Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Σ.Πινινφαρίνα
  • [02] TO AΜΠΕ στην 82η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης
  • [03] Ορκίζεται την Πέμπτη ο Γ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών
  • [04] Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία, με συλλήψεις, για όπλα και πυρομαχικά
  • [05] Μπαρόζο: Να σταματήσουν οι επικίνδυνες πρακτικές στον τραπεζικό τομέα
  • [06] Στις Κουρίλες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ
  • [07] Η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει στελέχη για τις ΔΕΚΟ, τονίζει ο Θ. Μαργαρίτης
  • [08] Η ΔΗΜΑΡ καλεί το κράτος να μη μένει απαθές σε επιθέσεις κατά μεταναστών
  • [09] Σύλληψη 66χρονου στη Θεσσαλονίκη για χρέη άνω των 28 εκατ. ευρώ
  • [10] Διακοπή απολύσεων στη Χαλυβουργία, ζήτησε ο υφυπουργός Εργασίας
  • [11] H "ακτινογραφία" του προγράμματος αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου

  • [01] Πέθανε ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Σ.Πινινφαρίνα

    Ο Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, πέθανε τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών έπειτα από ασθένεια, ανακοίνωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, ο Σέρτζο Πινινφαρίνα διηύθυνε για πάρα πολλά χρόνια τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών, ένα από τα διασημότερα μοντέλα του είναι η Ferrari Testarossa.

    Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνσή του ομίλου το 2002 στον γιό του, τον Αντρέα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.

    Ο όμιλος σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά είχε συνεχίσει τις δραστηριότητες σχεδιασμού και έρευνας και ανάπτυξης ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Ο Σέρτζο Πινινφαρίνα ήταν πρόεδρος της ένωσης των Ιταλών εργοδοτών, της Confindustria, από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] TO AΜΠΕ στην 82η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

    Η 82η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης άνοιξε σήμερα τις πύλες της για το κοινό και θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 18 Μαρτίου. Η σημαντικότερη ευρωπαϊκή έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Μαρτίου είναι το βαρόμετρο της αυτοκίνησης. Στη φετινή γιορτή τού αυτοκινήτου έγιναν οι παγκόσμιες πρεμιέρες πολλών δεκάδων καινούργιων μοντέλων που θα διεκδικήσουν μερίδιο από την ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη προσπάθειά τους να περιορίσουν τις απώλειες από την οικονομική κρίση δημιούργησαν νέα μοντέλα τα οποία διακρίνονται για την οικονομία στα καύσιμα και τους περιορισμένους ρύπους.

    Toyota FT-Bh Hybrid

    Η Toyota παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο μας προϊδεάζει για τα χαρακτηριστικά των μελλοντικών υβριδικών αυτοκινήτων. Το βάρος του περιορίστηκε στα 786 κιλά. Διαθέτει υβριδικό σύστημα το οποίο αποτελείται από έναν καινούργιο 2 κύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. που λειτουργεί με βάση τον κύκλο του Αtkinson και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ανακοινώθηκε ότι η μέση κατανάλωση είναι 2,1 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 49 γραμ./ χλμ.

    Nissan Invitation

    Το πρωτότυπο Invitation, είναι ο προπομπός του νέου μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Note. Επίσης, παρουσιαστήκαν άλλα δύο πρωτότυπα, ένα crossover με υβριδική τεχνολογία και ένα ηλεκτροκίνητο βαν.

    Citroen C4 Aircross

    Το νέο συμπαγές SUV εχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και διαθέτει εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης με τρία προγράμματα λειτουργίας (2WD, 4WD και Lock). Στο περίπτερο της γαλλικής μάρκας υπάρχουν άλλες δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις, το DS3 Racing S. Loeb και το DS4 Racing Concept.

    ΒMW 6 Gran Coupe

    Η BMW παρουσίασε το 6 Gran Coupe, ένα πολυτελές τετράθυρο κουπέ. Η 640i εφοδιάζεται με εξακύλινδρο βενζονικινητήρα ισχύος 320 ίππων. Ντίζελ με 313 ίππους και οκτακύλινδρο σύνολο βενζίνης για την 650i με 450 ίππους.

    Mini Countryman JCW

    Η γκάμα του Mini Countryman απέκτησε και τετρακίνητη έκδοση John Cooper Works. Υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.600 κ.εκ. ισχύος 218 ίππων. Επιταγχυνση 0-100 χλμ./ωρα σε 7?? και τελική 225 χλμ./ωρα.

    Mercedes A-Class

    Η νέα γενιά της Mercedes A-Class, ανήκει στην κατηγορία των πεντάθυρων χατσμπακ. Η γκάμα περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και ντίζελ από 1.600 κ.εκ. έως 2.000 κ.εκ. Έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.

