Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί
  • [02] Εκδηλώσεις "αφύπνισης" για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • [03] Το Θέατρο Λυκαβηττού «τραγουδά» το καλοκαίρι
  • [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα
  • [05] Στον Δικηγορικό Σύλλογο την Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • [06] Σώα περισυνελέγη 24χρονη, που έπεσε στη θάλασσα από πλοίο
  • [07] Συνάντηση απόψε των υπ. Οικονομικών Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας
  • [08] Σφοδρές συγκρούσεις κοντά σε θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στη Δαμασκό
  • [09] Τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ ο Βασίλης Τσιάρτας
  • [10] Νέο επεισόδιο στον πόλεμο των smartphones
  • [11] Ιαπωνία: Ελπίδες για τη γέννηση του πρώτου γιγάντιου πάντα εδώ και 24 χρόνια
  • [12] Μέσω υπολογιστή η έγκαιρη εγκεφαλική διάγνωση αυτισμού στα παιδιά

  • [01] Προς νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

    Έκτακτη σύκεψη με τη συμμετοχή του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου, του προέδρου του ΕΟΠΠΥ, του διοικητή του ΙΚΑ και άλλων, συγκαλούν οι υπουργοί Υγείας, και Εργασίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Γιάννης Βρούτσης, με θέμα τη χρηματοδότηση για την εξασφάλιση των υποχρέωσεων του ΕΟΠΠΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς και την ομαλοποίηση της διάθεσης φαρμάκων στους ασφαλισμένους.

    Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νέας πανελλαδικής κινητοποίησης εάν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα δεν τους καταβληθούν τα 120 εκ. ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν και τις συνταγές του περασμένου Απριλίου.

    Στο μεταξύ, μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασφαλισμένοι της Αττικής για να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακά τους. Ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αττικής, συνεχίζει να μην χορηγεί και έτσι πρέπει να μεταβαίνουν στα φαρμακεία του Πειραιά , όπου ο εκεί τοπικός Σύλλογος των φαρμακοποιών έχει αναστείλει την κινητοποίηση.

    [02] Εκδηλώσεις "αφύπνισης" για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

    Με ενημερωτικές και δημιουργικές εκδηλώσεις γιορτάζουν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, υπενθυμίζοντας ότι τα ναρκωτικά εξακολοθούν να αποτελούν τη μάστιγα της εποχής.

    Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) βρίσκεται σε «οριακό σημείο» και αντιμέτωπο «με προβλήματα και δυσκολίες», σε μία εποχή που η οικονομική κρίση οδηγεί σε αύξηση της κατάθλιψης, των αστέγων, της παραβατικότητας και της χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών.

    Αιτίες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ είναι η μείωση της κρατικής επιχορήγησης, η συρρίκνωση του απασχολούμενου προσωπικού, η απουσία εθνικού σχεδιασμού στον τομέα των εξαρτήσεων και η πολιτική πριμοδότησης των προγραμμάτων υποκατάστασης.

    Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης του νομού Σάμου «Φάρος» θα πραγματοποιήσει πολυάριθμες δράσεις ενημέρωσης και προβολής μηνυμάτων κατά των εξαρτήσεων και της σημασίας της πρόληψης.

    [03] Το Θέατρο Λυκαβηττού «τραγουδά» το καλοκαίρι

    Έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής, ενώ εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους πλέον δημοφιλείς υπαίθριους χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ο λόγος για το αγαπημένο, στο αθηναϊκό κοινό, και σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, αμφιθέατρο του Λυκαβηττού.

    Αν και η φήμη του έχει «λαβωθεί» αρκετές φορές, σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν πλέον, καθώς προηγούμενες σεζόν υπήρξαν αλλαγές στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, φέτος το αθηναϊκό κοινόθα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικές μουσικές συναυλίες, με θέα το φωτισμένο λεκανοπέδιο της Αττικής.

