Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η ορκωμοσία των βουλευτών
  • [02] Οι Ελβετοί γιορτάζουν τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Ζαν Ζακ Ρουσό
  • [03] Αυξάνονται τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα
  • [04] Να μην κόβεται το ρεύμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ζητεί ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, δήλωσε ο Γιοχάνες Χαν
  • [06] «Απαγορευτικό» της ΕΠΟ στην αναδιάρθωση της Σούπερ Λίγκας
  • [07] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μένει αμέτοχη στις εξελίξεις στην ΕΕ
  • [08] Κορυφαία προτεραιότητα, η ταχεία αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, τόνισε ο Α. Μανιτάκης
  • [09] Ττηλεφωνικές συνομιλίες Σαμαρά με Μόντι, Μπαρόζο, Ολάντ
  • [10] Επιχορήγηση του φαρμάκου αποκλειστικά από κρατικούς πόρους, ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα
  • [11] Δεκτές οι εμπρόθεσμες συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος
  • [12] Παρουσιάστηκε επίσημα ο Μπάγεβιτς από τον Ατρόμητο

  • [01] Αύριο η ορκωμοσία των βουλευτών

    Αύριοσυγκαλείται η νέα Βουλή και θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

    Παραμένει προς επίλυση το θέμα του ζ' αντιπροέδρου, που «προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης» δηλαδή τη "Χρυσή Αυγή". Οι βουλευτές της ΧΑ, μόνοι τους, δεν επαρκούν για την πλειοψηφία του άρθρου 67 του Συντάγματος (όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την εκλογή των αντιπροέδρων), εκτός εάν θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι.

    Η ημέρα ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δεν έχει οριστεί ακόμα. Εκτιμάται ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει την 4η Ιουλίου για να ολοκληρωθεί την 6η Ιουλίου τα μεσάνυχτα με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).-

    [02] Οι Ελβετοί γιορτάζουν τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Ζαν Ζακ Ρουσό

    Αφού τον εξευτέλισε όσο ήταν εν ζωή, τον εκδίωξε για τις ιδέες του, έκαψε τα βιβλία του καθώς θεωρούνταν υπερβολικά ανατρεπτικά, η πόλη της Γενεύης γιορτάζει αύριο με εξαιρετικές τιμές τα 300 χρόνια από τη γέννηση του ήρωά της και διαπρεπούς πολίτη της, του Ζαν Ζακ Ρουσό, που γεννήθηκε σε ένα σπίτι στο κέντρο της παλιάς πόλης στις 28 Ιουνίου του 1712.

    Θρησκευτικές ακολουθίες, ομιλίες, συμπόσια, ταινίες, η παρουσία γάλλων φιλοσόφων όπως ο Λικ Φερί, θα πραγματοποιηθούν αύριο, ημέρα αφιερωμένη στον ελβετό γαλλόφωνο φιλόσοφο, συγγραφέα, πολιτικό θεωρητικό (1712-1778). Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την πόλη της Γενεύης, η οποία έδωσε το όνομα του Ρουσό σε ένα νησί στον ποταμό Ροδανό, απέναντι από τη λίμνη Λεμάν.

    [03] Αυξάνονται τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

    Η χώρα μπορεί να είναι υπερήφανη για τη ναυτοσύνη της, ωστόσο η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, όσον αφορά τα περιστατικά πνιγμών, ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Στην πλειονότητά τους, τα θύματα των πνιγμών, είναι ηλικιωμένοι, ενώ ακολουθούν τα μικρά παιδιά και στη συνέχεια οι ψαροντουφεκάδες. Μόνο σε ένα 24ωρο, την Τρίτη 26 Ιουνίου, είχαμε τέσσερις πνιγμούς ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Λιμενικής Αστυνομίας, από τις αρχές του 2012 έως σήμερα, τουλάχιστον 145 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό στη θάλασσα, ενώ αν δει κανείς τα στοιχεία από το 2008 έως το 2011, οι θάνατοι από πνιγμό αντί να μειώνονται αυξάνονται. Συγκεκριμένα, το 2008 πνίγηκαν στη θάλασσα 283 άτομα, 327 το 2009, 371 το 2010, ενώ το 2011 ο αριθμός των περιστατικών διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα: 371 πνιγμοί.

    Φέτος, λόγω οικονομικής κρίσης, πολλοί δήμοι δεν θα διαθέσουν σε κάποιες παραλίες ναυαγοσώστη, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, τους επόμενους δύο μήνες -που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται, να υπάρξει ρεκόρ πνιγμών.

