Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές συσκέψεις ενόψει της έλευσης της τρόικας
  • [02] Με δύο κλιμάκια η τρόικα στην Κύπρο
  • [03] Σε εφαρμογή τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλέτες του ΙΚΑ
  • [04] Ο Νιέτο νικητής στις προεδρικές του Μεξικό
  • [05] Αρχίζει σήμερα η λειτουργία του νέου φορέα επικουρικής ασφάλισης

  • [01] Κυβερνητικές συσκέψεις ενόψει της έλευσης της τρόικας

    Για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προετοιμάζεται η κυβέρνηση, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

    Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη συντονιστικού χαρακτήρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη και στελεχών του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ ο πρωθυπουργός είχε στην οικία του συνεργασία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου ,τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μπούρα και τον συνεργάτη του Γ. Μουρούτη.

    Στο μεταξύ, στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, προκειμένου να εξετασθούν οι προτεραιότητες και η τεχνική βοήθεια που χρειάζεται η Δημόσια Διοίκηση, καθώς και η πορεία της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

    [02] Με δύο κλιμάκια η τρόικα στην Κύπρο

    Με δύο κλιμάκια θα πραγματοποιήσει τελικά η τρόικα επαφές στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.

    Το πρώτο κλιμάκιο, που έχει ήδη φθάσει στο νησί και από σήμερα αρχίζει κύκλο κρίσιμων διαβουλεύσεων με την Κεντρική Τράπεζα, είναι μεικτό και αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Το πρωί θα συναντηθεί με λειτουργούς της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και άλλων ανώτερων αξιωματούχων. Θα συνεχισθούν οι επαφές με συναντήσεις με τραπεζίτες.

    Το δεύτερο κλιμάκιο, με επικεφαλής τη Ντέλια Βελκουλέσκου, φθάνει το απόγευμα και εκπροσωπεί μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την Τετάρτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

    Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας υπογράμμισε ότι πάγια θέση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της νέας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης είναι ότι το Κυπριακό αποτελεί την «κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής».

    [03] Σε εφαρμογή τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλέτες του ΙΚΑ

    Από σήμερα αναμένεται να κινήσει το ΙΚΑ, αν δεν δοθεί νέα παράταση, τη διαδικασία των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης αφού την Παρασκευή έληξε η προθεσμία για την υπαγωγή οφειλετών του ΙΚΑ σε ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους.

    Από σήμερα, επίσης, αρχίζει και η νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό Ίδρυμα ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ, από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή το εξωιδρυματικό επίδομα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ η καταγραφή θα γίνεται ξεχωριστά για την κάθε παροχή. Η απογραφή ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

    [04] Ο Νιέτο νικητής στις προεδρικές του Μεξικό

    Ο Ενρίκε Πιένα Νιέτο, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό, δήλωσε πως "θα τιμήσει την εμπιστοσύνη" των ψηφοφόρων του και "θα τηρήσει τις υποσχέσεις του".

    "Το Μεξικό νίκησε", είπε χαρακτηριστικά ο Πένια Νιέτο και πρόσθεσε πως το κόμμα του κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία, την οποία θα τιμήσει με αποτελέσματα".

    Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα του Πένια Νιέτο κυβερνούσε το Μεξικό επί 71 χρόνια ως το 2000.

    Ο Νιέτο συγκεντρώνει ποσοστό 37,9 ως 38,55%, ενώ ο βασικός του αντίπαλος αριστερός Αντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπράντορ ποσοστό από 30,9 ως 31,86%.

    Επιμέλεια:Μ. Φαράκου

    [05] Αρχίζει σήμερα η λειτουργία του νέου φορέα επικουρικής ασφάλισης

    Αρχίζει από σήμερα τη λειτουργία του το νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), που θα καλύπτει 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

    Ο νέος φορέας έχει ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση ενώ ενσωματώνει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), τους τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους επιμέρους τομείς ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΑΔΚΥ, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) (ως προς την επικουρική ασφάλιση), τους τομείς του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και τον κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ (ως προς την επικουρική ασφάλιση).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 July 2012 - 6:30:36 UTC