    Μερικές από τις συναυλίες που θα φιλοξενήσει είναι των Pink Martini (11 Ιουλίου), Dandy Warhols (12 Ιουλίου), Morrisay (16 Ιουλίου), Φίλιππο Πλιάτσικα και Ελεωνόρας Ζουγανέλη (18 Ιουλίου).

    [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα

    Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, Ρικ Σκοτ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη την πολιτεία - και τις 67 κομητείες- για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Ντέμπι.

    Ήδη η καταιγίδα έχει πλημμυρίσει πολλές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κοντά στην Τάμπα, και οι προβλέψεις για περίπου 60 εκατοστά βροχής τις επόμενες ημέρες από την αργή κίνηση της καταιγίδας, αναγκάζει τον κυβερνήτη να καλέσει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    [05] Στον Δικηγορικό Σύλλογο την Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης, θα επισκεφθούν μεθαύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, στις 2 το μεσημέρι, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και θα συμμετάσχουν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ.

    Στην επίμαχη συνεδρίαση θα τεθούν τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κλάδο, αλλά και τη Δικαιοσύνη, γενικότερα.

    [06] Σώα περισυνελέγη 24χρονη, που έπεσε στη θάλασσα από πλοίο

    Σώα περισυνελέγη τα ξημερώματα μια 24χρονη επιβάτης του επιβατηγού -οχηματαγωγού πλοίου «Κνωσός Παλλάς», η οποία στη διάρκεια της νύχτας και ενώ το πλοίο έπλεε με προορισμό το Ηράκλειο, έπεσε στη θάλασσα, 6,7 ναυτικά μίλια νότια της Μήλου.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο καπετάνιος του «Κνωσός», αφού ειδοποίησε για το περιστατικό το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία, στην περιοχή έφτασε πλωτό σκάφος του λιμενικού και ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα».

    Η 24χρονη τελικά μετά από ώρα περισυνελέγη από ιστιοφόρο σκάφος και στη συνέχεια από το ναυαγοσωστικό του πλοίου και είναι καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με δήλωσή της έπεσε από μόνη της, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

    Για το συμβάν ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Σύρου, ο οποίος διέταξε να μη γίνει προανάκριση.

    [07] Συνάντηση απόψε των υπ. Οικονομικών Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας συναντώνται απόψε στο Παρίσι, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

    "Θέλουμε να συνεργασθούμε με τη Γερμανία", δήλωσε ο Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πίεση που δέχονται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος τη Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ για να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

    "Αύριο θα υπάρξει μία πολύ σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την Αγγελα Μέρκελ και απόψε θα δεχθώ τους υπουργούς Οικονομικών: τον κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία, τον κ. Μόντι από την Ιταλία, τον κ. ντε Γκίντος ή τον κ. Γκρίλι από την Ισπανία μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο", δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί. "Βρισκόμαστε σε μία ενεργητική φάση προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής", είπε.

    [08] Σφοδρές συγκρούσεις κοντά σε θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στη Δαμασκό

    Σφοδρές μάχες διεξάγονται ανάμεσα σε δυνάμεις του συριακού στρατού και δυνάμεις των αντικαθεστωτικών γύρω από θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της Δαμασκού και των προαστίων της, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την συριακή πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Σφοδρές μάχες διεξάγονται γύρω από τις θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στην Καντσάγια και την αλ-Χάμα, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την Πλατεία των Ομεϊγιαδών" στο κέντρο της Δαμασκού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, πρόκειται για τις σφοδρότερες συγκρούσεις από την έναρξη της συριακής εξέγερσης εδώ και 15 μήνες.

    [09] Τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ ο Βασίλης Τσιάρτας

    Το σχέδιο του Θωμά Μαύρου για μία ΑΕΚ αμιγώς "κιτρινόμαυρη" προχωράει με...επιστημονική ακρίβεια.

    Μετά την «ενεργοποίηση» του Χρήστου Κωστή στην θέση του γενικού αρχηγού, την επικείμενη πρόσληψη του Βαγγέλη Βλάχου στο πόστο του προπονητή, ήρθε η σειρά του Βασίλη Τσιάρτα να μπει και αυτός στο νέο σχήμα που έχει στο μυαλό του ο παλαίμαχος «κανονιέρης» της Ενωσης.

