Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ. Ζανιάς νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
  • [02] Προτάσεις των εφοριακών για "ελαφρύνσεις" στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα
  • [03] "Μάχη" με ληστές στην Κηφισιά
  • [04] Η νέα ελληνική μπύρα του καλοκαιριού
  • [05] Το διάσημο Chateau Palmer
  • [06] Στην Κύπρο την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος
  • [07] Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Νέστορας Μάτσας
  • [08] Κοντά σε συμφωνία με Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός

  • [01] Ο Γ. Ζανιάς νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

    Επόμενος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Γιώργος Ζανιάς και διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

    Ο κ. Ζανιάς φέρεται ότι θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΕΤΕ Βασίλη Ράπανο, ενώ ο κ. Τουρκολιάς θα αναλάβει τη θέση του Απόστολου Ταμβακάκη, ο οποίος αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να υποβάλει την παραίτησή του.

    [02] Προτάσεις των εφοριακών για "ελαφρύνσεις" στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

    Την επιβολή ανώτατου ορίου μηνιαίας καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων (εκκαθαριστικά εισοδήματος, φόρου ακινήτων, ληξιπρόθεσμα) προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για την ανακούφιση των φορολογούμενων.

    Η ΠΟΕ ΔΟΥ προτείνει, το όριο αυτό να είναι συνάρτηση του εισοδήματος των φορολογούμενων και να προκύπτει αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων και ενοίκιο. Ειδικότερα προτείνει το όριο αυτό να καθορίζεται ως εξής:

    - Μέχρι 650 ευρώ ατομικό εισόδημα οι εφοριακοί προτείνουν το ποσοστό μηνιαίας δόσης χρέους να είναι μηδενικό (δηλαδή να παγώνουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του φορολογούμενου μέχρι τη βελτίωση της φοροδοτικής του ικανότητας).

    - Από 651 έως 1.000 ευρώ ποσοστό 10%.

    - Από 1.001 έως 1.500 ευρώ, 15% και

    - Από 1.501 έως 2.000 ευρώ, 20%.

    Η πρόταση αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος), χρέη που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-5-2012 (εκτός ΦΠΑ και ΦΜΥ) και χρέη που θα βεβαιωθούν στις εφορίες μέσα στο 2012.

    [03] "Μάχη" με ληστές στην Κηφισιά

    Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση ένοπλης συμπλοκής, με έναν αστυνομικό τραυματία, που έγινε μετά από ληστεία στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη, στην οδό Ζίτσης 3 στη Κηφισιά.

    Πριν από λίγο, σημειώθηκε και δεύτερη ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και των ληστών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας από τους δύο ένοπλους, ενώ ο δεύτερος αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, όπου προσπάθησε να διαφύγει μέσα από αυλές σπιτιών.

    Τα γεγονότα ξεκίνησαν λίγο μετά τη μιάμιση το μεσημέρι, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή, ακινητοποίησαν τον πεθερό του, τη σύζυγό του και ένα από τα ανήλικα παιδιά του και άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα.

    Στο σπίτι, όμως, ήταν και ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Δώνη, 15 ετών, ο οποίος βγήκε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες και ζήτησε βοήθεια από τη φρουρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μένει στο διπλανό σπίτι.

    Οι φρουροί ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και στο σημείο έφτασε γρήγορα περιπολικό.

    Οι ληστές για να ξεφύγουν, πήραν για λίγο μαζί τους τον πεθερό του προπονητή, τον οποίο όμως άφησαν και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στο πόδι έναν αρχιφύλακα.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν στο χέρι έναν από τους δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας.

    Ακολούθησε καταδίωξη από τις δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή, μέσα στο ρέμα του Κοκκιναρά, ενώ, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Ελευθερώτριας οι αστυνομικοί βρήκαν κοσμήματα και αίματα.

    Πριν από λίγο, οι ληστές εντοπίστηκαν στη διασταύρωση των οδών Χειμμάρας και Ιθάκης, στην Κηφισιά, όπου έγινε η δεύτερη ένοπλη συμπλοκή. Στο σημείο εκείνο συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, ο οποίος είναι τραυματισμένος, ενώ θεωρείται πιθανόν ότι έχει τραυματιστεί και ο δεύτερος που αναζητείται.