    Ο διευθυντής της λιμενικής αστυνομίας Θ. Παρασκευάς, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δηλώνει ότι η αιτία του κακού εντοπίζεται -κυρίως- στην απροσεξία των λουομένων, που αγνοούν τις οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης, όπως ότι δεν πρέπει να κολυμπούν εάν δεν έχουν περάσει 3 με 4 ώρες από το φαγητό ή σε θάλασσες που υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, φυσάει δυνατά ή έχει μεγάλα κύματα.

    [04] Να μην κόβεται το ρεύμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

    Ως κοινωνικό αγαθό το οποίο δεν είναι δυνατό να στερούνται τα νοικοκυριά, χαρακτήρισε το ηλεκτρικό ρεύμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά.

    Για το θέμα των τιμολογίων ρεύματος, ο κ. Ζερβός επανέλαβε ότι η επιχείρηση δεν θα ζητήσει αυξήσεις, αλλά θα παρουσιάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη θερινή περίοδο, οπότε η ζήτηση ρεύματος αυξάνεται εποχιακά.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας σημείωσε «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται, δυστυχώς, στα όρια της οικονομικής ανέχειας με αδυναμία επιβίωσης. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας» και τόνισε ότι «για αυτά τα κομμάτια του πληθυσμού πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα».

    [05] Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, δήλωσε ο Γιοχάνες Χαν

    Επίσκεψη στην Αθήνα, για να συζητήσει την αναζωπύρωση δράσεων και προγραμμάτων που ήδη τρέχουν, θα πραγματοποιήσει την μεθεπόμενη εβδομάδα, ο Αυστριακός επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Σύμφωνα με τον Γιοχάνες Χαν, είναι σημαντικό η νέα ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει τη σωστή κατεύθυνση, εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα. Για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, επισήμανε -χωρίς, όπως σημείωσε, να θέλει προς στιγμή να τοποθετηθεί συγκεκριμένα- πως αυτή συνδέεται με επιπλέον κόστος και προσέθεσε πως θα είναι καθοριστική η παρουσίαση από ελληνικής πλευράς ενός συνολικού σχεδίου και η συζήτηση επ΄ αυτού.

    [06] «Απαγορευτικό» της ΕΠΟ στην αναδιάρθωση της Σούπερ Λίγκας

    Συνάντηση μεταξύ της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τα θέματα της ατζέντας να είναι ιδιαιτέρως «φλέγοντα». Η πλευρά της διοργανώτριας (Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας) έθεσε το θέμα της αναδιάρθρωσης στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία, ζητώντας τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος με 19 ομάδες. Η ομοσπονδία, όμως, είναι αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον κατά την παρούσα περίοδο, επικαλούμενη το σχετικό νόμο και τους κανονισμούς.

    Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πάντως, πρότεινε, αν οι ομάδες επιμείνουν επ' αυτού, η αναδιάρθρωση να ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2013/2014. Αναφορικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων, ζητήθηκε νέα μείωση της ποινής για τις ομάδες που δεν έλαβαν αδειοδότηση, ήτοι τις ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα, με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να συναινεί στο αίτημα. Την πλευρά της Σούπερ Λίγκας εκπροσώπησαν οι κκ. Παπουτσάκης, Μποροβήλος, Κωστούλας και Οικονομάκης.

    [07] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μένει αμέτοχη στις εξελίξεις στην ΕΕ

    Την κατηγορία ότι η κυβέρνηση «μένοντας αμέτοχη στις διαμορφούμενες εξελίξεις, όντας προσκολλημένη στο Μνημόνιο ανήκει ουσιαστικά στις δυνάμεις με την πολιτική τους οξύνουν την κρίση», διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης σε σχετική ανακοίνωση.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι χθεσινές δηλώσεις της κ. Μέρκελ, ότι όσο ζει θα υπερασπίζεται, επί της ουσίας την πολιτική της σκληρής λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, καταδεικνύουν την αδιέξοδη πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που οδηγούν την ΕΕ σε διάλυση και τους λαούς στη φτώχεια και την ανεργία.

    [08] Κορυφαία προτεραιότητα, η ταχεία αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, τόνισε ο Α. Μανιτάκης

    Η ταχεία αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες της 4ης συνάντησης της task force των κρατών μελών της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών που παρέχουν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκε αναλυτικά η πορεία της υλοποίησης των δράσεων για την αναμόρφωση του ελληνικού διοικητικού συστήματος, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί από κοινού με την task force, τη γαλλική κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι δράσεις αφορούν στη συνολική αναδιάρθρωση των δομών και λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης, στη θέσπιση ενός νέου αποτελεσματικού συστήματος συντονισμού της κυβέρνησης και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