    Ο Βασίλης Τσιάρτας θα αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, αν και αρχικά ο Θωμάς Μαύρος δεν είχε σκοπό να προσλάβει κάποιον στη συγκεκριμένη θέση. Μετά από συζήτηση που είχε ωστόσο με τον Βασίλη Τσιάρτα (παρόντος και του Χρήστου Κωστή) αποφάσισε πως ο πρώην άσος μπορεί να προσφέρει στη νέα προσπάθεια που ξεκινά.

    Όλοι οι προαναφερθέντες θα δώσουν το «παρών» σήμεραστις εγκαταστάσεις των Σπάτων.

    [10] Νέο επεισόδιο στον πόλεμο των smartphones

    Το αμερικανικό εμπορικό σώμα ενόρκων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επανεξετάσει την αρχική του απόφαση με την οποία σημείωνε ότι η εταιρεία Apple παραβίασε μία από τις τέσσερις ευρεσιτεχνίες που υποστήριξε η Motorola, η οποία είναι πλέον θυγατρική μονάδα της Google.

    Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της μάχης στη βιομηχανία των smartphones η οποία έχει δεκάδες αγωγές σε διάφορες ηπείρους.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [11] Ιαπωνία: Ελπίδες για τη γέννηση του πρώτου γιγάντιου πάντα εδώ και 24 χρόνια

    Συγκίνηση και ενθουσιασμός επικρατεί στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης σήμερα μετά την είδηση ότι ένα γιγάντιο πάντα από το φημισμένο ζωολογικό πάρκο της συνοικίας Ουενό στο Τόκιο παρουσιάζει σημάδια εγκυμοσύνης.

    "Μια αύξηση του επιπέδου ορισμένων ορμονών και άλλων δεικτών, όπως και η περιορισμένη όρεξη για φαγητό οδηγούν στην υπόθεση ότι το θηλυκό Σιν Σιν κυοφορεί", μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

    Αν όπως ελπίζουν οι Ιάπωνες, ένα βρέφος γεννηθεί στο ζωολογικό κήπο του Ουενό, θα είναι το πρώτο τα τελευταία 24 χρόνια και η γέννησή του ύστερα από φυσικό ζευγάρωμα θα αποτελέσει πρωτοφανές γεγονός σε αυτό το πάρκο. Ένα βρέφος είχε γεννηθεί το 1988 με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [12] Μέσω υπολογιστή η έγκαιρη εγκεφαλική διάγνωση αυτισμού στα παιδιά

    Η μελέτη ενός κοινού ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να εντοπίσει στον εγκέφαλο παιδιών ηλικίας ακόμα και μόλις δύο ετών το «αποτύπωμα» του αυτισμού, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη υπόσχεται μία πιο αντικειμενική μέθοδο πρόωρης διάγνωσης, που θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση της πολύπλοκης αναπτυξιακής διαταραχής του αυτισμού, όμως πρώτα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες παρεμφερείς έρευνες.

    Οι ερευνητές των τμημάτων νευρολογίας και ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, με επικεφαλής τον δρα Φρανκ Ντάφι, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο ιατρικό περιοδικό "BMC Medicine", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο περίπου 1.000 παιδιών ηλικίας δύο έως 12 ετών.

    Το ποσοστό επιτυχίας της διάγνωσης κυμάνθηκε στο 90%. Η τεχνική υπολογιστικής ανάλυσης του εγκεφαλογραφήματος μπορεί επίσης, κατά τους Αμερικανούς ερευνητές, να κάνει έγκαιρη διάγνωση κατά πόσο τα μικρότερα αδέλφια ενός παιδιού με αυτισμό κινδυνεύουν κι αυτά να εμφανίσουν ανάλογη διαταραχή (ένα τυπικό άγχος σε μία οικογένεια που έχει ήδη ένα αυτιστικό παιδί).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 June 2012 - 8:30:32 UTC