    Ο αρχιφύλακας που τραυματίστηκε διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    [04] Η νέα ελληνική μπύρα του καλοκαιριού

    Μια νέα πρόταση στην κατηγορία της μπύρας προωθείται στην αγορά αυτό το καλοκαίρι. Το όνομα αυτής: Blue island, ένα logo που αναμένεται να κατακλύσει την ελληνική αγορά.

    Τη γνωρίσαμε στο πρώτο από τα προγραμματισμένα events της εταιρείας, με "πρώτο βιολί" τον dj Jonh Jonh, την περασμένη Κυριακή, στη Βάρκιζα.

    Η πρώτη επαφή ήταν θετική και ενδιαφέρουσα, αφού ως προϊόν διαθέτει μια εξαιρετική, άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση, η οποία από μόνη της κεντρίζει το ενδιαφέρον του καταναλωτή, πριν ακόμα τη δοκιμάσει.

    Το σερβίρισμά της, παραπέμπει σε εισαγόμενα, ευρέως γνωστά προϊόντα, με το λεμόνι να "δεσπόζει" στο λαιμό του μπουκαλιού. Η αρχική μας αίσθηση ήταν να τη συγκρίνουμε με αυτά, έτσι ώστε να "αφουγκραστούμε" πού κινείται ποιοτικά και αν μπορεί να αποτελέσει ένα νέο και ανταγωνιστικό προϊόν.

    Με την πρώτη γουλιά, καταλάβαμε πως ο πρωταρχικός συλλογισμός μας ήταν άτοπος, αφού πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική γεύση, κατά την άποψή μας, μια νέα, φρέσκια και δροσερή πρόταση για το καλοκαίρι.

    Είναι ελαφριά σε αλκοόλ (4,5%) και παρασκευάζεται από παραδοσιακή κριθαρένια βύνη, μαγιά και αρωματικό λυκίσκο, στοιχεία που προσδίδουν στη Blue island το μοναδικό άρωμά της.

    Η Blue island είναι σίγουρα μια θετικότατη, άκρως επιτυχημένη προσπάθεια, μια νέα, "παγωμένη" πρόταση για το φετινό, καυτό, ελληνικό καλοκαίρι. Το ευχάριστο είναι ότι προέρχεται από μια ελληνική εταιρεία και αποδεικνύει πως υπάρχουν νέες και αξιόλογες ιδέες στη χώρα μας, στο χώρο της ζυθοποιίας.

    [05] Το διάσημο Chateau Palmer

    Το Chateau Palmer είναι ένα διάσημο οινοποιείο που βρίσκεται στην περιοχή Μαργκώ (Margaux), έξω απο την πόλη του Bordeaux. Τα 55 εκτάρια (550 στρέμματα) του αμπελώνα του, βρίσκονται στην κοινότητα του Καντενάκ (Cantenac). Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα κρασιά στην περιοχή του Μεντόκ (Medoc). Πολύπλοκο, πλούσιο, "κομψό", συχνά εξωτικό και σε κάθε περίπτωση ένα κρασί που μένει αξέχαστο.

    Ένα παραμυθένιο κάστρο

    Το 1814, ο Άγγλος Σαρλ Παλμέρ (Charles Palmer) απέκτησε το κτήμα που βρίσκεται μεταξύ των κορυφογραμμών του Margaux και του Cantenac.

    Στη συνέχεια, μεταπωλήθηκε στη διάσημη οικογένεια τραπεζιτών, τους αδελφούς Περέιρ (Pereire), το 1853 και βρέθηκε στην τρίτη ομάδα κρασιών, στην κατάταξη των κρασιών του 1855 (troisieme Grand Cru), αν και σήμερα λέγεται απο τους ειδικούς πως ανήκει σε υψηλότερο επίπεδο. Τα δύο αδέλφια, ανέθεσαν στον μπορντωλέζο αρχιτέκτονα Σαρλ Μπουρκέ (Charles Burguet),το 1856, την κατασκευή του πύργου που υπάρχει μέχρι και σήμερα - ένα οικοδόμημα απο λευκή πέτρα με επιρροές απο την αναγέννηση.

    Τα πάντα στο "κτήμα" προσφέρουν έντονες συγκινήσεις, από τις 42 κονικές,από ανοξείδωτο ατσάλι δεξαμενές,ελεγχόμενης θερμοκρασίας, έως τον ημιόροφο, με το ξύλινο πάτωμα και τα τεράστια παλιά δοκάρια, που χρησιμοποιείται ως χώρος υποδοχής των καλεσμένων του Chateau Palmer σε ξεχωριστά δείπνα. Το 1938, οι οικογένειες Sichel, Mahler-Besse, Ginestet και Miailhe, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποκτήσουν αυτό το εξαιρετικό οικοδόμημα απο την οικογένεια Pereire και ευθύνονται για την εκπληκτική του πορεία μεχρι και σήμερα.

