Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Απεργούν σήμερα ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό
  • [03] Τουλάχιστον 51 νεκροί στο Μπανγκλαντές από κατολισθήσεις
  • [04] Μίρνες Σίσιτς: «Θέλω να συνεχίσω στον ΟΦΗ»
  • [05] Πέθανε η συγγραφέας και σκηνοθέτης Νόρα Έφρον
  • [06] Ανεπαρκείς οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τα βιολογικά προϊόντα
  • [07] Πέθανε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κώστας Τριαρίδης
  • [08] Εκκενώθηκε ο Άρειος Πάγος ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα
  • [09] Βρετανός επαγγελματίας τζόκεϊ έχασε τη ζωή του σε πισίνα στην Κέρκυρα

  • [01] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί στο χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβει.

    [02] Απεργούν σήμερα ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό

    Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου πραγματοποιούν σήμερα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, διεκδικώντας την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

    Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων προγραμματίζουν νέα 48ωρη απεργία στις 10 και στις 11 Ιουλίου.

    Η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων αναμένεται να λήξει στις 18 Ιουλίου και των εργαζομένων στον επισιτισμό μέσα στον Αύγουστο.

    [03] Τουλάχιστον 51 νεκροί στο Μπανγκλαντές από κατολισθήσεις

    Πενήντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές από κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

    Ο στρατός έχει αναπτυχθεί στην ορεινή περιοχή Τσιταγκόνγκ, με πέντε εκατομμύρια κατοίκους, για τις επιχειρήσεις διάσωσης. Όμως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού αρκετοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

    Σύμφωνα με τον διοικητή της περιοχής Σιραζούλ Χακ Χαν, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Τσιταγκόνγκ και 25 στην γειτονική περιοχή Μπανταρμπάν. Οι τοπικές αρχές πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

    Την Τρίτη μέσα σε δώδεκα ώρες η βροχή έφτασε τα 40 εκατοστά.

    Όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Τσιταγκόνγκ ακυρώθηκαν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Μίρνες Σίσιτς: «Θέλω να συνεχίσω στον ΟΦΗ»

    Για ακόμη μία φορά ο Μίρνες Σίσιτς εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον ΟΦΗ.

    Ο επιθετικός των Κρητών, ο οποίος την Τρίτηαναχώρησε για την Σλοβενία, ανέφερε ότι έχει προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά δεν θέλει να βιαστεί και θα περιμένει τον ΟΦΗ.

    «Δεν ξέρω εάν θα συνεχίσω στον ΟΦΗ. Περιμένω τη διοίκηση. Γνωρίζω ότι υπάρχει το θέμα με την αδειοδότηση και η διοίκηση δεν ξέρει εάν θα μπορεί να κάνει πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας με παίκτες που έχει λήξει το συμβόλαιο τους», είπε αρχικά ο επιθετικός του ΟΦΗ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ και συνέχισε: «Η θέση μου είναι αυτή που έχω ήδη πει: Θέλω να συνεχίσω στον ΟΦΗ. Περάσαμε μια όμορφη χρονιά παρά τα προβλήματα που είχαμε. Με τη συνολική προσπάθεια που έγινε ο ΟΦΗ υλοποίησε το στόχο του. Ομως είμαι επαγγελματίας παίκτης και θα πρέπει να κοιτάξω τη δουλειά μου. Εχω προτάσεις αυτή τη στιγμή, όμως δεν θέλω να βιαστώ. Θα περιμένω τον ΟΦΗ. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω το φίλαθλο κόσμο για την βοήθεια που πρόσφερε στην ομάδα μας και την εκτίμηση που έδειξε στο πρόσωπο μου. Θα είναι πάντα στη καρδιά μου. Εύχομαι να βρει τις καλύτερες λύσεις η ομάδα».

    [05] Πέθανε η συγγραφέας και σκηνοθέτης Νόρα Έφρον

    Η συγγραφέας και σκηνοθέτης Νόρα Εφρον, γνωστή για τη δουλειά της σε ταινίες όπως, «Όταν ο Χάρι συνάντησε της Σάλι» πέθανε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 71 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων και λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ήταν βαριά άρρωστη.