    [09] Ττηλεφωνικές συνομιλίες Σαμαρά με Μόντι, Μπαρόζο, Ολάντ

    Συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές του με ξένους ηγέτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Μετά τη συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ το βράδυ θα μιλήσει με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    [10] Επιχορήγηση του φαρμάκου αποκλειστικά από κρατικούς πόρους, ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα

    «Ζητήσαμε να επιχορηγηθεί η υπόθεση των φαρμάκων και μάλιστα να αποδοθούν τα χρήματα που χρωστάν στους φαρμακοποιούς, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης που δόθηκε είναι από τις ίδιες τις εισφορές των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να μετακομίζεις χρήματα από τις τσέπες του ενός για να τις δώσεις στην τσέπη του άλλου, γιατί έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία θα γκρεμιστούν εντελώς. Η επιχορήγηση έπρεπε να δοθεί αποκλειστικά από κρατικούς πόρους, εν πάση περιπτώσει ας μην πλήρωναν τοκοχρεολύσια» δήλωσε, ερωτηθείσα σχετικά, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    [11] Δεκτές οι εμπρόθεσμες συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

    Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, πολίτες που προσέφυγαν στην ανεξάρτητη αρχή, καταγγέλλοντας την άρνηση των ΔΟΥ και του υπουργείου Οικονομικών να αποδεχθούν την υποβολή αποδείξεων δαπανών μετά την αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2011, δικαιώθηκαν, καθώς η διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος τροποποίησε τη σχετική διάταξη.

    Το θέμα αφορούσε πολίτες που εκ παραδρομής παρέλειψαν τη συμπλήρωση του κωδικού δαπανών στη φορολογική τους δήλωση, αλλά επισύναψαν το σώμα των αποδείξεων σε αυτήν, και θέλησαν εμπρόθεσμα να προσθέσουν επιπλέον ονομαστικές αποδείξεις στη δήλωσή τους. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσής τους, διαπίστωσαν ότι, λόγω τεχνικού προβλήματος του πληροφοριακού συστήματος φορολογίας TAXIS, η δήλωση απεστάλη οριστικά ελλιπής, δηλαδή χωρίς την καταχώριση όλων των κωδικών, μεταξύ των οποίων και ο κωδικός δαπανών.

    Έτσι, μετά την παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής, η διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος τροποποίησε τη σχετική διάταξη. Η πρόταση του Συνηγόρου έγινε αποδεκτή, αλλά μόνο αναφορικά με τα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2012 (που αποκτήθηκαν το 2011) και εντεύθεν.

    Για το οικονομικό έτος 2011, η ΓΓΠΣ διαπίστωσε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν ελήφθησαν υπόψη κωδικοί, συμπεριλαμβανομένου και του κωδικού δαπανών και έδωσε προς τις αρμόδιες ΔΟΥ οδηγίες υποβολής τροποποιητικής δήλωσης για τους φορολογούμενους που αποδεδειγμένα αντιμετώπισαν πρόβλημα.

    [12] Παρουσιάστηκε επίσημα ο Μπάγεβιτς από τον Ατρόμητο

    Παρουσιάστηκε σήμερα ο νέος τεχνικός του Ατρομήτου, Ντούσαν Μππάγεβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο γήπεδο Περιστερίου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός, παρουσίασε το νέο προπονητή λέγοντας τα εξής: «Έχω τη χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσω τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για να παρουσιάσουμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όλες οι επιτυχίες στην καριέρα του μιλούν από μόνες τους. Θα προσπαθήσουμε να σταθεροποιηθεί ο Ατρόμητος στα υψηλά στρώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Πιστεύω ότι φέτος θα συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και θα πετύχουμε όλους τους στόχους που θα θέσουμε για τη νέα σεζόν. Γνωρίζω πολλά χρόνια τον κ. Μπάγεβιτς, όμως από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε για το πλάνο και τη φιλοσοφία της ομάδας παρατηρήθηκε ταύτιση απόψεων και ήταν εύκολο να συνεργαστούμε.

    Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά του σωματείου που ανέλαβε την ομάδα ένας τέτοιος προπονητής. Ξέρετε τι άνθρωπος είμαι και δεν μου αρέσει να μιλάω με λόγια, αλλά με πράξεις. Εκείνο που θέλουμε είναι να έχουμε μία ομάδα που θα έχει υγεία οικονομικά και ταυτόχρονα θα είναι δυνατή αγωνιστικά».

    Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που δήλωσε τα εξής:: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Ο πρόεδρος σας είπε τα περισσότερα και συμφωνώ απόλυτα. Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα, η οποία έχει τη δυνατότητα να μείνει ψηλά. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Έφτασε δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά δεν τα κατάφερε και πιστεύω ότι αν πάει ακόμη μία θα τα καταφέρει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 June 2012 - 14:30:37 UTC