόμο της φυλακής έδειξε με την καταδικαστική απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και για τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998.

    Η υπόθεση αφορά τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς οι κατηγορουμένοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δραχμών.

    Μετά από 18 μήνες διαδικασίας το δευτεροβάθμιο Εφετείο καταδίκασε, όπως και το πρωτόδικο, τους εννέα κατηγορούμενους, πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος, καθώς και δύο ιδιώτες, σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη.

    Το δικαστήριο, παρά τη μάχη που έδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων προκειμένου να διακόψει τη διαδικασία ώστε να καταθέσουν αναίρεση στον 'Αρειο Πάγο με στόχο να δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής, αρνήθηκε αυτήν τη δυνατότητα με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

    Για την υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο τα πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, ο διευθυντής του λογιστηρίου του ιδρύματος Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, οι υπάλληλοι του λογιστηρίου Βλάσσης Βεηκόντης και Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, ο διοικητικός υπάλληλος Χαράλαμπος Μπούτσικος καθώς και οι ιδιώτες προμηθευτές του ιδρύματος Παναγιώτης Ορφανός και Ιωάννης Γρατσάνης.Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2010.

    [07] "Όχι παραχωρήσεις", επιβεβαιώνει ο Βεστερβέλε

    Αυτοί που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, καθώς τίθενται ερωτήματα για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια όσον αφορά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    Ο Βεστερβέλε φάνηκε την περασμένη εβδομάδα να προτείνει να δοθεί παράταση χρόνου στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η γερμανική κυβέρνηση επέμενε διαφορετικά.

    "Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει", επέμεινε σήμερα ο Βεστερβέλε πριν από μια τακτική συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο.

    "Δεν μπορεί να υπάρξουν παραχωρήσεις", είπε στους δημοσιογράφους, μιλώντας για την ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη. "Είναι απαραίτητο να εκπληρωθούν όλες οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    function printdoc()

    {

    thisURL = window.location.href;

    w = 700;

    h = 600;

    l = (screen.availWidth - w) / 2;

    t = (screen.availHeight - h) / 2;

    window.open(thisURL + "&print=yes","Print","width=" + w + ",height=" + h + ",status=yes,toolbar=no,scrollbars=yes,resizable=yes,left="+l+",top="+t);

    }

    [08] Γερμανία: Η κυβέρνηση δέχθηκε την εγγύηση του χρέους των κρατιδίων

    Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας συμφώνησε να εγγυηθεί το χρέος των γερμανικών κρατιδίων (Λέντερ), στηρίζοντας μία μορφή κοινής ανάληψης χρέους, την οποία αρνείται στο επίπεδο της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Υπό την πίεση των 16 γερμανικών κρατιδίων, τα οποία θεωρούν ότι οι αυστηρότεροι δημοσιονομικοί κανόνες στην ΕΕ δημιουργούν τον κίνδυνο μίας επιδείνωσης της κατάστασης όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματός τους, η κυβέρνηση της 'Αγγελα Μέρκελ απροσδόκητα υποστήριξε μία μορφή κοινής ανάληψης χρέους για να τα βοηθήσει να επιτύχουν τους συνταγματικά προβλεπόμενους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

    Τα δύο επίπεδα διακυβέρνησης της Γερμανίας - ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κυβερνήσεις των κρατιδίων - σχεδιάζουν την πρώτη κοινή έκδοση χρέους το 2013.

    Η συμφωνία αυτή δεν σημαίνει ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να αναλάβει παραπλήσιες υποχρεώσεις για την Ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [09] «Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Βερόν

    Ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε η Αργεντινή, φόρεσε εχθές για τελευταία φορά ποδοσφαιρικά παπούτσια, τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο. Ο λόγος για τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, ο οποίος, βαδίζοντας στα 37, αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια σε διακρίσεις καριέρα του. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, ο οποίος στα πρώτα βήματά του είχε έρθει στην Ελλάδα, όπου απορρίφθηκε (!), «κρέμασε τα παπούτσια του» φορώντας τη φανέλα της Εστουντιάντες -στην οποία αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά- στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουνιόν Σάντα Φε, που διεξήχθη στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής για την κλαουσούρα και έληξε χωρίς νικητή (2-2).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 June 2012 - 12:30:28 UTC