Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκε η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Βαγγέλη Βλάχο
  • [02] Πέθανε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Εξαρχος
  • [03] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκος
  • [04] Παράταση μέχρι τις 29 Ιουνίου για τον κωδικό του μηχανογραφικού
  • [05] Καθοδική πορεία για τον ελληνικό τουρισμό
  • [06] Σύνοδος κορυφής Ιταλίας-Γερμανίας στις 4 Ιουλίου στη Ρώμη
  • [07] Η Ευρωζώνη θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, δηλώνει ο Μπαρόζο

  • [01] Ανακοινώθηκε η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Βαγγέλη Βλάχο

    Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ ΑΕΚ η συμφωνία με τον Βαγγέλη Βλάχο. Ο 50χρονος προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ενωσης για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, με δυνατότητα επέκτασης γι' ακόμη έναν χρόνο. Ο νέος τεχνικός του «Δικεφάλου» πιάνει δουλειά από αύριο, καθώς, σε συνεργασία με τον Θωμά Μαύρο, τον Χρήστο Κωστή και τον Βασίλη Τσιάρτα, θα ξεκινήσουν τον (δύσκολο) αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ για τη χρονιά που έρχεται.

    [02] Πέθανε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Εξαρχος

    Στα 57 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Έξαρχος, θεατρικός σκηνοθέτης με παρουσία στο Εθνικό Θέατρο και σε δημοτικά-περιφερειακά θέατρα.

    Γιός του ηθοποιού Θόδωρου Έξαρχου, ο Δ. Έξαρχος γεννήθηκε το 1955 και σπούδασε θέατρο στην Αγγλία. Εργαζόταν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980.

    Στο Εθνικό Θέατρο είχε σκηνοθετήσει παραστάσεις όπως το «Άσυλο» του Ντέιβιντ Στόρεϊ και οι «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ιψεν. Στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης η παράστασή του «Ερωφύλη» είχε προκαλέσει εντύπωση.

    [03] Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκος

    Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκος

    [04] Παράταση μέχρι τις 29 Ιουνίου για τον κωδικό του μηχανογραφικού

    Παράταση έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου, για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού (password) και για την υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, αποφάσισε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

    Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο, όλοι οι υποψήφιοι από Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι και τις 5 Ιουλίου.

    Όπως είναι γνωστό, για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου απαιτείται ο οκταψήφιος κωδικός εξετάσεων και ο προσωπικός κωδικός ασφάλειας (password), που δημιούργησαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι στο λύκειό τους. Επειδή κάποιοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν τον προσωπικό τους κωδικό, μπορούν μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου να απευθυνθούν στο ίδιο Λύκειο για να αποκτήσουν (νέο) προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password).

    [05] Καθοδική πορεία για τον ελληνικό τουρισμό

    Καθοδική πορεία ακολούθησαν τα βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού, κατά το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, με τον Απρίλιο και τον Μάιο να είναι πιο απογοητευτικοί σε σχέση με το σύνολο του πρώτου τριμήνου.

    Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου (περίπου 50%) και την Πελοπόννησο (40%). Μικρότερη ωστόσο είναι η μείωση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Κρήτης (10%).

    Στην έρευνα τονίζεται ότι η πολιτική αβεβαιότητα που εντάθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα επηρεάσει και τα συνολικά αποτελέσματα της φετινής χρονιάς που πλέον θα κλείσει αρνητικά, καθώς δεν υπάρχει χρόνος να βελτιωθεί το κλίμα και να ανακάμψουν τα μεγέθη. Όπως εκτιμά το ΞΕΕ οι πληρότητες των ξενοδοχείων για το 2012 θα είναι μειωμένες κατά τουλάχιστον 10%, με τα έσοδα των μονάδων να συρρικνώνονται από 15% έως 20%, ενώ τα ξενοδοχεία της Αθήνας δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

    [06] Σύνοδος κορυφής Ιταλίας-Γερμανίας στις 4 Ιουλίου στη Ρώμη

    Σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Ρώμη, η οποία θα επικεντρωθεί κυρίως σε διμερή ζητήματα, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση, αναφερόμενη στη σύνοδο αυτή που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

    "Είναι μια συνάντηση διμερούς τύπου, όπως αυτές πρόσφατα με τους ηγέτες της Πολωνίας ή της Σερβίας. Θα περιλαμβάνει επίσης έναν αριθμό υπουργών και αντιπροσωπειών επιχειρήσεων", διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [07] Η Ευρωζώνη θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, δηλώνει ο Μπαρόζο

    Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα μέλος του ευρώ εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρός της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε ομιλία του στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, ο Ζ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στη ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωζώνη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για την εκπλήρωση αυτού του στόχου και τόνισε ότι τα κράτη- μέλη θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, εξετάζοντας διάφορους τρόπους για την τόνωση της ανάπτυξης στη χώρα μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 June 2012 - 14:30:29 UTC