Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη σύνοδος για το μέλλον του ευρώ
  • [02] Στις 11.00 η ορκωμοσία των βουλευτών
  • [03] Στάχτη 15.000 στρέμματα δάσους
  • [04] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες
  • [05] Γυαλιά με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο Ιντερνετ

  • [01] Κρίσιμη σύνοδος για το μέλλον του ευρώ

    Διχασμένοι εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου καλούνται να συμφωνήσουν σε μια μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ενοποίηση της ΕΕ, προκειμένου να διαφυλάξουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), ενώ στις 29 Ιουνίου, στις 2 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει η Σύνοδος των «17» της ευρωζώνης, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

    Η αμοιβαιοποίηση του χρέους, η ενοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, η δημοσιονομική ενοποίηση και τα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης είναι μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που θα εξετάσουν οι «27», προσπαθώντας να συγκεράσουν τις απόψεις τους.

    [02] Στις 11.00 η ορκωμοσία των βουλευτών

    Σήμερα, στις 11.00,συγκαλείται η νέα Βουλή και θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ενώ αύριο θα γίνει η εκλογή του προέδρου της Βουλής και των αντιπροέδρων του σώματος.

    Παραμένει προς επίλυση το θέμα του ζ' αντιπροέδρου, που «προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης» δηλαδή τη "Χρυσή Αυγή". Οι βουλευτές της ΧΑ, μόνοι τους, δεν επαρκούν για την πλειοψηφία του άρθρου 67 του Συντάγματος (όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την εκλογή των αντιπροέδρων), εκτός εάν θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι.

    Η ημέρα ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δεν έχει οριστεί ακόμα. Εκτιμάται ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει την 4η Ιουλίου για να ολοκληρωθεί την 6η Ιουλίου τα μεσάνυχτα με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).-

    [03] Στάχτη 15.000 στρέμματα δάσους

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Αμερικανοί πυροσβέστες για να νικήσουν την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Κολοράντο Σπριγκς και λόγω των ανέμων σχεδόν διπλασίασε μέσα σε μια νύχτα τα μέτωπά της αναγκάζοντας περισσότερους από 32.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο και ο πρόεδρος Ομπάμα σχεδιάζει να ταξιδέψει στην περιοχή την Παρασκευή.

    Η πυρκαγιά, έως τώρα έχει κάψει πάνω από 15,000 στρέμματα δασικής έκτασης στο διάσημο βουνό Παικς Πικ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [04] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες

    Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής, από ΒΒ+ σε ΒΒ, προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

    Έχει περιοριστεί η ικανότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τις μεγάλες τράπεζες του τόπου, μετά την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στις 25 Ιουνίου, παρά την ισχυρή θέληση του κράτους να το πράξει, αναφέρει ο οίκος Fitch και εκτιμά ότι η κυβέρνηση, ίσως χρειαστεί να παράσχει μέχρι και έξι δισεκατομμύρια ευρώ για στήριξη των τριών τραπεζών

    [05] Γυαλιά με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο Ιντερνετ

    Google παρουσίασε στο Σαν Φρανσίσκο την πρώτη γενιά ενός ζευγαριού φουτουριστικών γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο Ιντερνετ και τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ύστερα από δυο χρόνια και πλέον.

    Ο συνιδρυτής της Google Σέρτζι Μπριν, παρουσίασε τα γυαλιά αυτά στην ετήσια συνάντηση των δημιουργών εφαρμογών για συσκευές πληροφορικής, στο Σαν Φρανσίσκο.

    Αλεξιπτωτιστές έκαναν επίδειξη του νέου προϊόντος βιντεοσκοπώντας και μεταδίδοντας απευθείας, μέσω των γυαλιών τους, την πτήση και στη συνέχεια την προσγείωσή τους στη στέγη του Συνεδριακού Κέντρου του Σαν Φρανσίσκο.

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που το σχέδιο αυτό πήγε καλά. Δεν το περίμενα", δήλωσε ο Μπριν πριν παρουσιάσει ένα δείγμα "Explorer" των Γυαλιών Google που οι δημιουργοί εφαρμογών συσκευών πληροφορικής μπορούν να αγοράσουν για 1.500 δολάρια.

    Το μοντέλο αυτό της πρώτης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2013, πριν από την κυκλοφορία στο εμπόριο, ένα χρόνο αργότερα, ενός μοντέλου για το ευρύ κοινό.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2012 - 6:30:32 UTC