    Το 2004, οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν την διαχείριση στον νεαρό γεωπόνο Thomas Duroux, ο οποίος είχε εργασθεί σε παγκόσμιας κλάσης οινοποιεία, στις περιοχές της Καλιφόρνιας και της Τοσκάνης. Εκείνος και η ομάδα του, έχουν έναν αποκλειστικό στόχο, στον αμπελώνα και το οινοποιείο: να καινοτομούν μέσα στην τελειότητα, με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση.

    Ένα " μεγάλο" Τερουάρ (terroir*)

    O Thomas Duroux συμφωνεί απόλυτα με το παλιό ρητό του οινοποιού: τα πάντα προέρχονται απο το έδαφος.

    Ενα "μεγάλο" κρασί προέρχεται μόνο από ένα "μεγάλο" terroir. Ο αμπελώνας του Palmer είναι στραμμένος προς το ποτάμι και επιβεβαιώνει την τοπική παρoιμία που λέει πως: ολα τα "μεγάλα" terroir "κοιτάζουν" τον ποταμό. Απαρτίζεται απο από δύο ισομερή κομμάτια με Merlot και Cabernet Sauvignon(47% το καθένα) καθώς και απο ένα μικρότερου μεγέθους κομμάτι με Petit Verdot(6%)

    Ένα κρασί με ψυχή

    Το Chateau Palmer είναι συνώνυμο της φινέτσας και της κομψότητας. Όπως όλα τα "μεγάλα" κρασιά του Margaux, είναι μαλακό, με βελούδινες ταννίνες και μία πινελιά δέρματος. Το πολύπλοκο, φρουτώδες, ανθικό και πικάντικο μπουκέτο του συμπληρώνεται από ένα πλούσιο "σώμα" και μια εξαιρετική δομή. Η ψυχή του, περιέχεται σε κάθε μπουκάλι αυτού του αξιοθαύμαστου κρασιού και έγινε το θέμα του βιβλίου του μπορντωλέζου συγγραφέα Mollat με τίτλο: Chateau Palmer

  • βλ. άρθρο με τίτλο "Τερουάρ (terroir): Η γενετική ταυτότητα του κρασιού"

    [06] Στην Κύπρο την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος

    Διήμερη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη εκτός Ελλάδας του Δ. Αβραμόπουλου, υπό τη νέα του ιδιότητα, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, την υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή, καθώς και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [07] Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Νέστορας Μάτσας

    Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 82 χρόνων, ο δημοσιογράφος Νέστορας Μάτσας.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και σπούδασε στο Παρίσι δημοσιογραφία, θέατρο και κινηματογράφο, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης.

    Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1949 στην εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ», ως κριτικός κινηματογράφου. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΣΤΙΑ», τα περιοδικά «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ», ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης του ΕΙΡΤ και της ΥΕΝΕΔ. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε ξένα πανεπιστήμια και καθηγητής στα επιμορφωτικά σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ.

    Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Ήταν συγγραφέας 35 βιβλίων από τα οποία πολλά έχουν μεταφραστεί σε πλήθος ξένων γλωσσών, ακόμη και στα κινεζικά και τα οποία έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις. Πρώτος καθιέρωσε τα εθνογραφικά ντοκιμαντέρ, ενώ ήταν ο πρώτος που εισήγαγε στην ελληνική τηλεόραση τα λαογραφικά και εθνογραφικά προγράμματα.

    Δημιούργησε και παρουσίασε περισσότερες από 1.000 εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση.

    Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 30 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Καισαριανής.

    [08] Κοντά σε συμφωνία με Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός

    «Στροφή» στον Αργύρη Πεδουλάκη κάνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Ελληνα τεχνικό να αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, τον «εκλεκτό» για τη διαδοχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο 48χρονος τεχνικός φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση των «πρασίνων» και απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψή του. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αρνητική απάντηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τις διαφωνίες που προέκυψαν με τον Δημήτρη Ιτούδη, με τη λύση του πρώην προπονητή του Περιστερίου να προκρίνεται έναντι των σκέψεων για ξένο τεχνικό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2012 - 14:30:36 UTC