    Η Έφρον, που είναι γνωστή για σενάρια όπως αυτό στην ταινία «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», «Sleepless in Seattle» και, πιο πρόσφατα, το «Julie & Julia», δεν είχε δημοσίως πει η ίδια ή κάποιος εκπρόσωπος της αν πάσχει από κάποια βαριά ασθένεια

    Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της η Εφρον έγραψε για εφημερίδες και περιοδικά δημοσίευσε βιβλία και δοκίμια, αλλά έγινε περισσότερο γνωστή για τη δουλειά της στον κινηματογράφο.

    Ήταν υποψήφια για τρία Οσκαρ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Ανεπαρκείς οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τα βιολογικά προϊόντα

    Ανεπαρκείς, θεωρεί το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ) τους υφιστάμενους στην ΕΕ κανόνες που αφορούν στην πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων στην Ευρώπη.

    Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι, κάθε φορά που αγοράζουν ένα βιολογικό μήλο ή ένα κομμάτι βιολογικού βοείου κρέατος από την τοπική υπεραγορά τους, τα προϊόντα αυτά έχουν παραχθεί σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες.

    Tο Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ υπενθυμίζει πως για τα βιολογικά προϊόντα που προέρχονται από την ΕΕ, τα κράτη μέλη οφείλουν να θεσπίσουν ένα σύστημα ελέγχων.

    Οι φορείς ελέγχου, οι οποίοι διενεργούν αυτούς τους ελέγχους σε επίπεδο επιμέρους επιχειρήσεων (όπως παραγωγών, μεταποιητών και εισαγωγέων), έχουν κεντρικό ρόλο στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, σημειώνει το ΕΕΣ.

    [07] Πέθανε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κώστας Τριαρίδης

    Πέθανε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Τριαρίδης.

    Είχε διατελέσει στέλεχος της ΕΔΗΝ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε από το 1993 έως το 1996 υπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

    Ο Κώστας Τριαρίδης επίκουρος καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συνελήφθη, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας.

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στην Τούμπα.

    [08] Εκκενώθηκε ο Άρειος Πάγος ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα

    Εκκενώθηκετο κτίριο του Αρείου Πάγου, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας.

    Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας για έρευνα στον χώρο, ενώ περιπολικά έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους με πρόσβαση στην οδό Λουκάρεως. Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    [09] Βρετανός επαγγελματίας τζόκεϊ έχασε τη ζωή του σε πισίνα στην Κέρκυρα

    Tον γύρο της Μεγάλης Βρετανίας με δεκάδες δημοσιεύματα και δηλώσεις συναθλητών του, κάνει η είδηση του θανάτου ενός 22χρονου επαγγελματία τζόκεϊτη Δευτέραστην Κέρκυρα.

    Ο Κάμπελ Γκίλις ο οποίος έκανε ολιγοήμερες διακοπές, έχασε χθες τη ζωή του, σε ατύχημα, σε πισίνα στον Κάβο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας Lucinda Russell yard στη Σκωτία, στην οποία ανήκε ο αναβάτης, τραγική ειρωνεία είναι ότι είχε έρθει στην Κέρκυρα προκειμένου να ξεκουραστεί μερικές ημέρες με την ευκαιρία τωνσημερινών γενεθλίων του.

    Ο νικητής σε βρετανικά πρωταθλήματα ιπποδρομιών βρισκόταν στο νησί με τέσσερις ακόμα γνωστούς τζόκεϊ από τη Μ. Βρετανία καθώς και τον επικεφαλής της φάρμας στην οποία ανήκε. Ήδη, ο βρετανικός Τύπος φιλοξενεί δεκάδες δηλώσεις από αθλητές και παράγοντες της Αγγλίας οι οποίοι δηλώνουν συντετριμμένοι από το θάνατο του αθλητή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 June 2012 - 8:30:37 UTC