    Ferrari F12 Berlinetta

    Η ταχύτερη Ferrari εφοδιάζεται με κινητήρα V12 6.262 κ.εκ. ισχύος 740 ίππων. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ωρα σε ε 3,1?? και τελική 340 χλμ./ωρα. Μέση κατανάλωση 15 λίτρα /100χλμ. Εκπομπές CO2 350 γραμ./χλμ.

    Porsche Boxster

    Πολυτελές διθέσιο roadster με τεχνολογία αιχμής. Βελτιωμένοι κινητήρες Μπόξερ: 2.700 κ.εκ. 265 ίππων και 3.400 κ.εκ. 315 ίππων. Οι πωλήσεις ξεκινούν το Μάιο. Αρχική τιμή 86.000 ευρώ για την 2.7 και 104.000 ευρώ για την 3.4.

    VW Polo BlueGT

    Μια νέα έκδοση του γνωστού γερμανικού supermini, με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Εφοδιάζεται με κινητήρα TSI 1.400 κ.εκ. 140 ίππων, που διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων. Όταν το φορτίο είναι μικρό αυτόματα οι δυο κύλινδροι (2ος και 3ος) απενεργοποιούνται. Η κατανάλωση βενζίνης περιορίσθηκε στα 4,7 λίτρα/100 χλμ. Έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

    Volvo V40

    Το νέο Volvo V40 είναι ο εκπρόσωπος της σουηδικής μάρκας στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Η γκάμα των κινητήρων -όλοι με turbo- ξεκινά από τον 1.6 D2 turbodiesel με εκπομπές CO2 μόλις 94 γραμ./ χλμ. και καταλήγει στον βενζινοκινητήρα 2.5 Τ5 με 254 ίππους. Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Ιούνιο.

    Επίσης διαβάστε:

    H Renault στην 82η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

    Η Peugeot στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

    Η Alfa Romeo στην 82η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

    Νέο Volvo V40: Το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με αερόσακο πεζών

    Η Abarth στο 82ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

    Δυναμική παρουσία της Fiat στην 82η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

    Στη Γενεύη το πεντάθυρο Seat Mii

    Η Nissan παρουσιάζει στη Γενεύη τρία πρωτότυπα

    Από τη Γενεύη ξεκινά η «επίθεση» της Honda

    Στη Γενεύη θα εμφανιστεί το ανανεωμένο Seat Ibiza

    [03] Ορκίζεται την Πέμπτη ο Γ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών

    Ανακοινώθηκε επισήμως από την Προεδρία της Δημοκρατίας ότι μεθαύριο Πέμπτη και ώρα 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Γιάννη Στουρνάρα, ως υπουργού Οικονομικών, του Σίμου Κεδίκογλου ως υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και του Κώστα Τσιάρα ως υφυπουργού Εξωτερικών.

    [04] Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία, με συλλήψεις, για όπλα και πυρομαχικά

    Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Λακωνία κατά την διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων. Προσήχθησαν συνολικά τριάντα πέντε άτομα και συνελήφθησαν τελικά οκτώ, εκ των οποίων τρεις λαθρομετανάστες, ένας για καταδικαστική απόφαση και δύο για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν δύο πιστόλια με γεμιστήρα, ένας γεμιστήρας με δέκα φυσίγγια, διακόσια εβδομήντα φυσίγγια διαφόρων τύπων, ένα μηχάνημα ηλεκτρικής εκκένωσης, πλήθος μαχαιριών, ξιφιδίων, ξιφών και τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές κι ένα κινητό τηλέφωνο, ως προϊόντα κλοπής.

    [05] Μπαρόζο: Να σταματήσουν οι επικίνδυνες πρακτικές στον τραπεζικό τομέα

    Τα σκάνδαλα χειραγώγησης της αγοράς που μαστίζουν τον τραπεζικό τομέα δείχνουν ότι οι ρίζες της οικονομικής κρίσης του 2008 δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί πλήρως, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε σημερινές του δηλώσεις.

    "Για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ριψοκίνδυνες συναλλαγές και χειραγώγηση της αγοράς", είπε ο Μπαρόζο σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια μιας συζήτησης για την οικονομία στην ολομέλειά τους στο Στρασβούργο. "Είναι καιρός αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν άπαξ και δια παντός".

    "Είδαμε για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες εβδομάδες,στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς θεσμούς,ότι οι πρακτικές οι οποίες τροφοδότησαν την χρηματοοικονομική κρίση δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί από τον τομέα", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

    Ο Μπαρόζο δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε καμιά τράπεζα, αλλά οι δηλώσεις του γίνονται εν μέσω του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων χορηγήσεων στην διατραπεζική αγορά Libor και Euribor από την Barclays που εξανάγκασαν τον διευθύνοντα σύμβουλό της Μπομπ Ντάιαμοντ να παραιτηθεί.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [06] Στις Κουρίλες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφθηκε σήμερα τη νήσο Κουνασίρ, ένα από τα τέσσερα διαφιλονικούμενα νησιά τα οποία η Ρωσία αποκαλεί Κουρίλες και η Ιαπωνία Βόρεια Εδάφη, μετέδωσε τα ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην περιοχή αυτή ενδέχεται να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει στελέχη για τις ΔΕΚΟ, τονίζει ο Θ. Μαργαρίτης

    «Είμαστε μια αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης και, επίσης, στηρίζουμε και ελέγχουμε?» δήλωσε ο Θ. Μαργαρίτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αναφορικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνεργασίας.

    Τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει στελέχη για τις ΔΕΚΟ, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν και πρόσωπα από την αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει, στην Ελλάδα, κάποια στιγμή, να λειτουργούμε με μια δημόσια διοίκηση ανεξάρτητη από το εκάστοτε πλειοψηφικό κόμμα. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν διοικητές νοσοκομείων, επειδή αλλάζει η κυβέρνηση?».

    [08] Η ΔΗΜΑΡ καλεί το κράτος να μη μένει απαθές σε επιθέσεις κατά μεταναστών

    Την οργισμένη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν τα περιστατικά κατά μεταναστών στη Νίκαια.

    «Οι μηχανοκίνητες φάλαγγες και τα πογκρόμ κατά μεταναστών από φασιστοειδή στη Νίκαια του Πειραιά, αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία. Το κράτος και ο νόμος δεν μπορούν να μένουν απαθείς στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών» αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    [09] Σύλληψη 66χρονου στη Θεσσαλονίκη για χρέη άνω των 28 εκατ. ευρώ

    Για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 28 εκατ. ευρώ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 66χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας εμπορίας φωτογραφικού υλικού.

    Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών για λαθρεμπορία, φορολογικές παραβάσεις και παραβίαση σφραγίδων της Αρχής.

    [10] Διακοπή απολύσεων στη Χαλυβουργία, ζήτησε ο υφυπουργός Εργασίας

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς, η τριμερής για την Ελληνική Χαλυβουργία του Ασπροπύργου, υπό την προεδρία του υφυπουργού Νίκου Νικολόπουλου και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων και των νομικών εκπροσώπων της διοίκησης του εργοστασίου.

    Η απεργία των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία του Ασπροπύργου, που βρίσκεται ήδη τον 9ο μήνα, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η διοίκηση της εταιρείας πρότεινε στους εργαζομένους των εργοστασίων του Ασπροπύργου και του Βόλου, την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Η σύμβαση που θα είχε ισχύ έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2012, προέβλεπε τον περιορισμό των ωρών εργασίας σε 5 ώρες την ημέρα με πενθήμερο, παράλληλα με τη διατήρηση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχεί στην οκτάωρη εργασία.

    Χθες ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, κατά την άτυπη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενόψει της σημερινής συνάντησης, ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις ώστε να επικρατήσει ηρεμία, και να υπάρξει λύση «στο μεγάλο πρόβλημα, με κοινωνικές διαστάσεις που έχει δημιουργηθεί στην Χαλυβουργία».

    [11] H "ακτινογραφία" του προγράμματος αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου

    Δεν έχουμε άλλο χρόνο, απαιτούνται άμεσες δράσεις και ενέργειες, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κώστας Μητρόπουλος, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο του Εκόνομιστ.

    Στο διάστημα των τελευταίων 11 μηνών, από την ίδρυση του Ταμείου υλοποιήθηκε ένα σημαντικό έργο νομικής και τεχνικής προετοιμασίας των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου για την αποκρατικοποίησή τους, ενώ μέχρι το τέλος του 2011 ολοκληρώθηκαν 4 αποκρατικοποιήσεις με συνολικά έσοδα 1,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 1,56 δισ. ευρώ σε μετρητά, ανέφερε ο κ.Μητρόπουλος.

    Στο ίδιο πνεύμα, ανέφερε ο κ.Μητρόπουλος, πάνω από 18 δισ. ευρώ μπορεί να επενδυθούν στην ανάπτυξη γης σε έργα ορόσημα, όπως η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, μέχρι και σε συγκεκριμένες μεσαίου μεγέθους επενδύσεις στον τουρισμό.

    Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αποτελεί αυτήν την περίοδο το μοναδικό μέσο προσέλκυσης Ξένων 'Αμεσων Επενδύσεων (FDI) προς την χώρα. Η εφαρμογή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους μεγαλύτερου των 25 δισ.ευρώ στην περίοδο μέχρι το 2020, που με τη σειρά τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, θα αυξήσουν συνολικά το ΑΕΠ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως και θα προσθέσουν 150.000 νέες θέσεις εργασίας σε αυτήν την περίοδο.

    Ο κ.Μητρόπουλος επισήμανε ότι έχει, επίσης, γίνει και σημαντική προσπάθεια προώθησης των αποκρατικοποιήσεων στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους, η οποία οδήγησε ήδη σε 17 ενδιαφερόμενους για τη ΔΕΠΑ, 9 για το Ελληνικό, 3 για τα Κρατικά Λαχεία και 3 για το ΙΒC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 July 2012 - 10:30:36 UTC