Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζητήσεις Εθνικής με τους Γάλλους για την Εμπορική
  • [02] Διαγραφή χρέους "μαμούθ" , ύψους 322.000 ευρώ, σε κάτοικο Ρόδου
  • [03] Παράταση έως 10 Ιουλίου για τις χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις
  • [04] Σε αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ οδεύει ο Στ. Μπαγιώργος

  • [01] Συζητήσεις Εθνικής με τους Γάλλους για την Εμπορική

    Ξεκινάει και επίσημα ο νέος γύρος των συζητήσεων και διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, μέσω εξαγορών, συγχωνεύσεων και στρατηγικών συμμαχιών. Αφορμή υπήρξε η σημερινή επίσημη επιβεβαίωση της Εθνικής Τράπεζας, ότι υπήρξαν συζητήσεις, μεταξύ των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση-απάντηση σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Σημειώνεται ότι ο Αλέν Στρουμπ (Alain Strub), αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Credit Agricole, σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ, πριν δύο εβδομάδες είχε αναφέρει, σχετικά με τις επερχόμενες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα: «Είναι προφανές ότι η ελληνική οικονομία διέρχεται μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μεταβολές στη δομή του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσει κανείς τις επερχόμενες εξελίξεις. Αυτό, όμως, που είναι βέβαιο, είναι ότι το μοντέλο παροχής υπηρεσιών των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να εξελιχθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ο τομέας μας να ευθυγραμμιστεί με τις πραγματικές ανάγκες της σημερινής κοινωνίας».

    [02] Διαγραφή χρέους "μαμούθ" , ύψους 322.000 ευρώ, σε κάτοικο Ρόδου

    Απόφαση με την οποία διαγράφεται χρέος 322.000 ευρώ εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου ύστερα από προσφυγή 45χρονης Ροδίτισσας, με βάση το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

    Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο της Ρόδου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται τόσο μεγάλη μείωση χρέους, καθώς από τις 442.596 ευρώ της συνολικής οφειλής, η υπόχρεος καλείται να καταβάλει μόλις 121.200 ευρώ και μάλιστα για μέρος το χρεών, έχοντας χρονικό περιθώριο έως τον Ιούλιο του 2014.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Ρόδου, η 45χρονη δημόσια υπάλληλος είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού το οποίο σπουδάζει σε άλλη περιοχή της χώρας γεγονός που, όπως αναφέρει στην αίτησή της, σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον έξοδα για την εκεί διαβίωση του παιδιού και αδυναμία εξόφλησης των δανείων της.

    Η 45χρονη έχει υποχρεώσεις σε εννέα τράπεζες της περιοχής, από πιστωτικές κάρτες και από την έκδοση δανείου για την αγορά κατοικίας.

    [03] Παράταση έως 10 Ιουλίου για τις χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις

    Παράταση της προθεσμίας υποβολής των χειρόγραφων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως τις 10 Ιουλίου, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ, και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 2 Ιουλίου 2012, έως και τις 10 Ιουλίου 2012.

    [04] Σε αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ οδεύει ο Στ. Μπαγιώργος

    Τον δρόμο της αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως επιλέγει το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Στέφανος Μπαγιώργος, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε την Παρασκευή το βράδυ με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη.

    Αν και δεν έχει υπάρξει δημόσια δήλωσή του, ο κ. Μπαγιώργος επιμένει στη διαφωνία του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, όπως, μαζί με τρία ακόμη μέλη, είχαν καταθέσει σε κείμενό τους στην ΚΕ του κόμματος και είχαν μειοψηφίσει.

    Ο κ. Μπαγιώργος είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, εξηγώντας την άποψή του για τη λανθασμένη στρατηγική του κόμματος.

    Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ και συζήτησαν όλες τις παραμέτρους που έχουν προκύψει, με τον κ. Κουβέλη, κατά πληροφορίες, να ζητά την αναθεώρηση των απόψεών του.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπαγιώργος αρνήθηκε, επέμεινε σε αυτές και σήμερα το πρωί εξέφρασε σε συνομιλητές του τη διάθεση να αποχωρήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 July 2012 - 12:30:37 UTC