Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για μια θέση στο πάνθεον των πρωταθλητών Ευρώπης
  • [02] Ξεκινά η κυπριακή προεδρία
  • [03] «Οι αποφάσεις της Συνόδου δεν αναιρούν τις δευσμεύσεις της Ελλάδας»
  • [04] Επαναλειτουργεί ο πρώτος αντιδραστήρας μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα
  • [05] ΗΠΑ: Αυξήθηκε η υποστήριξη στο νόμο για τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας
  • [06] Αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον ο Παγδατής

  • [01] Για μια θέση στο πάνθεον των πρωταθλητών Ευρώπης

    Μετά από τρεις εβδομάδες αγώνων και 16 φιναλίστ, το EURO 2012 έφτασε στο τέλος του, καθώς σήμερα το βράδυ (21:45) θα διεξαχθεί στο Κίεβο, ο τελικός της διοργάνωσης, ανάμεσα στην κάτοχο του τίτλου, Ισπανία και την Ιταλία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.000 θέσεων Ολυμπιακό στάδιο και διαιτητής θα είναι ο Πορτογάλος, Πέρδο Προένσα.

    Οι Ισπανοί έφτασαν στον τελικό δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί και παρά τις επιλογές του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική. Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί που έκαναν την έκπληξη -για τους άλλους αφού οι ίδιοι ασφαλώς και πιστεύουν στην ομάδα τους- έφτασαν στον τελικό αποκλείοντας το έτερο φαβορί, που ήταν η Γερμανία.

    Με δεδομένο ότι είναι ο τελικός της διοργάνωσης, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε ιδιαίτερο θέαμα. Όπως συνέβη και στον αγώνα των ομίλων (σκορ 1-1) οι δύο ομάδες, αναμένεται να αναλωθούν στην προσπάθεια τους να ελέγξουν την μεσαία γραμμή και τον ρυθμό της αναμέτρησης, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους αντίπαλους επιθετικούς. Κι εφόσον επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη εκτίμηση, όποια ομάδα καταφέρει να διασπάσει την αμυντική λειτουργία της άλλης και να σκοράρει, θα βρεθεί πιο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου.

    [02] Ξεκινά η κυπριακή προεδρία

    Την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναλαμβάνει από σήμερα, και για πρώτη φορά, η Κύπρος.

    Ως μια από τις ιστορικότερες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει η Kυπριακή Κυβέρνηση την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τόνισε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Επεσήμανε ότι η Κύπρος ως προεδρεύουσα χώρα θα βρίσκεται για έξι μήνες στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ μια επιτυχημένη προεδρία θα αναβαθμίσει το κύρος της όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και ευρύτερα. Σε ερώτηση, κατά πόσο η προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης έχει επηρεάσει την κυπριακή προεδρία, σημείωσε ότι ουδείς Ευρωπαίος εταίρος έθεσε παρόμοιο ζήτημα.

    Βασικές προκλήσεις της Κυπριακής προεδρίας θα είναι οι διαπραγματεύσεις του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2014 - 2020 και η δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

    [03] «Οι αποφάσεις της Συνόδου δεν αναιρούν τις δευσμεύσεις της Ελλάδας»

    «Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν αναιρούν τις δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής», δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ κ Γιόργκ Άσμουσεν.

    Τονίζει ότι αν η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βρεθεί και πάλι στην κόψη του ξυραφιού τότε "θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο και η Ελλάδα θα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ".

    Επισημαίνει ότι η τρόικα είναι πρόθυμη να συζητήσει αλλαγές πτυχών του μείγματος της πολιτικής που εφαρμόζεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανατρέπονται οι τελικοί στόχοι.

    [04] Επαναλειτουργεί ο πρώτος αντιδραστήρας μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα

    Εκατοντάδες Ιάπωνες έχουν κλείσει τον δρόμο έξω από την κεντρική πύλη του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Όι στη δυτική Ιαπωνία διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη επανεκκίνηση σήμερα ενός από τους αντιδραστήρες του.

    Η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kansai Electric Power ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία τον αντιδραστήρα νο3 του Όι, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη επαναλειτουργία αντιδραστήρα μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011 και το τέλος μιας σύντομης περιόδου χωρίς πυρηνική ενέργεια για τη χώρα.

    Παρά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου έλαβε στις 16 Ιουνίου την άδεια των τοπικών αρχών και του ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα να επαναλειτουργήσει τους αντιδραστήρες 3 και 4 του εργοστασίου. Αμέσως ξεκίνησε τις προετοιμασίες.

    Οι δημοτικές αρχές του Όι, που βρίσκεται στη νομαρχία Φουκούι, και η ιαπωνική κυβέρνηση έκριναν ότι οι αντιδραστήρες μπορούν να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια έπειτα από τα τεστ αντοχής στα οποία υποβλήθηκαν, παρά τις προειδοποιήσεις των σεισμολόγων και το γεγονός ότι οι εργασίες για την ενίσχυση των πυρηνικών εργοστασίων ενάντια στους σεισμούς και το τσουνάμι θα ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια.

    Πρόκειται για την πρώτη επαναλειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ιαπωνία μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα εξαιτίας του ισχυρού σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.

    Eπιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [05] ΗΠΑ: Αυξήθηκε η υποστήριξη στο νόμο για τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας

    Η υποστήριξη των αμερικανών ψηφοφόρων στον νόμο για τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, τον οποίο υιοθέτησε η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αυξήθηκε μετά την επικύρωσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αν και η πλειοψηφία των Αμερικανών εξακολουθεί να επιθυμεί την ακύρωσή του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα η υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων και των ανεξάρτητων, η ψήφος των οποίων θα είναι καθοριστική στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, στον νόμο αυτό παρουσίασε αύξηση.

    Το 38% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, όπως δείχνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ την Πέμπτη, άνοδος μίας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με λίγες ημέρες πριν.

    Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων η υποστήριξη για τον νόμο αυξήθηκε στο 48%, από 43% που ήταν πριν την επικύρωσή του από το δικαστήριο.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [06] Αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον ο Παγδατής

    Το όνειρο της πρόκρισης στους «16» του Γουίμπλεντον έμεινε απραγματοποίητο για τον Μάρκο Παγδατή. Ο Σκοτσέζος Άντι Μάρεϊ (Νο4) μπροστά στο βρετανικό κοινό (15.000 φίλαθλοι) έφτασε άνετα σε νίκη 3-1 σετ (7-5, 3-6, 7-5, 6-1) επί του Κύπριου τενίστα. Ο απρόσμενος αποκλεισμός του Ράφα Ναδάλ (2ος γύρος) έχει αφήσει ανοιχτό το δρόμο προς τον τελικό για τον Μάρεϊ που τα προηγούμενα χρόνια έπεφτε πάνω στον Ισπανό τενίστα και αποκλειόταν από το γκραν σλαμ της Βρετανίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 July 2012 - 8:30:33 UTC